Ολόκληρη κουστωδία από 160 άτομα στην ενθρόνιση του Θεόφιλου!

Στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, που εξέλεξε η Σύνοδος των ανταρτών, με τον Ειρηναίο να μην παραιτείται και τις τρεις χώρες, Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστίνη, να μην έχουν αναγνωρίσει την εκλογή του, προχωρά το Πατριαρχείο, έχοντας βέβαια το «πράσινο φως» των Αθηνών, με άγνωστο αν με τη λύση αυτή η κρίση ξεπερνιέται, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε πλέον δύο Πατριάρχες, με ό,τι σημαίνει αυτό και με εμπλοκή των δικαστηρίων για το ποιος θα είναι ο νόμιμος…

Πάντως, μετά από πολλές σκέψεις θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος και θα επιστρέψει αυθημερόν. Να σημειωθεί ότι, πριν αποφασίσει ο Πρόεδρος, μετέβη στα Ιεροσόλυμα ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, συνοδευόμενος από τον υπασπιστή του Προέδρου, για να εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν και το κλίμα ως προς τη στάση των τριών χωρών που έχουν λόγο στο Πατριαρχείο.

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά την ολιγόωρη παραμονή του θα έχει άτυπες συναντήσεις με τους ηγέτες των τριών χωρών (Ισραήλ, Παλαιστίνης, Ιορδανίας).

Από πλευράς κυβερνήσεως θα παραστούν τρεις υφυπουργοί, ο Σκανδαλάκης ως αρμόδιος, ο Λαμπρόπουλος και άλλος ένας. Η όλη αποστολή μέχρι προχθές μετρούσε… 160 άτομα, όταν στην ενθρόνιση του Ειρηναίου είχαν πάει μόλις… 60!

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν πέντε με έξι άτομα.


Σχολιάστε εδώ