Δικαιώθηκε πάλι «Το Παρόν»

Ταυτόχρονα όμως η εφημερίδα μας δεν δίστασε να επικρίνει τις όποιες
υπερβολές ή λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση της δύσκολης ομολογουμένως αυτής υπόθεσης. Για τον λόγο αυτόν και είχαμε εκφράσει κατ’ επανάληψιν τις ζωηρές επιφυλάξεις μας για την αναγκαιότητα της ποινικής δίωξης κατά του τέως προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γ. Διονυσάτου, και είχαμε επικρίνει έντονα την επιβολή του αστείου περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας των 2.000 ευρώ.

Η θέση μας αυτή δεν υπαγορεύτηκε από τυχόν προσωπική συμπάθεια στον συγκεκριμένο δικαστή, στον οποίον στο κάτω κάτω δεν χρωστάμε και καμιά υποχρέωση. Υπαγορεύτηκε από την αντικειμενική εκτίμηση των πραγμάτων, όχι μόνο τη δική μας, αλλά και σοβαρών δικαστικών και νομικών παραγόντων, οι οποίοι έκαναν λόγο για υποκρυπτόμενη σκοπιμότητα να πληγεί ο θεσμός του αιρετού προϊσταμένου.
Το προχθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο διατάχθηκε η άρση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας των 2.000 ευρώ, έχει ιδιαίτερη αξία, όχι τόσο γιατί δικαιώνεται ο τέως προϊστάμενος του Πρωτοδικείου όσο γιατί με το βούλευμα αυτό επιβεβαιώνεται η εφαρμογή του αξιώματος ότι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν έχουν θέση οι σκοπιμότητες. Και ο μεγάλος κερδισμένος δεν είναι ο Διονυσάτος, αλλά η ίδια η Δικαιοσύνη.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπέρ της άρσης του περιοριστικού όρου τάχθηκε και ο Εισαγγελέας κ. Καρούτσος, που κατά την απολογία είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της επιβολής του… Φαίνεται ότι τα σχόλιά μας έπιασαν τόπο και κατάλαβαν το λάθος που είχαν διαπράξει…


Σχολιάστε εδώ