Αιρετικά

Στην εκπομπή του Magic, άλλωστε, ο Τάκης Τσουκαλάς έστειλε μήνυμα στους παίκτες του Ολυμπιακού ότι εάν δεν κατατροπώσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας θα επισκεφθούν τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Απειλή που ξυπνάει μνήμες με σπασμένα αυτοκίνητα και τρομαγμένους ποδοσφαιριστές να ψάχνουν καταφύγιο ή να κλαίνε για τις περιουσίες τους. Ανάλογο, όμως, είναι το κλίμα και στον Παναθηναϊκό με τους οργανωμένους οπαδούς να περιμένουν στη γωνία για να βγουν κόντρα στη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Οι «πράσινοι», άλλωστε, παίζουν απόψε το τελευταίο χαρτί τους. Με νίκη μπαίνουν στο κόλπο του τίτλου, έστω και αν θα υπολείπονται έξι πόντους του Ολυμπιακού. Κυρίως, όμως, επανακτούν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ που αποτελεί πλέον και τον πρωταρχικό στόχο τους.

Με ισοπαλία «αποχαιρετούν» ουσιαστικά τον τίτλο, αλλά διατηρούν λιγοστές πιθανότητες να προλάβουν την ΑΕΚ. Η ήττα, όμως, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην Παιανία, διότι ο Παναθηναϊκός θα πει «αντίο» και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε μία από τις χειρότερες σεζόν των τελευταίων ετών. Οι δύο προπονητές καλούνται να λύσουν μία σειρά αγωνιστικών προβλημάτων για να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επιτυχία. Ο Τροντ Σόλιντ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάγια Τουρέ, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ ο Ριβάλντο αναμένεται να αγωνιστεί με μία προπόνηση. Από την άλλη πλευρά, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι «πονοκεφαλιάζει» από την ενδεχόμενη απουσία του Μίκαελ Νίλσον.

Ωστόσο, ο Ιταλός ποντάρει στην παράδοση του Λουκά Βύντρα με αντίπαλο τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Σίγουρα το πάθος θα ξεχειλίζει από τους παίκτες των δύο ομάδων. Αλλά το ντέρμπι αναμένεται να κριθεί σε δύο τομείς: στην τακτική των προπονητών και στην ταχύτητα. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός κατάφερε και άντεξε στο ΟΑΚΑ που «κόχλαζε». Κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα στο Φάληρο με τους οπαδούς του νταμπλούχου να υπόσχονται ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Σε ό,τι αφορά την τακτική, ο Μαλεζάνι ποντάρει πολλά στον Φάνη Γκέκα για να τρυπήσει την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αξιοποιήσουν το μεγάλο «όπλο» τους, που είναι η αξιοποίηση των στημένων φάσεων και η υπεροπλία τους στην επιθετική γραμμή, η οποία είναι η κορυφαία του πρωταθλήματος.


Χτίζει παράδοση η Μίλαν…

Η περίοδος των διακοπών πέρασε και πλέον τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν μπει και πάλι σε αγωνιστική δράση. Αρχίζουμε με το ιταλικό πρωτάθλημα και το ντέρμπι στο Ολίμπικο ανάμεσα στη Ρόμα και τη Μίλαν τραβάει τα βλέμματα. Η ομάδα της πρωτεύουσας κυνηγάει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, όμως φέτος παρουσιάζεται αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η Μίλαν είναι μια κλάση ανώτερη και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τον τίτλο. Το διπλό αξίζει το ρίσκο σε αυτή την αναμέτρηση. Στον παράγοντα έδρα ποντάρουν Ίντερ και Λιβόρνο κόντρα σε Κάλιαρι και Σιένα αντίστοιχα. Η ομάδα του Μιλάνου έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και παίζει με την πλάτη στον τοίχο καθώς από εδώ και στο εξής δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες. Η Λιβόρνο εντυπωσιάζει αφού εκμεταλλεύεται μέχρι τώρα την έδρα της. Στο γειτονικό ντέρμπι με τη Σιένα δύσκολα θα χάσει το τρίποντο.

Πάμε και στην Ισπανία. Δυνατό χαρτί αποτελεί η φετινή Μπαρτσελόνα η οποία μοιάζει ασταμάτητη. Υποδέχεται την Μπιλμπάο και ψάχνει τη 12η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Το ίδιο σημείο θα παίξουμε υπέρ της Λα Κορούνια που φιλοξενεί στο Ριαθόρ την Αλαβές. Οι γηπεδούχοι κάνουν φέτος μια ξέφρενη πορεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν όνειρα για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το τρίποντο. Κλείνουμε με έναν ακόμα ισπανικό άσο, αυτόν της Σαραγόσα κόντρα στη Μαγιόρκα. Η Σαραγόσα βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη απέναντι στην απογοητευτική ομάδα του Κούπερ.

Δουλειές με Καρεμπέ!

Δείγματα μεγάλης ομάδας δείχνουν οι κινήσεις του Ολυμπιακού. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» στα μέσα της περιόδου κατάφερε να ανανεώσει τα συμβόλαια των Στολτίδη, Μάριτς, Πάντου και Χοβνανισιάν, ενώ απέσπασε την υπογραφή του Μάρκο Νε, ενός ποδοσφαιριστή που ακούστηκε ότι βολιδοσκοπούσε και η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Πρόκειται πραγματικά για μία μεγάλη επιτυχία, μιας και η αγγλική ομάδα έχει βγάλει αρκετά «λαβράκια» τα τελευταία χρόνια με την απόκτηση αφρικανών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι ανοίγεται σε μια αγορά η οποία τα επόμενα χρόνια αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη. Είναι η εντολή του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος σκοπεύει να ενεργοποιήσει και τον Κριστιάν Καρεμπέ, με τον οποίο εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτή γραμμή.

Βλέπουν προς την Ιβηρική…

Μία ακόμα μεταγραφή ετοιμάζει ο Ολυμπιακός. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Τροντ Σόλιντ να επιθυμεί την απόκτηση ενός αμυντικού, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστά. Μετά το μεγάλο ντέρμπι θα ακολουθήσουν πιθανότητα και οι σχετικές ανακοινώσεις, καθώς οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η περίπτωση, πάντως, να πρόκειται για έναν ακόμα Αφρικανό δεν «παίζει», καθώς ο νορβηγός τεχνικός έχει κατά νου παίκτη από τη Βόρεια Ευρώπη. Χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έρθει η λύση από την ιβηρική χερσόνησο, όπου παίζουν δύο μεταγραφικοί στόχοι, ο Μεχία και ο… Άλβες.

Προτιμά Γαλλία

Κατά 250.000 ευρώ πρόκειται να πέσει η τιμή του… Καφέ. Και αν δεν καταλάβατε, εννοούμε τον Παντελή Καφέ του Ολυμπιακού, ο οποίος παίρνει σειρά για την ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα του Πειραιά ως το 2008. Μετά το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο διεθνής μέσος αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους», με τις Ντιναμό Μόσχας και Ρόμα πάντως να κρυφοκοιτάνε στη γωνία, περιμένοντας μέχρι το τέλος τις εξελίξεις. Ο Καφές ψάχνεται και, όπως έδειξε όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ και κατέβηκε στον Πειραιά, δεν διστάζει να ρισκάρει, διότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι πρώτος στο χωριό. Στο μυαλό του στριφογυρίζει η σκέψη να δοκιμάσει την τύχη του και στην πόλη. Με προτίμηση στη Μαρσέιγ, την επόμενη ομάδα που αναμένεται να παρακολουθήσει τον διεθνή παίκτη στο σημερινό ντέρμπι. Κυρίως επειδή εκτιμά ότι του ταιριάζει το γαλλικό ποδόσφαιρο περισσότερο από το ιταλικό.

Συνεργάτες

Τα έχει βρει ο Ντέμης Νικολαΐδης με τον Αχιλλέα Μπέο, καθώς οι σχέσεις των δύο ισχυρών ανδρών το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικές. Αυτό φάνηκε, άλλωστε, από τις μετακινήσεις των Καπάνταη και Κρασσά στη Νέα Σμύρνη. Ως αντίτιμο ο Μπέος έχει υποσχεθεί στον Ντέμη ότι η ΑΕΚ θα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτηση των Μάκου, Σπυρόπουλου και Γουνδουλάκη που θα είναι υπό παραχώρηση το ερχόμενο καλοκαίρι. Επιβεβαιώνονται έτσι πλήρως όσα γράφουμε εδώ και τρεις εβδομάδες. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι πρόκειται για συμμαχία με ημερομηνία λήξεως. Όπως όλες οι κατά καιρούς συμμαχίες του Μπέου.

Θέλει να μείνει

Ικανοποιημένος από τη ζωή του στην Ξάνθη είναι ο Πιζανόφσκι. Ο τσέχος τερματοφύλακας, που ανανέωσε για άλλα 3,5 χρόνια με την ακριτική ομάδα, εξέφρασε την επιθυμία του στον Χρήστο Πανόπουλο να κρεμάσει το γάντια του στην Ξάνθη, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν τον ενδιαφέρει να αγωνιστεί σε άλλον σύλλογο. Η κίνηση αυτή του Τσέχου χαροποίησε ιδιαίτερα τον ισχυρό πρόεδρο, ο οποίος μέσα στο θετικό κλίμα τού υποσχέθηκε ότι σε περίπτωση που έρθει στα χέρια του κάποια σπουδαία πρόταση, δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του έμπειρου γκολκίπερ. Κυρίως, βέβαια, από το εξωτερικό, διότι οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν καλύψει τις εστίες τους με αξιόλογες λύσεις.

Φεύγει ο Αμπάρης

Τη σίγουρη λύση προτίμησε ο Φάνης Κατεργιαννάκης. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή πήρε την απόφαση να παραμείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, περιμένοντας να αρπάξει την ευκαιρία, ενώ ταυτόχρονα «έριξε χυλόπιτα» στη Λιβόρνο και σε ομάδα της Ολλανδίας. Άλλωστε, το προηγούμενο πέρασμα του έλληνα πορτιέρο από ομάδα της Ιταλίας δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Σημαντικό ρόλο, πάντως, στην απόφασή του να παραμείνει στον «Γηραιό» έπαιξε η συνομιλία του με τον Σάββα Κωφίδη, καθώς ο προπονητής του Ηρακλή τον διαβεβαίωσε ότι τον υπολογίζει στα πλάνα του. Στο Καυταντζόγλειο, άλλωστε, θέλουν να πουλήσουν τον Αμπάρη, αφού υπολογίζουν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τον νεαρό διεθνή. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για τον Κατεργιαννάκη, ο οποίος έμεινε κυρίως επειδή θέλει να ζήσει στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέον βρίσκεται η οικογένεια που δημιούργησε μετά τον γάμο του.

Απειλές

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης με τον Λουτσιάνο Καπικιόνι. Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευχαριστήριες ανακοινώσεις, όπου ο ιταλός ατζέντης έμεινε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση του Άρη και έπλεξε το εγκώμιο των ανθρώπων της διοίκησης, ενώ οι τελευταίοι παραδέχθηκαν δημοσίως την καλή διάθεση που έδειξε ο Καπικιόνι για να κλείσει η υπόθεση του Ράιαν Στακ. Αν όλα αυτά ήταν και αληθινά, τότε θα ήταν όλα καλά. Στη πραγματικότητα άλλα συνέβησαν και ακούστηκαν πολλές απειλές.

Ναι μεν αλλά

Ο Καπικιόνι ήταν ξεκάθαρος και όσοι γνωρίζουν τον Ιταλό ξέρουν ότι είναι από τους ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να μιλάνε πολύ. Του κατατέθηκε λοιπόν πρόταση για τον Ράιαν Στακ, την άκουσε με απόλυτη προσοχή και απάντησε αναλόγως. «Αν δεν μου δώσετε τα χρήματα που μου οφείλετε από παλιότερες μεταγραφές, ξεχάστε τον», φέρεται να είπε ο Καπικιόνι. Βλέπετε, έχει να παίρνει από τους «κίτρινους» τις commissions από τουλάχιστον τέσσερις-πέντε υποθέσεις.

«Θα δούμε…»

Η απάντηση των ανθρώπων του Άρη ήταν ανάλογη, καθώς του ξεκαθάρισαν ότι αν δεν πείσει τον Ράιαν Στακ να υπογράψει το συμβόλαιο που του προτείνουν, commission δεν υπάρχει. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο καλό ήταν το κλίμα στις συζητήσεις των δύο πλευρών. Κάποια στιγμή τέθηκε και το θέμα του Ζούρου, όπου ο Καπικιόνι είπε πως ο έλληνας προπονητής είναι ανένδοτος και ότι δεν δέχεται να εισπράξει λιγότερα από 200.000 ευρώ, βάσει του συμβολαίου που είχε. Ο Άρης αντιπρότεινε στο σύνολο 100.000 (δηλαδή να δώσει ακόμη 44.000 ευρώ).

Ζητείται ομάδα

Τελικώς, ο Καπικιόνι πρότεινε στην περίπτωση του Ζούρου το εξής: «Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί δουλειά στην Ισπανία. Αν λοιπόν εξασφαλίσει ένα άλφα ποσό που δεν καλύπτει το συνολικό που θα έπαιρνε στα δύο χρόνια στον Άρη, θα καλύψετε το υπόλοιπο», λέγεται ότι είπε. Η πρόταση επίσης δεν έγινε δεκτή. Για την ιστορία πάντως ο Άρης πρότεινε στον 31χρονο Ράιαν Στακ διετές συμβόλαιο με απολαβές που ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ.

Κακία

Σαν δεν ντρέπονται ορισμένοι. «Επιτέλους σκόραρε ο Ζαγοράκης», είπαν όταν ο αρχηγός της Εθνικής μας έβαλε αυτογκόλ στον αγώνα του Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον ΠΑΟΚ. Πάντως, ήταν ο μοναδικός παίκτης του «Δικεφάλου» που έτρεχε -όσο μπορούσε- μέχρι το τελευταίο λάκτισμα. Κάποιοι άλλοι περίμεναν να έρθει η μπάλα στα πόδια τους και την επομένη στην προπόνηση έγινε το έλα να δεις. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον. Σε πηγαδάκια ασφαλώς…

Φήμες

Μια και αναφερθήκαμε στον ΠΑΟΚ, μια ερώτηση προς τον Γιάννη Γούμενο. Πρόεδρε, η ομάδα δεν προπονείται πλέον στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, για ποιον λόγο; Θέλουμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι λόγω της βροχής το τερέν είναι σε κακό χάλι, όπως επίσης και πως δεν επικρατούν οι ανάλογες συνθήκες για να γίνει σωστή προπόνηση. Έλα όμως που οι ιδιοκτήτες των γηπέδων λένε ότι δεν έχουν δει ευρώ από τον ΠΑΟΚ αρκετούς μήνες τώρα. Έλα, επίσης, που γκρινιάζουν για το ότι δίνεις πεντακόσια χιλιάρικα στον Ηρακλή για τον Καπετάνο, τη στιγμή που οι υποχρεώσεις φθάνουν μέχρι τον λαιμό.

Αλλαγές

Ποιος είπε ότι μια ομάδα αλλάζει μόνο παίκτες ή προπονητές; Και οι συνθέσεις των γραφείων Τύπου αλλάζουν. Στο μπάσκετ του Άρη ετοιμάζεται να αναλάβει ένας παλιός ρεπόρτερ της ομάδας, αν δεν έχει αναλάβει ήδη, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον στον Άρη θα αλλάξουν πολλά. Ωραία πάντως ήταν η ατάκα που ακούστηκε στην ΕΤ3. «Το ποδόσφαιρο έκανε ένα δώρο στο μπάσκετ και αυτό το δώρο είστε εσείς, κύριε πρόεδρε». Μπλιαχ…

Συγκέντρωση αστέρων!

Λίγο ακόμη και θα συμπλήρωναν… ενδεκάδα οι βετεράνοι διεθνείς ποδοσφαιριστές που λάμπρυναν με την παρουσία τους τη γιορτή της κοπής της πίτας του ΟΠΑΠ, το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης. Διακρίναμε τους Δομάζο, Καμάρα, Αντωνιάδη, Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνου, Μητρόπουλο, Σαργκάνη και Χατζηπαναγή. Ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία τους έκαναν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού όσο και ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου -όπου και η έδρα του ΟΠΑΠ- ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΠΑΕ κ. Λυκουρέζος και Παυλόπουλος αντίστοιχα, ο αντινομάρχης Αθηνών Γ. Φουντάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων Ι. Κολοκυθάς, καθώς και ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος. Το καλλιτεχνικό μέρος που ακολούθησε ήταν υψηλής ποιότητας -έφερε τη σφραγίδα του κορυφαίου Θ. Πολυκανδριώτη και του Πέτρου Γαϊτάνου, καθώς και άξιων ταλαντούχων συνεργατών τους- με την εκδήλωση να κλείνει εν μέσω ευχών και προσδοκιών για τη χρονιά που ξεκίνησε.

Ούτε φέτος θα παίξει…

Τις… κακές παρέες πληρώνει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Το μέλλον του 24χρονου επιθετικού κρίνεται αβέβαιο στην Παιανία έπειτα από τη βαριά «καμπάνα» της «πράσινης» διοίκησης για τα νυχτοπερπατήματά του με τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο ίδιος μέχρι πρότινος ήταν διατεθειμένος να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το «τριφύλλι», ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις τον έχουν δυσαρεστήσει. Μάλιστα εξετάζει ήδη το ενδεχόμενο της μετακίνησής του σε ομάδα του εξωτερικού. Η υπόθεση αυτή, πάντως, θυμίζει την αντίστοιχη του Μιχάλη Κωνσταντίνου. «Θα πάω μόνο σε ομάδα του εξωτερικού», έλεγε πριν από μερικούς μήνες ο Μιχαλάκης. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει αίσθηση αν τελικά ο Παπαδόπουλος ακολουθήσει τον κολλητό του Νικοπολίδη και κατηφορίσει το καλοκαίρι στο λιμάνι.

Όλες οι ενδείξεις, άλλωστε, δείχνουν ότι για δεύτερη σερί σεζόν ο Παπαδόπουλος θα δει το ντέρμπι του Φαλήρου από τον πάγκο. Όπως συνέβη και πέρσι, όταν ο Σκάζνι έπιασε το νόημα και τον άφησε εκτός ενδεκάδας και έκτοτε ο παίκτης δεν σήκωσε κεφάλι.


Σχολιάστε εδώ