ΚΚΕ: Πολιτική η ψήφος στις δημοτικές εκλογές

Σήμερα Κυριακή δίνεται στη δημοσιότητα, θα διανεμηθεί μαζί με τον «Ριζοσπάστη», η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για της επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Για αυτό και τα στελέχη του κόμματος έχουν χαρακτηρίσει τη σημερινή ημέρα «μέρα πανεξόρμησης προκειμένου «να μπει», όπως λένε χαρακτηριστικά, η απόφαση της ΚΕ «σε όλα τα λαϊκά σπίτια ανά την Ελλάδα, να μελετηθεί και να γίνει πραγματικό όπλο στα χέρια του λαού».

Ήδη βέβαια έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της πανεξόρμησης, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι παραγγελίες φύλλων «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» από τις κομματικές οργανώσεις.

Επί της ουσίας στις αποφάσεις της ΚΕ δεν θα εμπεριέχεται κάποια έκπληξη, αφού, όπως λένε τα στελέχη του κόμματος, θα αναδεικνύεται ο πολιτικός χαρακτήρας της εκλογικής μάχης (πάγια θέση του κόμματος) και θα προβάλλονται τα πολιτικά κριτήρια της ψήφου. Στόχος να έρθουν στο προσκήνιο όλα τα λαϊκά προβλήματα και η πηγή τους, που δεν είναι άλλη από την «κοινή αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΝ». Πολλώ δε μάλλον που όπως λένε στον Περισσό στον χορό των αντιλαϊκών μέτρων έχουν μπει και οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι «αποτελούν το μακρύ χέρι των αστικών κυβερνήσεων, προκειμένου να προσθέσουν περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού». Είναι χαρακτηριστικά και άκρως διαφωτιστικά, έλεγαν τα στελέχη του ΚΚΕ, τα όσα ελέχθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου της ΚΕΔΕΚΕ με αντικείμενο τη φορολογική αποκέντρωση και την απασχόληση, όπου και «πέρασαν» εισηγήσεις οι οποίες θέλουν τους δήμους επιχειρήσεις που θα πουλούν ακόμα πιο ακριβά τις υπηρεσίες τους και θα συνεργάζονται με το ιδιωτικό κεφάλαιο για να ανακυκλώνουν θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της γενικότερης φιλοσοφίας να επιτευχθεί η σύγκλιση της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης με την ευρωπαϊκή.

Πέραν αυτού βέβαια, συνεχίζουν τα ίδια στελέχη, η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) διεκδικεί νέους φόρους εις βάρος των δημοτών εν όψει και του ετήσιου τακτικού της συνεδρίου, που θα γίνει τον Νοέμβριο στη Ρόδο.

Γι αυτό και η αποδυνάμωση των συνδυασμών που στηρίζουν αυτήν την πολιτική σε επίπεδο αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία.

Στόχος, μέσω της μαζικής καταδίκης των ασκούμενων πολιτικών μέσα από τις εκλογές και της ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ είναι, λένε στον Περισσό, να δοθεί ένα «ηχηρό μήνυμα αντίστασης και προβολής των διεκδικήσεων του λαού».


Σχολιάστε εδώ