Όλα πληρωμένα από τον Γιοσάκη…

Όταν μάλιστα υπήρχαν και θεοσεβούμενοι και κυρίως θεοσεβούμενες, τότε έκανε ό,τι ήθελε. Οι δικαστές δεν του χαλούσαν χατίρι. Αλλά και ο Γιοσάκης σπαθί. Τους πήγαινε εκδρομές, ταξίδια με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Και βέβαια γνωριμίες με Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες κ.λπ. Ποιος δεν θυμάται ότι 17 δικαστές έβαλε στη…σειρά και τους οδήγησε στην Αρχιεπισκοπή για να γνωρίσουν τον Χριστόδουλο…

Κανείς, βέβαια, απ’ όλους αυτούς δεν… αναγνώριζε τον Αρχιμανδρίτη, όταν ξέσπασε η θύελλα… Και ο Γιοσάκης βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Ούτε καν… θυμούνται ποιοι πήγαν στον Αρχιεπίσκοπο επίσκεψη, με οδηγό τον Γιοσάκη.

Επειδή θα είναι άδικο να τα φορτώσουμε όλα στον Γιοσάκη, που έτσι και μιλήσει θα πάρει μαζί του πολλούς, από τον τέταρτο και τον τρίτο όροφο του Άρειου Πάγου μέχρι το Μέγαρο των Εφετών και τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, θα αποκαλύψουμε σήμερα τον κατάλογο με τους δικαστές που ταξίδεψαν στο Κάιρο για να παραστούν στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου, μετά την απώλεια του Πατριάρχη Πέτρου στην τραγωδία με το Σινούκ στο Άγιον Όρος.

Η φωτοτυπία της βεβαίωσης της EGYPT AIR, που παραθέτουμε, είναι αρκετά εύγλωττη. Μάλλον είναι περισσότερο αποκαλυπτική η… διευκρίνιση που περιέχεται στη βεβαίωση ότι «Όλα δε τ’ αναφερόμενα εισιτήρια πληρώθηκαν και παρελήφθησαν από τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη»!

Διευκρινίζουμε στη συνέχεια την ειδικότητα του καθενός από τους παρακάτω:

1) Παπαχαραλάμπους (σύζυγος της κυρίας Νάκου, προέδρου Πρωτοδικών)
2) Νάκου Κ. (πρόεδρος Πρωτοδικών, σύζυγος του Παπαχαραλάμπους)
3) Διονυσάτος (πρόεδρος Πρωτοδικών/προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών)
4) Γιοσάκης (δεν χρειάζεται εξήγηση)
5) Καλαμαρά Α. (γραμματέας στο Ασφαλιστικό)
6) Αθανασόπουλος Ν. (ο εισαγγελέας που ήδη έχει αποπεμφθεί)
7) Καζάκου Δ. (γραμματέας Ασφαλιστικού)
8) Αλεβίζου Σ. (προϊσταμένη)
9) Τσερόνη Ε. (γραμματέας Ασφαλιστικού)
10) Σταματελοπούλου Γ. (πρόεδρος Πρωτοδικών)
11) Κουτέρη Μ. (πρωτοδίκης)
12) Ραφτοπούλου Π. (πρωτοδίκης)
13) Παπαθεοδώρου – Κοκώνη Αικ. (πρόεδρος Πρωτοδικών)
14) Ντάρλα Όλγα (πρωτοδίκης)
15) Κυριτσάκης Δ. (αντιπρόεδρος Άρειου Πάγου)
16) Σγουρομάλλης Μ. (ανιψιός του παραπάνω, για τον οποίο πήγαινε να παρακαλέσει τον Πατριάρχη να τον πάρει για φρουρό! -ρουσφέτι και εδώ, κύριε πρόεδρε…).


Σχολιάστε εδώ