Δυο δικαστές καίνε τον Ζήση!

Ο αναγνώστης των δύο αυτών καταθέσεων, που φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ», γνωρίζοντας ότι αυτά τα καταγγέλλουν δύο δικαστές, θα μείνει άναυδος και ασφαλώς θα διερωτηθεί πώς διασφαλίζεται ο πολίτης που καταφεύγει στο δικαστήριο αν θα δικαστεί σωστά και αμερόληπτα.

Τα στοιχεία που καταθέτουν οι δύο δικαστές, Ευάγγελος Ταμπακόπουλος και Ιωάννα Λάμπρου – Βελησάρη είναι τόσο συντριπτικά που λες πώς ο κ. Ζήσης ισχυρίζεται ότι είναι θύμα συκοφαντιών και διωγμών… Δεν πείθει. Ήδη, μετά την απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. (Η σύνθεση του Πειθαρχικού αποτελείται από 3 Συμβούλους Επικρατείας, 3 του Ελεγκτικού Συνεδρίου προεδρεύει δε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας). Ενδεχομένως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να την παραπέμψει το πειθαρχικό στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για την επιβολή μεγαλύτερης ποινής.

Στο μεταξύ, ο κ. Ζήσης φαίνεται να παρασύρει στην έξοδο από το σώμα και άλλους δικαστές, που είχαν πάρει μέρος σε αποφάσεις για την υπόθεση του Αβραμίδη, αλλά και της σπείρας Τσιτσιρίγκου, που έχει πολύ μεγάλο βάθος. Ήδη ένας εφέτης φωτογραφίζεται, ενώ πολλοί φάκελοι έχουν κατέβει από τα ράφια και… ξεσκονίζονται.

Παράλληλα ερευνάται η συμμετοχή σ’ αυτή την υπόθεση γνωστών δικηγόρων. Ήδη υπάρχει κατηγορία ότι δικηγόρος είχε καταθέσει σε λογαριασμό 500.000 ευρώ.
Εξάλλου, προχωρούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών δικαστών και δικηγόρων που εμπλέκονται στο κύκλωμα.


Σχολιάστε εδώ