Σοκ για εκατοντάδες άπορους ασθενείς από το Αιγινήτειο!

Η διοίκηση του νοσοκομείου με εντολή της διέκοψε τη χορήγηση των φαρμάκων στους ασθενείς με βιβλιάρια απορίας, με το αιτιολογικό ότι επί πολλά χρόνια εκκρεμεί η εκκαθάριση λογαριασμών (νοσήλια-φάρμακα) των ασθενών της κατηγορίας αυτής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο έγγραφο που απέστειλαν στον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο (με ημερομηνία 21-12-05 αριθμ. πρωτ.: 449).

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει στον υφυπουργό κύριο Γιαννόπουλο (ως γνωστόν είναι και έγκριτος γιατρός) ότι οι οφειλές του υπουργείου Υγείας προς το Αιγινήτειο υπερβαίνουν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.

• Βέβαια γεννάται έντονα το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να ασκείται «πίεση» προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με πραγματικά θύματα τους ψυχικά ασθενείς και τους άπορους ασθενείς γενικότερα. Διότι είναι ευρύτατα γνωστό ότι το Αιγινήτειο Νοσοκομείο αποτελεί μια πρότυπη πανεπιστημιακή μονάδα κατ’ αρχάς, με αυξημένο κοινωνικό ρόλο. Εκατοντάδες ασθενείς εξυπηρετούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες (γιατροί-νοσηλευτές-φαρμακείο κ.λπ.) του Αιγινήτειου. Είναι λοιπόν ντροπή για τους ιθύνοντες να μετακυλίουν το βάρος του όποιου χρέους (σχετικά μικρό μάλιστα) στο κοινωνικό σύνολο, στους άπορους ασθενείς, όταν μάλιστα ακολουθούν χρόνιες αγωγές για ψυχικά νοσήματα. Τι θα γίνουν, αλήθεια, χωρίς φάρμακα εκατοντάδες ασθενείς για τους οποίους ακολουθείται αγωγή ενσωμάτωσης -με θεραπευτική αγωγή- στο κοινωνικό σύνολο;

• Είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αρχικά και έπεται η συνέχεια…


Σχολιάστε εδώ