Ματιές στην Καλαμαριά

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

• Παράταξη της πλειοψηφίας (δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης).

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν από την επόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων που θα υποστηριχθούν από το κόμμα. Για τους νυν δημάρχους που εξελέγησαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, η εγκύκλιος προβλέπει να παρουσιάσουν το έργο της τετραετούς θητείας τους στην ολομέλεια της δημοτικής οργάνωσης της περιοχής, καθώς και τον προγραμματισμό τους για την επόμενη τετραετία. Αυτήν, λοιπόν, τη χρονική στιγμή διάλεξε η τοπική εφημερίδα «Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης» για να κυκλοφορήσει την Πέμπτη (3/11) με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο που θέλει να έχει δημιουργηθεί κίνηση πολιτών που στηρίζει την επάνοδο του επί τέσσερις τετραετίες (1982-1998) δημάρχου Θρασύβουλου Λαζαρίδη!!! Η αλήθεια είναι πως μπορεί να ακούγεται το όνομα του Θρασύβουλου, αλλά τέτοια κίνηση δεν υπάρχει, αν και υφίσταται δυσαρέσκεια μερίδας μελών του κόμματος προς τον Χριστόδουλο, κυρίως για την παραμονή του Δημ. Λέκκα στη θέση του γενικού γραμματέα του δήμου. Ο Λαζαρίδης δήλωσε σιβυλλικά πως «ότι έχω να πω, θα το πω δημόσια, όταν έρθει η ώρα του…». Υπάρχουν και κάποιες ακόμη «σκιές» που έχουν κάνει τον Χριστόδουλο να έχει… χάσει τον ύπνο του, όπως ένα «έλλειμμα» στη Δημοτική Επιχείρηση Παιδικών Σταθμών που οδήγησε σε εσπευσμένη αντικατάσταση του προέδρου της.

• Παράταξη της μειοψηφίας (επικεφαλής ο Δημήτρης Σταμάτης).

Λέγεται πως διακαής πόθος του γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη είναι να κερδίσει το κόμμα του τον δήμο Καλαμαριάς (δέκατος σε μέγεθος δήμος της χώρας) και να θριαμβολογήσει, λέγοντας ότι για πρώτη φορά η Καλαμαριά έχει δεξιό δήμαρχο. Δεν έχει, όμως, καταλήξει στο πρόσωπο που θα μπορέσει να «αλώσει» τον δήμο. Την περασμένη Παρασκευή ο διοικητής της ΥΠΑ, Δημήτρης Σταμάτης, είχε μια άτυπη συνάντηση με τα (οκτώ) μέλη της παράταξής του, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τη θέση του αν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Όλες οι ενδείξεις, πάντως, δείχνουν πως ο Δημ. Σταμάτης θα επιλέξει άλλο «πεδίο πολιτικής δράσης». Οπότε απομένουν δύο δρόμοι: ή να υποστηριχθεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος ο Θρ. Λαζαρίδης, που χαίρει της εκτίμησης τόσο του Σταμάτη όσο και του «υπαρχηγού» Τάσου Αφεντουλίδη, ή να υποχωρήσει τελικά ο Γκιουλέκας που έχει μεν δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος, δέχεται ωστόσο σοβαρές πιέσεις. Την ίδια στιγμή ο επίσης νεαρός βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης φέρεται πιο ευεπίφορος σε μια τέτοια προοπτική για τον εαυτό του.

• Παράταξη στηριζόμενη από το ΚΚΕ (επικεφαλής ο Δαμιανός Παπαδόπουλος).

Ο αγαπητός από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Δαμιανός δεν έχει, επίσης, ξεκαθαρίσει την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, αν και περισσότερο η ζυγαριά γέρνει στο να αφήσει τη θέση του υποψηφίου σε άλλο πρόσωπο της παράταξής του.

• Παράταξη στηριζόμενη από τον ΣΥΝ (δεν έχει εκλέξει δημοτικό σύμβουλο).

Είναι που είναι «τρεις κι ο κούκος», είναι και διασπασμένοι… Πάντως, μια ομάδα μελών και φίλων με επικεφαλής τον Μιχάλη Παναγιωτίδη παρουσιάζει αξιόλογη δραστηριότητα, εκδίδοντας τη μηνιαία εφημερίδα «Διέξοδος» και διοργανώνοντας κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις ζωγραφικής κ.τ.λ.


Σχολιάστε εδώ