Οριστικά προς μεικτό σχήμα στην Ολυμπιακή

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο οριστικός προσανατολισμός της κυβέρνησης για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές είναι ένα μεικτό σχήμα, όπως είχε αποκαλύψει το «Π», με κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου, με σχήμα ιδιωτών, καθώς και με κάποιες τράπεζες, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ξεπεραστούν και οι αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά κυρίως οι επιφυλάξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, ειδικά σε ό,τι αφορά το τελευταίο, αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες κυβερνητική αντιπροσωπεία με στελέχη της Ολυμπιακής προκειμένου να συζητήσουν την οριστική λύση που προαναφέραμε, καθώς και το θέμα των χρεών της εταιρείας προς το ελληνικό Δημόσιο, ώστε να επιτευχθεί κάποια τελική ρύθμιση.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες «ναυάγησε» και η προσπάθεια που υπήρξε για να επιτευχθεί συνεργασία μεταξύ της Olympic Investors του ελληνοαμερικανού Κώστα Αλεξάκη και της York Capital με τη γερμανική εταιρεία DBA που εκτελεί εσωτερικά δρομολόγια στη Γερμανία και συνεργάζεται με την British Airways.

Αναστάτωση για τη Lufthansa


Στο μεταξύ, μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα περί στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής εταιρείας Lufthansa και της ιδιωτικής Αegean, γεγονός που ανάγκασε ύστερα από παρέμβαση της Ολυμπιακής τoν κ. Ηeerdt, αντιπρόεδρο μάρκετινγκ και πωλήσεων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, με επιστολή του προς την «Ολυμπιακή Υπηρεσίες», να διαψεύσει τα λεγόμενα του υπαλλήλου της στην Ελλάδα κ. J. Steinbach. Από την πλευρά των συνδικάτων η αντίδραση ήταν καθολική και έντονη και μάλιστα έφτασαν να λένε για «Γερμανούς που ξανάρχονται» και για «γερμανική κατοχή».

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση των ιπτάμενων χειριστών, στην οποία μιλάνε για επικοινωνιακή καταιγίδα της Aegean, ξεκινώντας από την παραμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ολυμπιακής και μιλάνε για σειρά ψεμάτων και ψευδών στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με στόχο να συκοφαντηθεί η κρατική εταιρεία.

Αναφερόμενοι μάλιστα στη συνεργασία της Aegean με τη γερμανική εταιρεία, οι πιλότοι μιλάνε για κατάληψη των ελληνικών ουρανών από τους Γερμανούς και τους «εγχώριους γερμανοτσολιάδες».


Σχολιάστε εδώ