Πατρινά Και Άλλα…

Ο Τάσος Κομνηνός -πρόεδρος της ΝΟΔΕ- είναι αυτός που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια αντικατέστησε τον Θρασύβουλο Μαυρομάτη με μια άκομψη και προσβλητική, για την πολιτική διαδρομή του Μαυρομάτη, πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η ρήση «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» πάει γάντι στην περίπτωση.

Ο διορισμένος Κομνηνός δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, αλλά η ανάγκη και η τήρηση των ισορροπιών δεν προέβλεπε κάτι άλλο. Μετά το τέλος της πρώτης του θητείας ο Κομνηνός έθεσε υποψηφιότητα και κατάφερε να εκλεγεί, αφού είχε τη στήριξη όλων των βουλευτών του νομού. Μολονότι ποτέ δεν έγινε αποδεκτός, στάθηκε τυχερός. Τυχερός γιατί δεν ανήκε στο περιβάλλον του Νικολόπουλου και τον ανεχόταν ο Σπήλιος. Ο Κομνηνός άλλωστε είναι γνωστό ότι ανήκει στο περιβάλλον του Βασίλη Μπεκίρη.

Ο Κομνηνός όμως, παράλληλα, έκανε και το δικό του «παιχνίδι», με σκοπό κάποια στιγμή να διεκδικήσει μία εκ των βουλευτικών εδρών του νομού. Ποιος όμως θα τον άφηνε; Ουδείς. Ε, λοιπόν έφτασε η ώρα να τον «φάνε». Πολιτικά δεν μπορούσαν να τον ακουμπήσουν, παρά την πολιτική του ανεπάρκεια, γιατί ήταν προσωπική επιλογή του Μεϊμαράκη και γιατί, ως γνωστόν, η Ρηγίλλης όταν ακούει για Πάτρα κλείνει τα αφτιά της. Βρέθηκε λοιπόν ο τρόπος…

Ο Κομνηνός έκανε το λάθος. Λέγεται ότι έπαιξε τα λεφτά του ταμείου του κόμματος στο Χρηματιστήριο -όπως αποκάλυψε ο Στάθης Κεραμιδάς στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ»- και συμμετείχε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα 2 εκατομμυρίων ευρώ για την πρόληψη του καρκίνου, με εμπνευστή, όπως λέγεται, τον γιατρό κ. Γκινόπουλο, και στο οποίο συμμετείχαν και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα έπεσε στα χέρια του Μαυρομάτη, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», και το απέρριψε αφού διαπίστωσε ως φαίνεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Άλλωστε όλοι ξέρουν στην Πάτρα το ήθος του Θρασύβουλου και, όπως έλεγε κάποιο στέλεχος της ΝΔ, «όλα μπορείς να τα πεις για τον Μαυρομάτη, αλλά ποτέ δεν θα τολμήσει να πει κανείς για το ήθος του».

Η υπόθεση πάντως -περί εμπλοκής του προέδρου της ΝΟΔΕ στο Χρηματιστήριο- ήταν γνωστή πριν από τις εκλογές του 2004. Τότε οι εφημερίδες «ΓΝΩΜΗ» και «ΝΕΟΛΟΓΟΣ» είχαν κάνει εκτενείς αναφορές σχετικά με τα οικονομικά της ΝΟΔΕ, αλλά και με την επίμονη άρνηση του Κομνηνού να κάνει οικονομικό απολογισμό. Ο Κομνηνός είχε τότε χαλάσει τον κόσμο, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις. Τα τοπικά στελέχη είχαν παρέμβει σε δημοσιογράφους και εκδότες, με αποτέλεσμα να κλείσει το όλο ζήτημα, με την προϋπόθεση ότι λίαν συντόμως θα γινόταν ο απολογισμός. Ο απολογισμός δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις δημιουργούν βαρύ κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε χαμηλούς τόνους μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ παραιτήθηκε και χρέη εκτελεί ο Θεόδωρος Γιοβάνης, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για κόντρα που έχει κατά κύριο λόγο να κάνει με την Πολιτιστική. Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι αποδίδουν την κρίση στις πρωτοβουλίες και επιλογές του κ. Τατούλη. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο κ. Καραμανλής ζήτησε να ενημερωθεί για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διεμήνυαν τις προηγούμενες μέρες προς κάθε κατεύθυνση ότι η τιμωρία για όσους εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ζητήματα θα είναι σκληρή. Μάλιστα ακούστηκε ότι η διαγραφή του κ. Κομνηνού από τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα ημερών.


Σχολιάστε εδώ