Αφήνουν απλήρωτους τους παραγωγούς στην ΕΡΤ

Φιέστα και σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ για το πανηγύρι της Eurovision, αλλά χρέη και απαξιωτική συμπεριφορά για τους παραγωγούς εκπομπών και σειρών από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έντονο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη διοίκηση της ΕΡΤ που επιμηκύνει συνεχώς το διάστημα αποπληρωμής των εξωτερικών παραγωγών που δίνουν εκπομπές στα δύο κρατικά κανάλια.

Το 8μηνο έχει γίνει ήδη 14μηνο καθυστέρησης και μόλις κάποιοι παραγωγοί διαμαρτύρονται, απειλούνται ότι θα κοπούν οι εκπομπές τους! Την ίδια στιγμή τα χρέη των παραγωγών και των μικρών εταιρειών που έχουν εκπομπές τρέχουν, οι ίδιες πληρώνουν τους συνεργάτες τους, αλλά η ΕΡΤ πληρώνει με σειρά προτεραιότητας και βέβαια αυτούς που είναι πιο κοντά στη διοίκηση. Η συμπεριφορά αυτή οδηγεί σε εκρηκτικές καταστάσεις, αφού, όπως είναι λογικό, οι παραγωγοί άρχισαν να διαμαρτύρονται ανοιχτά και τα παράπονά τους για την κρατική τηλεόραση φθάνουν στο Μαξίμου.

Το επιχείρημα είναι ατράνταχτο. Τη στιγμή που η ΕΡΤ στηρίζεται πολλαπλώς από την κυβέρνηση με την αύξηση του ενός ευρώ κάθε μήνα, αντί να δίνονται χρήματα για το πρόγραμμα και την ελληνική παραγωγή, σπαταλιούνται ένα σωρό λεφτά σε σταρ της νυχτερινής πίστας στο όνομα του πανηγυριού της Eurovision.


Σχολιάστε εδώ