Πρωτοπορεί στην εξυπηρέτηση του πολίτη ο δήμος Καλαμαριάς

• Αποφασίσατε να παντρευτείτε, αλλά δεν ξέρετε ποιες είναι οι απαιτούμενες κινήσεις πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου;
• Θέλετε να μάθετε να ζωγραφίζετε ή να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο;
• Είστε αλλοδαπός και θέλετε να πολιτογραφηθείτε ή να λύσετε ζητήματα που αφορούν την άδεια παραμονής σας;
• Σκέφτεστε να ανοίξετε κατάστημα και έχετε «πελαγώσει» με τα γρανάζια της γραφειοκρατίας;
• Σας ανέβασε την πίεση η γραφειοκρατία και θέλετε να τη μετρήσετε;
Κανένα πρόβλημα, αρκεί να είστε Καλαμαριώτης… Γιατί ο δήμος Καλαμαριάς φρόντισε με την έκδοση «Ο Οδηγός του Δημότη» να δώσει απαντήσεις σε χιλιάδες μικρά και μεγάλα ερωτήματα της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να αναζητήσουν αυτόν τον «Οδηγό», δεν χρειάζεται να πληρώσουν ούτε να ταλαιπωρηθούν για να τον αποκτήσουν, καθώς 40.000 αντίτυπά του θα διανεμηθούν πόρτα πόρτα σε όλα τα νοικοκυριά της Καλαμαριάς.
«Ο Οδηγός του Δημότη» είναι ένα καλαίσθητο έντυπο 140 σελίδων, καρπός μιας προσπάθειας διατύπωσης πληροφοριακών στοιχείων και κατηγοριοποίησης χρήσιμων πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε πολίτης-δημότης ώστε να διευκολύνεται στην καθημερινότητά του. Στις σελίδες του θα βρει κανείς λεπτομερείς πληροφορίες για τις υπηρεσίες διοικητικής εξυπηρέτησης (δημοτολόγια, μητρώα, κ.λπ.), την πολεοδομία και της τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, τη δημοτική αστυνομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες (δημοτικό ιατρείο, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.λπ.), τη δημοτική συγκοινωνία, τις υπηρεσίες πολιτισμού (δημοτικές βιβλιοθήκες, δημοτικό ωδείο, θέατρο κ.λπ.) και τις υπηρεσίες αναψυχής.
«Ευελπιστώ ο “Οδηγός” να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα απλοποιήσει τις διαδικασίες, θα δώσει τη δυνατότητα στον κάθε δημότη μας να γνωρίσει τα δικαιώματά του, να τον καταστήσει περισσότερο απαιτητικό και συνειδητοποιημένο και να τον ενημερώσει για όλες τις περίπλοκες πολλές φορές διαδικασίες», δήλωσε στη στήλη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης.
Αφήσαμε για το τέλος μία ακόμη πρωτότυπη, έξυπνη και ενδιαφέρουσα κίνηση του δήμου Καλαμαριάς, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Καθώς η κινητή τηλεφωνία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, με ένα απλό SMS στο 4264 οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να διατυπώσουν αιτήματα ή να επιζητήσουν άμεση λύση σε προβλήματα καθαριότητας, φωτισμού, πρασίνου, για λακκούβες σε δρόμους και οτιδήποτε ταλαιπωρεί κάθε κάτοικο της Καλαμαριάς. Υπάρχει βέβαια
-εδώ και χρόνια- και η αντίστοιχη τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση 801-11-45000 για άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου.


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!