Η Περιφερειακή αργεί…

Μπορεί η Χαριλάου Τρικούπη να παρουσιάζει έντονη κινητικότητα, όμως το περιφερειακό καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία κυριολεκτικά απέχει από την πολιτική ζωή. Έχοντας να συνεδριάσει για μήνες και χωρίς να αναπτύσσει καμιά απολύτως δραστηριότητα, μετατράπηκε σε «όργανο φάντασμα».

Οι γκρίνιες πολλές, που αναμένεται να εκφραστούν αύριο, οπότε και συνεκλήθη συνεδρίαση της 31μελούς επιτροπής με θέμα τον προγραμματισμό δράσης της (πέντε ολόκληρους μήνες μετά την εκλογή της).

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο γραμματέας της επιτροπής Νίκος Κριθαρίδης όλο αυτό το διάστημα είχε ως προτεραιότητα να εξασφαλίσει την απόσπασή του από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στον δήμο Σταυρούπολης, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες, αφού πέτυχε τον στόχο του, πήγε στις Βρυξέλλες για να… ξεκουραστεί.

…και η Νομαρχιακή φλέγεται


Την ίδια ώρα προγραμματίστηκε και η συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής πόλης Θεσσαλονίκης. Με δεδομένο, λοιπόν, πως οι δύο επιτροπές συστεγάζονται (για να το πω καλύτερα, η Περιφερειακή φιλοξενείται στα γραφεία της Νομαρχιακής), αναμένεται συνωστισμός στο κτίριο της Βασιλέως Ηρακλείου.

Και ενώ, όπως προανέφερα, στην Περιφερειακή αναμένεται να περισσέψουν οι γκρίνιες, στη Νομαρχιακή τα πράγματα είναι ακόμη πιο εμφυπολεμικά. Το κλίμα βάρυνε ιδιαίτερα μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε, όταν οι τρεις ανήκοντες στο ΠΑΣΟΚ δημοτικοί σύμβουλοι (Π. Αβραμόπουλος, Λ. Ζαχαριάδης και Λ. Παπαδόπουλος), οι οποίοι μετέχουν στην «κίνηση των πέντε», προσήλθαν για να ενημερώσουν τα μέλη της γραμματείας της ΝΕ για τις ενέργειες και τις επιδιώξεις τους. Οι τρεις σύμβουλοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά την έντονη αντίδραση του συντονιστή της ΝΕ Δημήτρη Τσαβδαρίδη, ο οποίος αρνήθηκε να τους δεχτεί χωρίς ραντεβού, υποδεικνύοντας να ξανάρθουν μαζί με όλη τη δημοτική ομάδα του Σπ. Βούγια (και με αυτούς που διέγραψε ο Σπύρος;). Η επιθετικότητα του Τσαβδαρίδη εξόργισε τα υπόλοιπα μέλη της γραμματείας με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να γίνει «κόλαση». Η συνέχεια αύριο…


Σχολιάστε εδώ