Βόμβα από Ελβετία

«Θα γίνει σεισμός», έλεγε στο «ΠΑΡΟΝ» κορυφαίος υπουργός, που, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είναι ο μόνος από την κυβέρνηση που έχει ενημερωθεί για την έκταση της διαφθοράς στη Δικαιοσύνη και τους εμπλεκόμενους δικαστές…

Και στην ερώτηση «τι εννοεί» μας… θύμισε ότι η Μπουρμπούλια δεν είχε μόνο ανάμειξη στο παραδικαστικό κύκλωμα, αλλά ήταν η ΜΟΝΗ που χειρίσθηκε όλες τις υποθέσεις του χρηματιστηρίου και με τις αποφάσεις της γλίτωσαν όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που έπαιξαν με τις «φούσκες» και λήστεψαν κυριολεκτικά τους αφελείς επενδυτές που υπέκυψαν στον πειρασμό (και στην προπαγάνδα) ότι θα γίνουν μέσα σε δύο – τρεις μέρες πάμπλουτοι.

Αναμένει λοιπόν η κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία της Δικαιοσύνης, να αποκαλυφθούν με το άνοιγμα των λογαριασμών των αδελφών Μπουρμπούλια, για το οποίο άνοιγμα οι ελβετικές δικαστικές αρχές έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, καταθέσεις που θα ξετυλίγουν τον μίτο της Αριάδνης… με κατάληξη σε ονόματα πρώτης γραμμής…

Ήδη επιβεβαιώθηκε, από τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν την Πέμπτη τα κανάλια, ότι χρήματα στους λογαριασμούς της Μπουρμπούλια κατέθεσε ο γνωστός Τρύφων Αποστολόπουλος, που είχε στενή σχέση με τις «Αθηναϊκές Συμμετοχές», όπως πρώτο το «ΠΑΡΟΝ», στις 2 Οκτωβρίου, είχε αποκαλύψει, πλην κανένας δημοσιογράφος δεν είχε τη δεοντολογική ευαισθησία να το αναφέρει.

Έρευνα για εφέτη


Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δόθηκε εντολή από τον διενεργούντα τις ανακρίσεις για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη, Αντεισαγγελέα κ. Σανιδά, για έρευνα γύρω από γνωστό εφέτη, που πριν από δύο χρόνια είχε χειρισθεί υπόθεση ναρκωτικών και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα.

Συνέβη μάλιστα το εξής περιστατικό. Ο αρεοπαγίτης στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση ζήτησε να μην την αναλάβει γιατί έχει φιλία με τον υπό έρευνα εφέτη. Το αίτημα έγινε δεκτό και η υπόθεση ανατέθηκε σε άλλον αρεοπαγίτη.

Ερωτηματικά για Μαντούβαλο


Πέραν από τις λίαν φιλότιμες προσπάθειες του Μάκη, να αθωώσει τον Πέτρο Μαντούβαλο, μέχρι το χέρι του στη φωτιά βάζει, είπε στην εκπομπή του την Πέμπτη, από κάθε κατηγορία ανάμειξής του στο «λάδωμα» του προφυλακισμένου άθλιου προέδρου Πρωτοδικών κ. Καλούση, αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για τις ευθύνες του συνεργάτη του δικηγόρου, που δούλευε στο γραφείο του Μαντούβαλου.

Κατ’ αρχάς, ενώ, όπως φαίνεται, γνώριζε ο Μαντούβαλος εδώ και τρεις μήνες την ιστορία, γιατί δεν τη δημοσιοποίησε και δεν εξέφρασε την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του που επιχειρούνταν, τη στιγμή μάλιστα που διεκδικούσε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση στην περίπτωση ανασχηματισμού, που βρισκόταν τότε στον αέρα;

Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός ότι άλλη δικαιολογία δίνει ο Καλούσης για τα 7.000.000 δρχ. που του κατέθεσαν και άλλη ο συνεργάτης του Μαντούβαλου!

Ποιος από τους δύο λέει την αλήθεια;
Ένα άλλο σημείο είναι αν το ποσό που εκταμιεύθηκε αρχικά, ήταν 7.000.000 ή 12.000.000 Και αν ήταν πραγματικά 12.000.000, τότε τα άλλα 5.000.000 πού πήγαν;

Ένα άλλο στοιχείο που διερευνάται ή θα διερευνηθεί είναι η υπόθεση ενός νυκτερινού κέντρου, «SEX LIVE», το οποίο, αν δεν κάνουμε λάθος, έπιασε φωτιά την πρώτη βραδιά και δεν ξεκίνησε. Στον Πειραιά κυκλοφορεί η πληροφορία ότι στο κέντρο αυτό είχαν βρεθεί σκληρά ναρκωτικά. Και η υπόθεση μπήκε στο… ράφι!

Παιγνίδια…


Στο μεταξύ στην ιστορία που ήρθε το βράδυ της Πέμπτης ξαφνικά στο φως, από την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης καθηγητής Μιχ. Σταθόπουλος ότι παρενέβη υπέρ προφυλακισμένου για εμπόριο ναρκωτικών, ο πατέρας του οποίου είναι ο γνωστός μεγαλογιατρός κ. Ιατρίδης. Να σημειωθεί ότι ανακριτής στην υπόθεση ήταν ο περιβόητος Καλούσης, ο οποίος, για να αποφυλακίσει τον γιο του Ιατρίδη, ζήτησε 50.000.000 δρχ., όπως δήλωσε ο δικηγόρος Αλ. Κούγιας, ενώ τη γυναίκα του Ιατρίδη, μια πανέμορφη 24χρονη Αμερικανίδα, που ήταν και αυτή προφυλακισμένη, την αποφυλάκισε με αντάλλαγμα τη σύναψη ερωτικών σχέσεων(!), της έβαλε δε περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο… γραφείο του.

Η αντίδραση του κ. Σταθόπουλου ήταν έντονη, κατήγγειλε τον εφέτη – ανακριτή κ. Σιδέρη ότι παράνομα τον ενέπλεξε, διότι από τη στιγμή που προέκυπτε θέμα εμπλοκής με τον κ. Σταθόπουλο, έπρεπε να ακολουθήσει τη διαδικασία περί ευθύνης υπουργών και να ζητήσει την άδεια της Βουλής.

Οι εκτιμήσεις νομικών κύκλων είναι ότι η υπόθεση αυτή, που ήταν γνωστή μήνες, βγαίνει ξανά στον αέρα για να υποβαθμίσει το θέμα Μαντούβαλου! Και βέβαια να εκτεθεί ο ανακριτής, οπότε μπαίνει θέμα αλλαγής του, παρ’ ότι θεωρείται ακέραιος και έντιμος. Όλα αυτά επιτρέπουν να λέγεται ότι κάποιοι, με τα παιγνίδια που γίνονται με τις εσκεμμένες διαρροές, επιδιώκουν να μπλοκάρουν την κάθαρση και να γίνει ΜΠΑΧΑΛΟ όλος ο χώρος της Δικαιοσύνης.

Ήδη, η επιχειρούμενη κάθαρση έχει ομαδοποιήσει τους δικαστές, και άλλοι είναι υπέρ και άλλοι κατά, με στόχο να οδηγήσουν αυτήν την ιστορία σε αδιέξοδο.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι όπου αντιδρούν με το επιχείρημα ότι γίνονται επιλεκτικά διώξεις!

Στο πλαίσιο αυτό των αντιδράσεων κυκλοφορούν χαρτιά (αγνώστου εγκυρότητας) για τον έχοντα την ευθύνη της κάθαρσης κ. Σανιδά, για τον εφέτη κ. Σιδέρη κ.λπ.

Καταθέτει μηνύσεις ο Βαζαίος


Εξάλλου, ο πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Νεκτάριος Βαζαίος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπλοκή του στο δικαστικό παρακύκλωμα και συγκεκριμένα ότι ανέθεσε στην Μπουρμπούλια και τις 28 μηνύσεις που αφορούν όλες τη ληστεία του χρηματιστηρίου με τις «φούσκες»-εταιρείες, πρόκειται να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές κατά του ανακριτή!

Καμία ανάμειξη δεν έχει ο κ. Μπάγιας…


Σε σχέση με τη δημοσίευση στο προηγούμενο φύλλο μας των δύο καταθέσεων που «καίνε» τον κ. Ζήση, από λάθος εκτίμηση του συντάκτη αναφέρθηκε ότι ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτήρης Μπάγιας άσκησε παρέμβαση στην ανακρίτρια κ. Βελήσαρη υπέρ του κ. Ζήση. Σε επιστολή της η κυρία Βελήσαρη μάς γράφει τα εξής:

«Με αφορμή σχετικό υπότιτλο της εφημερίδα σας (σελίδα 9 του φύλλου της 23-10-05) σας δηλώνω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Σωτήριος Μπάγιας, ουδέποτε παρενέβη για την έκβαση οιασδήποτε υποθέσεως που χειρίστηκα ως ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αντίθετα μάλιστα -στη συγκεκριμένη υπόθεση- ενίσχυσε το φρόνημά μου για εκτέλεση των καθηκόντων μου με μόνους γνώμονες τον νόμο και την συνείδησή μου.

Ιωάννα Λάμπρου – Βελήσαρη
Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών».

Εμπλέκεται και άλλος δικηγόρος-σύζυγος δικαστίνας


Να σημειωθεί τέλος ότι εμπλέκεται άλλος ένας δικηγόρος, ο κ. Δημοσθένους, που μετείχε στην υπόθεση Ιατρίδη και ήταν δικηγόρος της AXXON στην ιστορία με τις «φούσκες» η οποία ήταν η μόνη που δεν ερευνήθηκε, περιέργως…

Ο κύπριος δικηγόρος κ. Δημοσθένης είχε καταθέσει χρήματα στους λογαριασμούς του Καλούση. Η σύζυγος του κ. Δημοσθένους είναι η ανακρίτρια – πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Μαλακάση, που είχε χειρισθεί υποθέσεις του χρηματιστηρίου…

Και έτσι η διαφθορά βασίλευε στο πραιτώριο…


Σχολιάστε εδώ