Και οι πέντε βουλευτές μαζί…

Στο τέλος της περιοδείας τους οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκαν νοσοκομεία (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Άγιος Δημήτριος, «Γ. Γεννηματάς», Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Παύλος, Β΄ ΙΚΑ, Λοιμωδών, Θεαγένειο, «Γ. Παπανικολάου») έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στις διαπιστώσεις τους.

Σύμφωνα με αυτές:

• Η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθιστά προβληματική την εύρυθμη λειτουργία όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

• Το νέο σύστημα εφημεριών είχε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες, αλλά δημιούργησε εσωτερικά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων. (Σχολιάστηκε θετικά από τους δημοσιογράφους το γεγονός πως οι του ΠΑΣΟΚ είπαν καλά λόγια για το νέο σύστημα του Νικήτα Κακλαμάνη.)

Για το ΑΧΕΠΑ ανέφεραν πως ο χρόνος αναμονής των ασθενών φτάνει και τις τρεις ώρες, ενώ για το Ιπποκράτειο κυμαίνεται από 30 έως 90 λεπτά.

• Στο Ιπποκράτειο χρειάζονται αιμοδυναμικό εργαστήριο και καρδιοχειρουργική κλινική, ενώ στο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, καθώς και παιδοκαρδιολογικής κλινικής.

Το ακτινολογικό και ακτινοθεραπευτικό τμήμα υπολειτουργούν και είναι απαραίτητη η προμήθεια εξομοιωτή, γραμμικού επιταχυντή και τομογράφων.

• Το «Γ. Παπανικολάου» δείχνει εικόνα εγκατάλειψης και είναι αδρανής η καρδιοχειρουργική κλινική.

Σημειώνω πως ο επικεφαλής του τομέα Υγείας του κόμματος, Βαγγέλης Βενιζέλος, έκανε και αυτοκριτική για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Υγείας. Τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν πλήρη συνείδηση όσων έκαναν και όσων έπρεπε και δεν έκαναν ή δεν πρόλαβαν να κάνουν.

Αξίζει επίσης να αναφέρω πως στη συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες, εκτός του Βενιζέλου, οι Αράπογλου, Μαγκριώτης, Τσοχατζόπουλος, αλλά όχι και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιπποκράτειο είχε ένα ατύχημα που έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης.

Περαιτέρω επισήμανε ότι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προωθεί πρόταση πολύπλευρης αξιοποίησης των μικρών λιμένων της Μακεδονίας και της Θράκης στο πλαίσιο του θαλάσσιου τουρισμού.

Η αξιοποίηση αυτή είναι εφικτή μέσω ενός «Περιφερειακού Δικτύου Ναυτιλίας και Αναψυχής» υπό την αιγίδα του Υ-ΜΑΘ.


Σχολιάστε εδώ