Κρίση στο ραδιόφωνο

Ο ΣΚΑΪ, σε μια προσπάθεια αλλαγής του χαρακτήρα του, επενδύοντας σε άλλου τύπου ενημερωτικό προϊόν, επέλεξε τη μείωση του προσωπικού του σε πρωτοφανές σημείο, με αποτέλεσμα να τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας του, από αύριο.

Με την απομάκρυνση των 30, η διεύθυνση διεμήνυσε πως δεν θα προχωρήσει στον στόχο των 40 απολυθέντων και ότι θα μειώσει το κόστος λειτουργίας και με άλλους τρόπους.

Το κλίμα στον σταθμό είναι βαρύ, καθώς απομακρύνθηκαν πρόσωπα με πολυετή υπηρεσία, όπως η Αθηνά Φλώρου και πολλοί και ικανοί δημοσιογράφοι, ενώ υπήρξε και μια μειοψηφία που είδε την εθελουσία ως μια ευκαιρία.

Δυστυχώς δεν αποφεύχθηκαν οι ακρότητες, όπως το κόψιμο του Τ. Πανούση, το περασμένο Σάββατο, μία ημέρα πριν διακοπεί η συνεργασία του, ο οποίος εξέφρασε το παράπονό του για τη στάση του σταθμού όταν ήταν άρρωστος, όπως επίσης και προτάσεις σε εγκύους, που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε «παρεξηγήσεις».

Ακόμη την προπερασμένη βδομάδα σε τρεις δημοσιογράφους που δεν είχαν αποχωρήσει έγινε μια φιλική σύσταση να κάνουν χρήση του μπόνους.

Η «εθελουσία έξοδος» δεν ήταν και τόσο «εθελουσία», καθώς δεν έλειψαν οι έμμεσοι εκβιασμοί, οι προτροπές για έξοδο και οι απειλές των μετατάξεων (άλλα τμήματα) και της πολύωρης εξαντλητικής εργασίας για τους εναπομείναντες, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Και συμπληρώνουν, υπογραμμίζοντας πως η διεύθυνση ενημέρωσε «ότι παρατείνεται το μέτρο της εθελουσίας σε όσους θα ενημερώσει προσωπικά ότι δεν θα χρειασθεί πλέον τις υπηρεσίες τους».

Η ΕΣΗΕΑ επισκέφτηκε τον σταθμό το μεσημέρι της Δευτέρας, κατορθώνοντας, εξαιτίας της μη συγκρότησής της σε σώμα, να σκορπίσει μεγαλύτερη απογοήτευση, γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι κινήθηκαν μόνοι τους!

«Ταυτόχρονα, ως εργαζόμενοι δεν έχουμε τη δυνατότητα της όποιας συνδικαλιστικής αντίδρασης, γιατί έχουμε εκλεγμένους μεν αντιπροσώπους που δεν έχουν, όπως καλά γνωρίζετε, συγκροτηθεί σε σώμα, τρεις μήνες μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας πως η απώλεια των 30 δημιουργεί «δυσαναπλήρωτο κενό, με άμεσες συνέπειες στον ενημερωτικό χαρακτήρα και την αποστολή του σταθμού».


Σχολιάστε εδώ