Ζητούνται υποδομές

Όπως όλα τα γεγονότα που έχουν ευρύτερες κοινωνικές επιπτώσεις, έτσι και το πρόβλημα της πρόσφατης κακοκαιρίας έγινε αντικείμενο πολλαπλής εκμετάλλευσης και άγονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα ΜΜΕ βρήκαν την ευκαιρία να κινδυνολογήσουν, να μεταβληθούν σε Κασσάνδρες δεινών, να διαθέσουν χωρίς κόστος τον τηλεοπτικό τους χρόνο σε περιγραφές τύπου «Τζέιμς Μποντ», χωρίς να παράσχουν τις ουσιαστικές πληροφορίες που αφορούσαν βασικές ανάγκες των πολιτών.

Η κυβέρνηση, αφού πριν από την εμφάνιση του χιονιά κομπορρημονούσε, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μετά το σύνηθες «δράμα» των Τεμπών και να περιοριστεί σε μια πολιτική «τρέχουσας διαχείρισης» του χωλαίνοντος κρατικού μηχανισμού.

Όμως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αναδείχθηκε για άλλη μια φορά είναι το ζήτημα της έλλειψης σοβαρών υποδομών. Το δίκτυο της ΔΕΗ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανεπαρκές στο να αντιμετωπίσει μια μέσης εντάσεως κακοκαιρία. Το καλοκαίρι δεν επαρκεί το ρεύμα για το αιρ-κοντίσιον και τα ψυγεία, το φθινόπωρο με την πρώτη υγρασία καταστρέφονται οι μονωτήρες, τον χειμώνα καταρρέουν οι πυλώνες… Το πρόβλημα της συντήρησης και της ανανέωσης του δικτύου είναι πια φανερό και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό, αφού προέχει, καθώς φαίνεται, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ίδιο συμβαίνει με την εθνική οδό. Το τμήμα Κορίνθου-Πατρών έχει ήδη από πολλά χρόνια κριθεί σε αρκετά τμήματά του ακατάλληλο, ενώ ο δρόμος στα Τέμπη έχει μετατραπεί σε μόνιμο εφιάλτη τα τελευταία χρόνια…
Αντί λοιπόν για τις διακηρύξεις και τις πολιτικές «αψιμαχίες» ας ασχοληθούν οι πολιτικοί μας με το ζωτικό πρόβλημα των βασικών υποδομών. Γιατί στα μυαλά τους η Ελλάδα λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι μέσω της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού…

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ