Γιώργος: Δεν κάνω παζάρια με τα κανάλια!

Η «μεγάλη μάχη» άρχισε όταν στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου έφθασε η πληροφορία ότι «υπάρχει γραμμή από ψηλά σε κανάλια» να υποβαθμιστεί ως θέμα η εκλογή Παπανδρέου, και αντίθετα να υπερτονιστούν οι δηλώσεις Πάγκαλου, και να διαμορφωθεί σκηνικό αναταραχής και εσωστρέφειας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA άρχισε να προαναγγέλλει «νέα εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ» από τη συνέντευξη Πάγκαλου την ημέρα εκλογής του Γιώργου Παπανδρέου, στις 7:30 το βράδυ της Δευτέρας, χτύπησε κόκκινος συναγερμός μεταξύ των συνεργατών του κ. Παπανδρέου, κι αμέσως εστάλη το μήνυμα σε στελέχη των καναλιών, ότι το ΠΑΣΟΚ «θα αντιδράσει δημόσια» γιατί θεωρεί μια τέτοια μεταχείριση «χτύπημα κάτω από τη μέση».

Τελικά, οι διαμαρτυρίες των συνεργατών του κ. Παπανδρέου το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποσυνδεθεί η συνέντευξη Πάγκαλου από την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου, όμως η είδηση της εκλογής του στο MEGA και το ALPHA έπαιξε στο κλείσιμο των δελτίων, ενώ στον ΑΝΤ-1 έπαιξε λίγο πιο ψηλά, μόνο η ΝΕΤ παρουσίασε την εκλογή στην αρχή του δελτίου της.

Η μεταχείριση που επιφύλασσαν τα κανάλια στα βραδινά δελτία ειδήσεων, στην ανάδειξη του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των συνεργατών του. Εκτιμήθηκε ότι «ορισμένοι εκδότες που φιλοτεχνούν προφίλ αδύναμου ηγέτη για τον Γιώργο Παπανδρέου επιχειρούν να μειώσουν την απήχηση της εκλογής του» και αποφασίστηκε «να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες, για να παίξει το θέμα τουλάχιστον στα πρωτοσέλιδα».

Πράγματι, όλο το βράδυ οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου «έδωσαν μεγάλη μάχη» για να παίξει πρωτοσέλιδα η είδηση της εκλογής του και, όπως λένε, «το καταφέραμε».

Όμως κι αυτό το επεισόδιο ήρθε να ενισχύσει την εκτίμηση πως «συστηματικά εφημερίδες του χώρου μας… ροκανίζουν το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου και επιχειρούν να δημιουργήσουν καταστάσεις αναταραχής και εσωστρέφειας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ».

Η εχθρότητα των συγκεκριμένων εκδοτών (δεν κατονομάζονται, απλώς φωτογραφίζονται) έναντι του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται στην «άρνησή του να στελεχωθεί και να εξαρτηθεί από παράγοντες της αρεσκείας τους», καθώς και στην σταθερή πεποίθησή του πως «δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία όταν τα ΜΜΕ ελέγχονται από συμφέροντα και μεγάλες επιχειρήσεις», κάτι που ενοχλεί τους εν λόγω εκδότες. Μάλιστα, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου υποστηρίζουν πως «ανά τακτά χρονικά διαστήματα μερίδα του Τύπου τού ασκεί κριτική σε προσωπικό και παραπολιτικό επίπεδο, ώστε να τον αναγκάσουν να υποκύψει στις απαιτήσεις τους».

Όμως ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκαν τα κανάλια την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει», κι έτσι ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να δημοσιοποιήσει έμμεσα την ενόχλησή του, αξιοποιώντας τη συνεδρίαση των συντονιστών της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου ευθέως έκανε λόγο για πολιτικοεπικοινωνιακό σύστημα που έχει στρατηγική επιλογή, «να μας απαξιώσει». Φρόντισε μάλιστα να στείλει το μήνυμα, πως «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε, είμαστε ξένο σώμα προς αυτούς -δεν θέλουμε παζάρια, θέλουμε ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα Μέσα Ενημέρωσης».

Όπως μας εξήγησε στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, η έκρηξή του κατά ορισμένων εκδοτών δεν αφορά μόνο ότι έπαιξαν το θέμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στα κανάλια τους «λίγο πριν από το δελτίου καιρού», αλλά και για τα δημοσιεύματα που «με τις επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις πως το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αντιπολίτευση στοχεύουν στην υπονόμευση του ηγετικού του προφίλ».

Επίσης, η ίδια πηγή μάς διαβεβαίωσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος την επόμενη φορά που θα δεχτεί χτυπήματα κάτω από τη μέση «να μιλήσει με ονόματα και διευθύνσεις».


Σχολιάστε εδώ