επί του πιεστηρίου

Μια έρευνα, εκεί όπου έγινε εθελουσία έξοδος θα το αποδείξει. Άσε που κάνουν συνταξιούχους 45άρηδες, στους οποίους γεμίζουν τις τσέπες με χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια παίρνουν μια θέση εργασίας, την οποία στερούν από κάποιον άνεργο! Τα λέμε αυτά γιατί ετοιμάζεται νέα… έξοδος στην Εθνική Τράπεζα.

Τόσος χαμός έγινε τους δύο τελευταίους μήνες για την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κύπρο και τι θα συμβεί στις 3 Οκτωβρίου, και ούτε ΜΙΑ εκπομπή δεν έγινε γι’ αυτό το μέγα εθνικό θέμα, ούτε στα κρατικά ούτε στα ιδιωτικά κανάλια! Να πούμε ντροπή; Είναι λίγο… Βλέπεις, προτεραιότητα ήταν τι είπε ο Ρεγκούζας, κι αν στην Πάτρα σφάζονται οι κομματικοί της ΝΔ.

Και ασφαλώς όχι στις κάμερες που παρακολουθούν πλέον την κάθε κίνησή μας και καταγράφουν την οποιαδήποτε προσωπική διάθεση. Κάναμε αγώνα να ξεφορτωθούμε τους χωροφύλακες, τον χαφιέ περιπτερά και θυρωρό, και τώρα θα βάλουμε καπέλο στο κεφάλι μας τις κάμερες, με τη δική μας μάλιστα συναίνεση; Αυτό κι αν θα ‘ταν από τα άγραφα… Άλλωστε, αποδείχθηκε ότι οι κάμερες μόνο για το καλό μας δεν λειτουργούν. Για να μας παρακολουθούν και να μας ελέγχουν όποτε θέλουν.

Καμπάνες θα πρέπει να χτυπήσει στην κυβέρνηση η εκτόξευση των ακάλυπτων επιταγών. Δεν είναι τυχαίο ότι ξεπέρασαν το 1,1 δισ. ευρώ. Είναι η καλύτερη καταγραφή της πραγματικής εικόνας της αγοράς σήμερα. Έτσι δε και απαγορευθούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές, θα έμπαινε αυτόματα ΛΟΥΚΕΤΟ στο 80% των επιχειρήσεων! Τα μετρητά πλέον έχουν εκλείψει από τις συναλλαγές. Επιταγές μέχρι και 8 μηνών θεωρούνται μετρητά!

Φωνάζει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ότι ο διευθυντής του Αττικού Νοσοκομείου δεν τον περίμενε έξω στην πόρτα να τον υποδεχθεί. Μήπως θα ήταν καλύτερα να φώναζε στους συντρόφους του, γιατί άφησαν χωρίς προσωπικό αυτό το νοσοκομείο; Κάπου 1.100 άτομα χρειάζονται για να λειτουργήσει… Βαγγέλη…

Όποιο παιδί έχει την ατυχία να έχει συγγενή βουλευτή ή κατάγεται από πόλη ή νομό, όπου έλκει την καταγωγή κάποιο μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης, να ξεχάσει ότι μπορεί να προσληφθεί στο Δημόσιο. Αυτόν τον ρατσισμό είδαμε να προβάλλεται από επίσημα χείλη του ΠΑΣΟΚ στη μάχη για το ποιος διόρισε ποιον. Κι ένας απ’ αυτούς που τρέχει να εξηγήσει ότι δεν έχει καμία σχέση με την πρόσληψη ενός συγγενή του στον διαγωνισμό για φύλακες της Τράπεζας της Ελλάδος, ούτε έκανε καμία παρέμβαση, είναι ο βουλευτής Σερρών Ευγένιος Χαϊτίδης. Πάντως αν η κοινή καταγωγή και η συγγένεια αποτελούν… κώλυμα, ας το βάλουν στις προϋποθέσεις των διαγωνισμών για να τελειώνουμε και να φτιάξουμε έναν Καιάδα γι’ αυτά τα παιδιά.

Δεν διαφωνεί κανείς μ’ όλα αυτά που έδειξε και από τους παιδικούς σταθμούς ο Νίκος Ευαγγελάτος στον ALPHA. Είναι γνωστά και χωρίς κρυφή κάμερα. Και δυστυχώς συμβαίνει και στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καποια δασκάλα να δίνει ένα χαστούκι σε μικρό παιδί… που μεταξύ μας δεν κάνει και κακό, αν βέβαια δεν ξεπεραστούν κάποια όρια… Όμως το πρόβλημα πρωτίστως είναι δικό μας, της μάνας και του πατέρα του παιδιού που παντού και κάθε στιγμή πρέπει να έχουν τον νου τους στο καμάρι τους και να έχουν επαφή μαζί του, σχέση καλή, να κουβεντιάζουν και να τους λέει όσα πέρασε κατά τις ώρες του μακριά από το σπίτι. Όπως επίσης και οι γονείς πρέπει να επισκέπτονται αιφνιδιαστικά τους χώρους αυτούς για να βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί. Διαφορετικά θα χρειασθεί από ένας αστυνομικός να παρακολουθεί τον κάθε νηπιαγωγό. Αλλά και τότε ποιος εγγυάται ότι και ο αστυνομικός θα κάνει καλά τη δουλειά του; Ξεχνάμε τι έχουν δει τα μάτια μας από παρόμοια γεγονότα στο εξωτερικό; Από κει και πέρα η πολιτεία οφείλει να ελέγχει αν τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου το κάθε σχολείο ή ο παιδικός σταθμός. Το μήνυμα, πάντως, είναι ένα: Οι γονείς πρέπει να έχουν πάντα τον νου τους.

Το θέμα με τη φοροδιαφυγή της TELESTET που προβάλλει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην πρεμιέρα της «Ζούγκλας» του από τη συχνότητα του ALPHA, το «ΠΑΡΟΝ» το είχε αποκαλύψει από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Στην 3η σελίδα γράφαμε, όπως δείχνουμε σε φωτοτυπία που παραθέτουμε.

Ξεπεράσαμε κάθε μέτρο στους πανηγυρισμούς για τον μεγάλο θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ. Από τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες (τουλάχιστον στις πρώτες τους σελίδες) εξαφανίσθηκε κάθε άλλη είδηση! Τη Δευτέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ όλα τα κανάλια δεν είχαν άλλο θέμα. Τα δε δελτία ειδήσεων έδειχναν την ίδια στιγμή τον μεγάλο νικητή Παναγιώτη Γιαννάκη. Και ήταν πολλοί εκείνοι που ανέκραξαν «θαύμα-θαύμα». Δυστυχώς τα ΜΜΕ ξέχασαν το μέτρο, που είχαν στη ζωή τους οι αρχαίοι μας…


Σχολιάστε εδώ