Χαλάει τη «σούπα» ο Ν. Κωνσταντόπουλος!

Μάλιστα, τα εν λόγω στελέχη όλη αυτή την εβδομάδα σημείωναν με νόημα ότι τα προβλήματα «δεν μπορούν να λυθούν με την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων», φωτογραφίζοντας ευθέως τη δήλωση του προέδρου του κόμματος ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος αποτελεί «μεγάλο κεφάλαιο» για το κόμμα.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος είναι και το γεγονός ότι πολλοί επανέφεραν και το αίτημα διεξαγωγής νέου συνεδρίου του κόμματος, ώστε να ξεκαθαρίσει οριστικά κάθε διαφωνία γύρω από θέματα γραμμής.

Η ουσία για τα στελέχη αυτά είναι πως οι αναφορές του τέως προέδρου του κόμματος βρίσκονται στον αντίποδα των αποφάσεων του πρόσφατου συνεδρίου και δεν διατυπώνονται στα επίσημα όργανα, όπως θα ήταν φυσικό προκειμένου να συζητηθούν, αλλά στα ΜΜΕ.

Κορυφαίο μάλιστα στέλεχος του ΣΥΝ, παρά τη διαφωνία του με τις προτάσεις Κωνσταντόπουλου, έλεγε την Παρασκευή ότι οι προτάσεις αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν σε πολιτική βάση και γι’ αυτό «αν κάποιος θέλει κάτι να πει ας το πει, και τότε τα όργανα του κόμματος θα το κουβεντιάσουν». Σε κάθε περίπτωση το ίδιο στέλεχος σημείωνε ότι ουδείς εκ των ομοϊδεατών του στον ΣΥΝ έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλει να πει ο κ. Κωνσταντόπουλος, εκτός βέβαια από την «ανάγκη του να εκπέμψει ένα σήμα».

Ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόφαση του κ. Κωνσταντόπουλου να μην παρευρεθεί στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μια συνεδρίαση που είχε ειδοποιηθεί να δώσει το παρών και η οποία είχε αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα εκ των μελών των δύο οργάνων είχαν εκφράσει τη διάθεσή τους να συζητηθούν οι προτάσεις Κωνσταντόπουλου στην εν λόγω συνεδρίαση.

Ένα ακόμη γεγονός που επισημαίνουν τα στελέχη αυτά είναι η σύσκεψη, στο γραφείο του κ. Κωνσταντόπουλου, των μελών της Κ.Ε. που πρόσκεινται σε αυτόν. Μια σύσκεψη που έγινε πρώτη φορά μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Α. Αλαβάνο.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΝ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν έκρυβαν την ενόχληση και τον προβληματισμό του κ. Αλαβάνου για τη στάση του Ν. Κωνσταντόπουλου, ωστόσο τόνιζαν με έμφαση ότι ο πρόεδρος δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους γιατί θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο δεν λύνονται τα όποια προβλήματα.

Για εκείνο όμως που είναι σίγουροι όλοι στον ΣΥΝ είναι πως ο τέως πρόεδρος του κόμματος δεν θα σταματήσει να δημοσιοποιεί τις απόψεις του, ακόμη και όταν αυτές έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΝ.
Η στάση αυτή, λένε οι γνωρίζοντες, θα ενταθεί όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών και όσο η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της καθημερινότητας.


Σχολιάστε εδώ