Πέντε πλοία έχει ο Τσιτσιρίγκος!

Το χρήμα ήταν πάρα πολύ και αυτό είχε ως συνέπεια στα πλοκάμια της σπείρας Τσιτσιρίγκου να έχουν εμπλακεί άτομα από όλους τους χώρους, της πολιτικής, της δικαιοσύνης, των πανεπιστημίων, των τραπεζών και οι εξελίξεις που διαφαίνονται είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη φυλακή, εκτός των πρωταγωνιστών, και δικαστές, τραπεζικούς, καθηγητές κ.ά. Ήδη στην ιστορία αυτή φέρεται να έχει ανάμειξη ο γνωστός αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ζήσης μετά της δικηγόρου γυναίκας του, ένας εφέτης, αλλά και ανακριτές που έχουν εκδώσει βουλεύματα ή δεν προφυλάκισαν τον Βασ. Τσιτσιρίγκο παρά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία εις βάρος του που υπήρχαν στις δικογραφίες για την απάτη που είχε διαπράξει. Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα μια ως τώρα σκοτεινή πλευρά των δραστηριοτήτων του Γεωργίου Τσιτσιρίγκου ως… εφοπλιστή.

O κύριος λοιπόν αυτός, με τα κλεμμένα λεφτά των κορόιδων, απέκτησε τα εξής φορτηγά πλοία:

1) KONSTANTINOS (CYP-Κυπριακή σημαία)
2) ΑNDREAS K. (LBR-Λιβερία)
3) ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Γ. (LBR)
4) FERENIKI (LBR) και
5) ΟΚSANA
H εταιρεία που διαχειρίζεται τα παραπάνω πλοία ήταν η OSKAR SHIPUDNAGENENT S.A. Από τα πέντε πλοία, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, ο κ. Γιώργος πούλησε τα 3 πλοία, το «KONSTANTINOS», το «FERENIKI» και το «ΟSKANA» (σε Κορεάτες), και κράτησε τα δύο μόνο και ως τώρα τα έχει γλιτώσει…

Να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή τα δύο αδέλφια, ο εγκέφαλος Βασίλης με τον Γιώργο, τσακώθηκαν και από κει και πέρα ο Γιώργος άρχισε να μιλάει και έτσι βγήκε στον αέρα η απάτη και άρχισαν οι αρχές, με πρώτους το ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία, να ψάχνουν…

Με τις πλάτες δικαστών ελεύθερος


Ως προς τον… εντιμότατο κ. Βασίλειο Τσιτσιρίγκο, θα έπρεπε από καιρό να ήταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, όμως κατάφερνε να ξεφεύγει, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που είχε εις βάρος του.

Σε ορισμένες πάντως είχε καταφέρει να γλιτώσει την παραπομπή, επειδή δήλωνε ότι δεν είχε καμία ευθύνη από τη στιγμή που στην εταιρεία-φάντασμα, την HEDLEY FINANCE LTD, είχε βάλει ως υπεύθυνο τον CRISTIAN E. DANTE, κάτοικο Βούλας, που έχει γεννηθεί στο Λος Άντζελες.

Εναντίον του DANTE έχουν υποβληθεί 46 μηνύσεις από επενδυτές που πίστεψαν τον Τσιτσιρίγκο και τους πήρε τα χρήματα. Για 5 υποθέσεις που είχαν φτάσει στον ανακριτή προφυλακίστηκε και μετά από 6 μήνες κατάφερε και βγήκε με εγγύηση και στη συνέχεια το ‘σκασε!

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο DANTE γράφει:

«…ήμουν ένας εταιρικός «αχυράνθρωπος» και δεν είχα καμία συμμετοχή στις αποφάσεις που εξελάμβαναν, ούτε εισέπραξα έστω και μία δραχμή από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο πέραν του μισθού μου».

Ο μισθός του ήταν 1.000.000 δρχ. και η «HEDLEY FINANCE LIMITED» ιδρύθηκε με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Ο Βασίλης Τσιτσιρίγκος προσπαθούσε να μην παρουσιασθεί στις ανακρίσεις όπου εισαγγελέας Δίωξης ήταν ο κ. Μαρκόπουλος, που ήταν πεπεισμένος ότι επρόκειτο για απατεώνα. Έτσι πήγαινε, όταν για διάφορους λόγους έλειπε ο Μαρκόπουλος, οπότε κατάφερνε (!) και μετά την απολογία του ο ανακριτής τον άφηνε ελεύθερο! Έτσι για να δείτε ποιος φταίει που οι κομπιναδόροι κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Οι εγκέφαλοι


Να σημειωθεί ότι στο απολογητικό υπόμνημά του ο DANTE υποστηρίζει ότι:

«Ως διευθυντής της «COLDSMITH INVESTMENT LTD» εμφανιζόταν ο DAVID HOLDER ενώ η συγκατηγορούμενοί του Νταίζη Κεφαλά και ο Δημήτριος Μπελεγρής είχαν οριστεί ως νόμιμοι εκπρόσωπο και πληρεξούσιοι την, όπως προκύπτει από τα από 6-9-1999 ειδικά πληρεξούσια της άνω εταιρείας προς αυτούς. Ειδικότερα δε με το άνω πληρεξούσιο η «GOLDSMITH INVESTMENTS LTD» εξουσιοδοτούσε τη Νταίζη Κεφαλά, (γεγονός που δολίως αποκρύπτει κατά την ενώπιόν Σας απολογία της), «να ενεργεί από μόνη της, όπως ο αληθινός και νόμιμος εκπρόσωπος για λογαριασμό και στο όνομα της εταιρείας …….. να διορίζει άλλους πληρεξούσιους ……, να μεταφέρει, παραχωρεί, δεσμεύει την εταιρεία σε τίτλους….. κ.λπ.». Δηλαδή αναληθώς η συγκατηγορούμενή μου ισχυρίζεται ότι ήταν αποκλειστικά υπάλληλος στη HEDLEY LTD, ενώ η αλήθεια είναι ότι εκτός από την υπαλληλική σχέση που διατηρούσε με την άνω εταιρεία, ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της «GOLDSMITH INVESTMENTS LTD» και χρησιμοποιώντας το όνομα, αλλά και τα γραφεία της HEDLEY LTD, διακινούσε το επενδυτικό «εμπόρευμα» της εταιρείας αυτής σε πελάτες μεταξύ των οποίων ήταν και οι μηνυτές».

«Λαβράκια» και από παλιές ιστορίες;


Αξίζει εξάλλου να αναφερθούν τα ερωτήματα που θέτει προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της Ν.Δ. Θόδωρος Καράογλου σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για παλιές δραστηριότητες του Τσιτσιρίγκου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια «λαβράκια» κρύβονται πίσω από αυτές. Ρωτάει συγκεκριμένα:

• Πώς και πότε ο κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος «ρύθμισε» τη στρατιωτική του θητεία και επανήλθε στην Ελλάδα, αν και είχε κηρυχθεί λιποτάκτης;

• Πώς ο κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Ελλάδα, αν και υπήρχε εις βάρος του διεθνές ένταλμα συλλήψεως από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ;

• Ποια η εμπλοκή των αδερφών Τσιτσιρίγκου στο σκάνδαλο της ΙΟΝΙΚΗΣ Τράπεζας Νέας Σμύρνης τη δεκαετία του ’80, με πρωταγωνιστές τον τότε πρόεδρο της Τράπεζας και της ΠΑΕ Πανιώνιος και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

• Εάν ερευνήθηκε η ύπαρξη πιθανών επιχειρηματικών σχέσεων των εταιρειών των Αφών Τσιτσιρίγκου με το στενό ή ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, και εάν υπήρχαν τέτοιες σχέσεις, αν ήταν καθόλα νόμιμες;

Ποιοι εμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο;


Όλη η συμμορία των αδελφών Τσιτσιρίγκου θα ήταν στη φυλακή αν άφηναν τις δικαστικές αρχές να λειτουργήσουν σωστά, χωρίς παρεμβάσεις. Γιατί πέραν της απίστευτης πρόκλησης να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι απατεώνες, οι υποθέσεις δεν έχουν φθάσει ακόμα στο ακροατήριο, οπότε οι πρωταγωνιστές θα είχαν καταδικασθεί σε βαρύτατες ποινές.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ακόμη δεν έχει αρχίσει ο φορολογικός έλεγχος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ο καταλογισμός των προστίμων, που φθάνουν στα τρία δισ. ευρώ, και θα είχαν κατασχεθεί περιουσιακά στοιχεία της συμμορίας, πριν προλάβουν να τα πουλήσουν.

Θορυβήθηκαν


Πάντως, μετά το φύλλο της προηγούμενης Κυριακής, όπου καταγγέλλαμε ότι έχουν παγώσει οι έλεγχοι για τα πλαστά τιμολόγια στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως και η μη έναρξη του φορολογικού ελέγχου για τους Τσιτσιρίγκους, η ηγεσία του ΣΔΟΕ θορυβήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για… επίσπευση, χωρίς όμως τον καθορισμό μιας τελικής ημερομηνίας, εντός της οποίας θα δοθούν τα πορίσματα.

Ίσως αυτή η χαλαρή στάση να οφείλεται σε άνωθεν εντολές. Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί ενώ πριν από την αλλαγή κυβέρνησης έβγαιναν κάθε μέρα πάνω από 60 συνεργεία του ΣΔΟΕ σήμερα βγαίνουν μόνο 5-6 ΑΤΟΜΑ! Όπως αντιλαμβάνεσθε, έλεγχος με 5 υπαλλήλους σε όλη τη χώρα δεν μπορεί να γίνει… κι ούτε η φοροδιαφυγή μπορεί να χτυπηθεί. Πέραν του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φέρεται να μην ξέρει τι θέλει. Πέρυσι έκανε πλημμέλημα τα εικονικά και πλαστά τιμολόγια και φέτος επαναφέρει τη διάταξη εκείνη που χαρακτήριζε κακουργήματα τις πράξεις αυτές περί κακουργηματικής πράξης.


Σχολιάστε εδώ