Αποστολικά και.. άλλα

Νέα Ρουσφετοδημοκρατία

Από χρήμα δεν υπάρχει, μας λέει η «γαλάζια» κυβέρνηση. Από ρουσφέτι όμως να φάνε και οι κότες.

Ούτε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας δεν μπορούμε να γράψουμε τη «γαλάζια» κυβέρνηση, μου είπε γέρος συνταξιούχος, διότι μας είναι πιο χρήσιμα να τα φυλάμε και να βγάζουμε βόλτα τη φτώχεια και τη δυστυχία μας.

Ποιοι μάτιασαν τον Λαλιώτη και έπαθε μηνίσκο; Αρκετοί οι εχθροί του σε όλα τα στρατόπεδα, αλλά οι χιλιάδες φίλοι του του εύχονται περαστικά και να γίνει γρήγορα καλά. Κώστα, γερά, και σύντομα χωρίς τις πατερίτσες.

Κάποιοι, δεξιά και αριστερά, διαδίδουν πολλές κακίες για τον Ευάγγελο.

Είναι αλήθεια ότι Πάγκαλος και Βενιζέλος σταμάτησαν τη δίαιτά τους και βρέθηκαν αμφότεροι πεινασμένοι και είπαν να φάνε ολίγον Γιώργο γιαλαντζί; Αλλά μάλλον βαρυστομάχιασαν.

Μπαϊράκι για να βγει από την κρίση ψάχνει εναγωνίως το Μέγαρο Μαξίμου. Πού να ξέρει όμως τι περιμένει ακόμα το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Ο Γαλάζιος, ο Γαλανός πολιτικός βίος αρχίζει και γκριζάρει πολύ. Μαύρος αρχίζει να γίνεται…

Ακούς εκεί, κόμμα γιαλαντζί…

Όσοι «πράσινοι» δήμαρχοι διαφωνούν με την εντολή με 42% και εκλεγούν, οφείλουν να παραιτηθούν. Τι λες φίλε Πάρη, θα το πράξετε;

Λείπει ο γάτος και χορεύουν οι αρουραίοι. Έτσι σχολίασε γνωστός «πράσινος» τα κακά χάλια του ΠΑΣΟΚ στο μπάχαλο συμβούλιό του την περασμένη Παρασκευή.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν δύο όργανα: το Μπαχαλοσυμβούλιο και το Ασυντονιστικό. Συντονιστείτε, σύντροφοι…

Μπαχαλοσυμβούλιο ή Μ-Παγκαλοσυμβούλιο;

Αγαπητοί σύντροφοι, μην ξεφτιλίζετε τον εαυτό σας. Είναι ό,τι καλύτερο έχετε και είναι κρίμα.
Πρωτόκλητος

Αλήθεια, πόσα εκατομμύρια Έλληνες πρέπει να πεθάνουν, «γαλάζιοι» σύντροφοι, για να μάθει ο Γιώργος Αλογοσκούφης την οικονομία της χώρας;

Δεν είναι το τι λέει ο κόσμος για το «πράσινο» στρατόπεδο, αλλά το τι ψιθυρίζει.

Πολύ έξυπνη η ατάκα του Γιώργου για τα «γαλάζια» παιδιά… Ότι είναι παιδιά δικά μας.

Καραμανλής: Άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση. Το θέμα, αγαπητέ πρωθυπουργέ, είναι οι «γαλάζιοι» να καταλάβουν ότι άλλο κυβέρνηση και άλλο κόμμα. Διότι πολλοί έχουν κομματικοποιήσει το κράτος κρατικοποιώντας τον εαυτό τους.

Το πρόβλημα με τα πολιτικά ανέκδοτα είναι ότι πολλές φορές εκλέγονται… κιόλας.
Ιωάννης

Αγαπητοί «γαλάζιοι» κυβερνώντες, όποιος αναλαμβάνει δημόσια ευθύνη πρέπει να θεωρεί τον εαυτόν του δημόσια περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία του εαυτού του.
Πέτρος

Μακάριοι όσοι δεν περιμένουν τίποτα, γι’ αυτό ποτέ δεν θα απογοητεύονται.
Πρωτόκλητος

Ως εδώ και μη παρέκει… Ρηγίλλης τ’ ακούς; Υπουργάδες τ’ ακούτε; Διακομματικοί φαγάνες, το εμπεδώσατε; Στελεχάρες, γκέγκε; Αν όχι, κακό του κεφαλιού σας.

Όντως, «πράσινοι» σύντροφοι, τίποτα δεν είναι αδύνατον. Μπορεί δηλαδή να γίνετε και κυβέρνηση. Απλώς να έχετε τον νου σας για κάποια πράγματα. Είναι λιγότερο πιθανά από τα άλλα.

Άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση ή άλλο η κυβέρνηση και άλλο το κόμμα… Μπερδευτήκαμε πάλι εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι.

Αυτή η στρατηγική ορισμένων «πράσινων» συντρόφων κατά του Γιώργου, θα τους οδηγήσει σε λάθος πόλεμο ο οποίος θα γίνει σε λάθος χρόνο και με λάθος εχθρούς.
Ιούδας

Έμεινε χωρίς πέπλο η κυβέρνηση και ποιεί τη νήσσα τώρα… Άντε να δούμε πού θα βρείτε τώρα τα 4 δισ. ευρώ που χρειάζονται.

Εκλογές καλο-ομελέτα και έρχονται, λένε οι γνωρίζοντες την ΕΙΚΟΝΙΚΗ Οικονομική.

Λογιστάκος ο Σημίτης, «γαλάζιοι» σύντροφοι, όπως λέγατε τότε, αλλά εσείς δεν κάνετε ούτε για βοηθοί του.

Πού πας ρε Που-πάκη…

Κρίμα, γιατί δεν κατάφερες να γνωρίζεις τη δημοκρατικότητα του Καρόλου… και τη μαχητικότητά του.

Τα «γαλάζια» ωάρια δεν γέννησαν τελικά νέα ωράρια. Φαντασιώσεις τα χαρακτήρισε ο υπουργός. Αλλά πολλές φορές και με τη φαντασίωσή μας νιώθουμε πολύ περίεργα.

Μικρούτσικα παιχνίδια στην Πάτρα… Φούραρχε τ’ ακούς;

Τον Γιώργο ήθελε να πατήσει ο Πάγκαλος, αλλά εκτονώθηκε στα σταφύλια.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ απολογία Σουφλιά. Έρχεται οσονούπω και το κώνειο.

Καταργούν την Αγρογή ο Μπασιάκος και ο Κοντός, για να παραχωρούν πιο εύκολα ως φαίνεται τα χωραφάκια του υπουργείου εκεί όπου γουστάρουν. Και κανείς δεν αντιδρά. Μούγγα στη στρούγκα.

Πόσο θα έκρυβαν τη γύμνια της οικονομίας, μου ‘πε ο πιο τίμιος του Σημίτη, πρώην «τσάρος» Νίκος Χριστοδουλάκης, για τη «γαλάζια» κυβέρνηση και μου είπε χαρακτηριστικά ότι οι στατιστικές και οι αλχημείες Αλογοσκούφη είναι σαν τις μίνι φούστες, που αποκαλύπτουν πολλά αλλά κρύβουν την αλήθεια και όταν έρθει η ώρα φαίνεται η γύμνια…

Πρόβλημα πάνε κάποιοι σύντροφοι να δημιουργήσουν στην υποψήφια βουλευτή Β΄ Πειραιά Μαίρη Κασσιμάτη. Αλλά όπως μου ‘πε μάγκας Πειραιώτης έφαγαν τα μούτρα τους στον Γιώργο.

Σιγά ρε Νεοδημοκράτη Πουπάκη, σαν δεν ντρέπεσαι… να λες τέτοια κουβέντα για τον Πρόεδρό μας.

Πολύδωρας, Ζώης και η Ζέτα Μακρή… Τι να έλεγαν, άραγε, στο κοτοπουλάδικο στο Κολωνάκι; Πάντως για τη γρίπη των πουλερικών σίγουρα δεν μιλούσαν, για τη γρίπη τη «γαλάζια» ίσως;

Τα έμαθαν τα στέκια οι υπουργάρες στο Κολωνάκι… Σαν τις μέλισσες που τρέχουν στο μέλι τούς βλέπω μεσημεριάτικα να τρώνε και να πίνουν… Για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, μην πει κανείς κακή κουβέντα, γιατί ο Γεράσιμος ήταν θαμώνας της πλατείας και προ κυβερνήσεως…

Βενιζέλος-Βερελής-Κούρκουλα, χαράματα τους πήρε η κουβέντα στη γνωστή πλατεία. Ο Βαγγέλης, πάντως, είχε κέφια…

…Των 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ