τυποΘεσσαλονίκη

~ Οι κυκλοφορίες των δύο τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι εξής:

Πέμπτη 12/1	«Αγγελιοφόρος» 7.210	«Μακεδονία» 3.120
Παρασκευή 13/1	«Αγγελιοφόρος» 5.750	«Μακεδονία» 2.870
Σάββατο 14/1	«Αγγελιοφόρος» 6.120	«Μακεδονία» 2.650
Κυριακή 15/1	«Αγγελιοφόρος» 19.540	«Μακεδονία» 9.540
Δευτέρα 16/1	«Αγγελιοφόρος» 6.140	«Θεσσαλονίκη» 3.480
Τρίτη 17/1	«Αγγελιοφόρος» 5.980	«Μακεδονία» 2.980
Τετάρτη 18/1	«Αγγελιοφόρος» 7.300	«Μακεδονία» 3.200

~ Τελικά οι καλοί δεν χωράνε στην ΕΡΤ3. Έτσι και ο μέχρι τώρα αρχισυντάκτης της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «9 η ώρα, μεσημέριασε» Γιώργος Ροδάκογλου παύτηκε από τα καθήκοντά του. Ατόπημά του ότι είχε «αποκλειστικό» την πληροφορία πως απαγωγείς κράτησαν για ώρες και υπό την κατοχή όπλων θεσσαλονικιό επιχειρηματία και τη γυναίκα του, τους οποίους απελευθέρωσαν, αφού προηγουμένως πήραν λύτρα 300.000 ευρώ. Η αποκάλυψη του ονόματος του επιχειρηματία ενόχλησε τον ίδιο και την Αστυνομία και τη… νύφη πλήρωσε ο Ροδάκογλου που κατάφερε να έχει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

~ Επισήμως η αιτιολογία της καθαίρεσης του δημοσιογράφου ήταν πως «δεν ενημέρωσε τον προϊστάμενό του Βασίλη Κοντογουλίδη». Ωστόσο, οι «κακές γλώσσες» βοούν ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν παρά η αφορμή. Ο Κοντογουλίδης έβλεπε τον Ροδάκογλου με «μισό μάτι», καθώς ο τελευταίος αρνούνταν να αποδεχτεί τις οδηγίες του ποιοι θα βγαίνουν και ποιοι όχι στο κανάλι.

~ Για τη θέση του στην αρχισυνταξία της πρωινής ζώνης ακούγονται τα ονόματα του Παναγιώτη Κώστα και του Δημήτρη Αθανασόπουλου.

~ Διευθυντικό σχήμα από το υπάρχον δημοσιογραφικό δυναμικό φαίνεται ότι επιλέγει ο Κώστας Ζουράρις για τη «Μακεδονία». Μαθαίνω πως για τη θέση του διευθυντή ακούγεται το όνομα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, ενώ γι’ αυτήν του διευθυντή σύνταξης εκείνο του Στέλιου Κούκου. Και οι δύο προέρχονται από το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Καλή επιτυχία.

~ Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι είναι διπλά υποχρεωμένη να εκφράσει την αντίδρασή της στο σχέδιο απόφασης για την «Ανάγκη Διεθνούς Καταδίκης των Εγκλημάτων των Ολοκληρωτικών Κομμουνιστικών Καθεστώτων», το οποίο υιοθέτησε η Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια του ίδιου οργάνου στις 24-27 Ιανουαρίου:

• Αφενός μεν ως φορέας μιας πνευματικής παράδοσης και αγώνων που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και την άσκηση κριτικής. Η κομμουνιστική ιδεολογία και οι εκφραστές της ασφαλώς υπόκεινται σε κριτική με πολιτικούς και ιστορικούς όρους, σε καμία περίπτωση όμως βάσει υπαγορεύσεων και απαγορεύσεων που θέτουν εκ των προτέρων προδιαγραφές στην ιστορική αντίληψη των πραγμάτων και επιχειρούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό.

• Αφετέρου δε ως συνδικαλιστικό σωματείο, καθώς είναι γνωστό ότι τις επιθέσεις εναντίον της κομμουνιστικής ιδεολογίας τις διαδέχονται πάντα επιθέσεις εναντίον των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

~ Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ πιστεύει ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη θα αντιδράσει στη λογική και στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου μνημονίου.

~ Με αφορμή την έλευσή της στη Θεσσαλονίκη η Άννα Βίσση έδωσε μία ζωντανή συνέντευξη στον δημοφιλή ραδιοφωνικό σταθμό 92,8 Ελληνικός FM. Η «απόλυτη ελληνίδα σταρ», ευδιάθετη και άνετη, μίλησε στην παραγωγό του σταθμού Ολίβια Γαβρίλη για… όλους και για όλα.


Σχολιάστε εδώ