Με 8.500 ευρώ οι γενικοί της ΕΡΤ!

Το «Π» από το περασμένο καλοκαίρι είχε αποκαλύψει την αύξηση των μισθών σε όλα τα στελέχη, όπως και την πρόθεση να φθάσουν οι μισθοί των ανωτέρων στελεχών στα 15.000 ευρώ (!), όπως και το φαινόμενο ανώτατοι συνδικαλιστές να λαμβάνουν μηνιαίως 6.000 ευρώ. Η αποκάλυψη της στήλης για το «κόλπο» των διαφόρων επιτροπών (δέκα τον αριθμό μαζί με τα δύο υπηρεσιακά συμβούλια), όπου αυξήθηκε η αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση από 50 ευρώ μεικτά σε 200 ευρώ καθαρά για κάθε συνεδρίαση, έφθασε επιτέλους και στη Βουλή. Το κόλπο είναι φανερό, καθώς μερικές επιτροπές συνεδριάζουν έως και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα (π.χ. οικονομοτεχνική), οπότε κάθε συμμετέχων, στέλεχος ή συνδικαλιστής, λαμβάνει έξτρα από 200 ως και 600 ευρώ καθαρά την εβδομάδα!

Στην ερώτηση του κ. Πετσάλνικου αναφέρονται οι αυξήσεις στις αμοιβές των πέντε γενικών διευθυντών και των δύο εντεταλμένων συμβούλων, των κυρίων Χουλιάρα και Κέκη. Από το ποσό των 3.821 ευρώ καθαρό μισθό συν 1.174 έξοδα παράστασης (σύνολο 4.995 ευρώ) οι μισθοί των γενικών έφθασαν το ποσό των 6.500 ευρώ συν 2.000 έξοδα παράστασης, άρα σύνολο 8.500 ευρώ. Η αύξηση είναι της τάξης του 70%. Και δικαίως επισημαίνει ο κ. Πετσάλνικος ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης περί «δυσχερέστατων δημοσιονομικών συνθηκών» δεν ισχύει για κάποιους που η κυβέρνηση επιλέγει να αμείβει πλουσιοπάροχα. Ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, είπε πως «αν θέλουμε σε ένα περιβάλλον σκληρά ανταγωνιστικό να έχουμε μια καλύτερη ΕΡΤ, τότε θα πρέπει να έχουμε ικανούς ανθρώπους στις θέσεις που τη διοικούν», συμπληρώνοντας πως «οι αμοιβές τους είναι πολύ κατώτερες από τη λογική της αγοράς, δηλαδή του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει στον χώρο της τηλεόρασης από τα ιδιωτικά κανάλια».

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι στο τέλος της θητείας της διοίκησης η ΕΡΤ θα έχει ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ δεν λειτουργεί με κανόνες αγοράς. Γιατί έχει ήδη στην τσέπη της 285 εκατομμύρια ευρώ από τον μηνιαίο οβολό κάθε έλληνα πολίτη και άλλα 5 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην κούρσα, δηλαδή, του ανταγωνισμού κάθε διοίκησή της διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, είτε θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι. Οι έλληνες πολίτες πληρώνουν την ΕΡΤ και μάλιστα ακριβά. Μάλιστα ο Μ. Κεφαλογιάννης τοποθετήθηκε την περασμένη Κυριακή στο «Βήμα», λέγοντας πως πρέπει «είτε να σταματήσει η εισφορά» είτε η ΕΡΤ να μην παίρνει διαφήμιση.

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι στο μαγαζί της κρατικής τηλεόρασης επιβλήθηκαν πολλές ταχύτητες αμοιβών. Υπάρχουν οι «ημέτεροι» κάθε διοίκησης, στους οποίους ανήκουν και συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, που αμείβονται πλουσιοπάροχα και από την άλλη υπάρχουν οι χαμηλόμισθοι ακόμη και των 400 ή 500 ευρώ. Γι’ αυτούς δεν ισχύουν οι κανόνες της αγοράς, σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης;


Σχολιάστε εδώ