Αγώνας για τη ζωή τους!

Οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψεύτικες. Η υπομονή εξαντλήθηκε… Ούτε πλέον ο Εισαγγελέας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να συλλάβει τους διαδηλωτές για να ανοίξει η χωματερή με τη βρωμιά της λυματολάσπης, που πνίγει κάθε ζωή. Μια τέτοια ενέργεια δεν θα διαφέρει από θανατική ποινή. Δεν μπορεί μια κοινωνία, μια πολιτεία να ζητάει από τους κατοίκους μιας περιοχής να ζουν στην κόλαση, στιγμή να μην μπορούν να ανασάνουν, για να ζουν οι υπόλοιποι καλά…

Αν δεν είναι έτσι η πραγματικότητα, τότε λύση υπάρχει. Να ανταλλάξουν κατοικία με τους Ανωλιοσιώτες οι δημότες των ευγενών προαστίων. Να πάνε να ζήσουν εκεί, αγκαλιά με τη χωματερή, οι κάτοικοι της Εκάλης, του Χαλανδρίου, της Φιλοθέης, της Καλλιθέας, του Κολωνακίου, του Παγκρατίου, των Αμπελοκήπων, της Νέας Σμύρνης, της Γλυφάδας. Και τότε θα έχουν πάρει γεύση τού τι θα πει χωματερή, που τον τελευταίο μήνα… πλουτίσθηκε και με τη λυματολάσπη από τα δικά μας απόβλητα όλου του Λεκανοπεδίου.

Φυσικά, και γι’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα δεν φταίνε οι δημότες, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και των περιχώρων. Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου όλες τις κυβερνήσεις που δεν μπορούν, δεκάδες χρόνια τώρα, να δώσουν λύση για τα σκουπίδια, παρά τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ που φαγώθηκαν και το πολυδιαφισμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης που φτιάχτηκε και το οποίο αποδείχθηκε ΦΙΑΣΚΟ και κανείς από εκείνους τους αρμόδιους υπουργούς δεν πλήρωσε.

Κανονικά η τιμωρία θα ήταν όλοι εκείνοι που πέρασαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ να υποχρεωθούν να μείνουν μαζί με τις οικογένειες τους στον… παράδεισο των Άνω Λιοσίων.

Βέβαια το πρόβλημα υπάρχει. Και πρέπει να βρεθεί λύση, που δεν θα χωρίζει τους κατοίκους σε δύο κατηγορίες. Οι μεν να ζουν και οι άλλοι να πεθαίνουν από τα σκουπίδια των πρώτων…

Υ.Γ.: Μια λύση, στην περίπτωση που η χωματερή των Άνω Λιοσίων είναι η μοναδική σήμερα διέξοδος της Αττικής, είναι να προσφερθούν στους κατοίκους των Άνω Λιοσίων νέα σπίτια σε άλλες περιοχές, ώστε να μην ζει κανείς δίπλα στον θάνατο, ή ας αντιγράψουν ό,τι γίνεται στις άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπου εργοστάσια ανακύκλωσης υπάρχουν μέσα στους δήμους.


Σχολιάστε εδώ