Πατρινά Και Άλλα

+ Ο Φούρας είναι δίχως άλλο το κεντρικό πρόσωπο σε κάθε συζήτηση και σχόλιο σε… διακομματικό επίπεδο. Φυσικά ο ίδιος αποφεύγει με κάθε τρόπο και μέσο σχόλια και δηλώσεις που θα μπορούσαν να χαλάσουν το ήδη θετικό κλίμα που επικρατεί στο περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπό του.
+ Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν τον κ. Παπανδρέου να έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε δύο πρόσωπα. Το ένα είναι, και φυσιολογικά, ο κ. Φούρας. Αναφορικά με άλλο πρόσωπο για το οποίο ο κ. Παπανδρέου έχει πολύ θετική άποψη, αλλά και γιατί το θεωρεί ότι θα σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος στον νομό, δεν υπάρχουν πληροφορίες, γιατί ο κ. Παπανδρέου φυλάει το όνομά του επτασφράγιστο μυστικό.
+ Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ τοπικών εφημερίδων ο κ. Παπανδρέου έχει στα χέρια του τέσσερις εκθέσεις από τις αντίστοιχες κομματικές δημοτικές συνελεύσεις τις οποίες έχουν συντάξει οι κ. Σκανδαλίδης, Μπίστης, Αντωνακόπουλος, Μακρυπίδης. Με τη διαφορά ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να περιορισθεί στις κρίσεις των κομματικών στελεχών. Αλλά ούτε και στην επίσημη δημοσκόπηση την οποία έχει ήδη παραγγείλει το κόμμα, και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να συζητήσει και να ζητήσει τη γνώμη φίλων και παλαιών συνεργατών του στην Πάτρα. Μάλιστα, από αυτόν διαρρεύσει ότι έχει παραγγείλει και ο ίδιος έρευνα σε άλλη εταιρεία ειδικά για τον νομό Αχαΐας.
+ Φυσικά ουδείς είναι διατεθειμένος
-και πόσω μάλλον ο κ. Παπανδρέου- να παραβλέψει το πρόβλημα, το οποίο είναι δυνατόν να προκαλέσει η αυτόνομη κάθοδος του κ. Δημαρά. Τα σενάρια είναι πολλά, όπως αυτό που θέλει ακόμα και τη Νέα Δημοκρατία να τον υποστηρίζει σιωπηλώς.
+ Κατά τ’ άλλα έχουμε την επαναφορά των παρκόμετρων στην Πάτρα. Μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από χρόνια ο σημερινός δήμαρχος κ. Ανδρέας Καράβολας. Υπόθεση η οποία τον είχε πληγώσει (πολιτικά) πολύ σε προηγούμενη θητεία του. Και δεν τελειώνει εδώ η ιστορία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Η δημοτική αρχή προωθεί τη δημιουργία λεωφορειόδρομων, αλλά και μέτρα σχετικά με τη φορτοεκφόρτωση στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.
+ Ο εμπορικός σύλλογος ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων προκειμένου να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να λειτουργούν τα καταστήματα και τις Κυριακές. Η κόντρα θα είναι σκληρή αφού η αντίδραση είναι διακομματική!
+ Οριστικά το νέο λιμάνι ανήκει στο παρελθόν. Το ζήτημα είναι τι θα απογίνουν τα έργα που μέχρι τώρα έχουν γίνει στην περιοχή. Πεταμένα λεφτά;


Σχολιάστε εδώ