Κυβερνητική συνάντηση για «Απογευματινή»

Η δημοσίευση του βιβλίου του Κ. Καραμανλή για την εξωτερική πολιτική του Ελ. Βενιζέλου είχε βεβαίως την έγκριση του πρωθυπουργού και εκτιμάται πως τόνωσε το προφίλ του φύλλου. Συνέπεσε δε με τη διανομή από την «Καθημερινή» των απομνημονευμάτων Καραμανλή.

Εξελίξεις στον «Ελ. Τύπο»


Και ενώ συνεχίζονται οι επαφές και διαβουλεύσεις των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας για ανεύρεση «λύσης» στον «Ελεύθερο Τύπο», βγαίνουν οι προθέσεις και οι στόχοι προς τα έξω. Οι φήμες, παρά τις διαψεύσεις, ότι ο Δ. Κοπελούζος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της εφημερίδας του «Ελεύθερου Τύπου» αντιμετωπίζονται πλέον από πολλούς ως πρόθεση ορισμένων να επιβάλλουν λύσεις. Και ενώ πληροφορίες φέρουν κάποιους να ενδιαφέρονται να μετέχουν στην εφημερίδα, το Μαξίμου ενημερώνεται ακριβώς για τις προθέσεις που προωθούνται.

Η λύση της πώλησης πάντως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού είναι πολλοί αυτοί που διαφωνούν με το να φύγει από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Υπάρχει πάντως η εκτίμηση από ορισμένους κύκλους πως η εφημερίδα δεν θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Από την άλλη μέλη του Ιδρύματος επιμένουν πως τα χρέη τρέχουν με μεγάλους ρυθμούς, η εφημερίδα θα έχει πάλι μεγάλες ζημιές στο τέλος του χρόνου και ρευστό της πλέον δεν υπάρχει.

Θέτουν δε ανοιχτά την απειλή της κατάρρευσης της εφημερίδας εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών. Η επόμενη μέρα για την ιστορική εφημερίδα της δεξιάς παράταξης κρύβει πολλές διαφωνίες. Τέλος ο Δ. Ρίζος διαψεύδει πως συναντήθηκε με τον Κ. Καραμανλή την περασμένη Δευτέρα, έχοντας ως αντικείμενο τον Ελ. Τύπο.


Σχολιάστε εδώ