Πατρινά Και Άλλα…

Τα 30.000 ευρώ για το δείπνο των πρέσβεων και των προξένων τα πλήρωσαν. Εάν ήταν 30 ή 40 άτομα, καμία σημασία δεν έχει. Η σπατάλη μετράει και η νοοτροπία η οποία κυριαρχεί στους ιθύνοντες.

Δεν γνωρίζω αν ο Μικρούτσικος είναι αυτός που φταίει ή ο Ροϊλός. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπουργός Πολιτισμού είναι ο Καραμανλής και τον εκθέτουν με πρώτο και καλύτερο τον Τατούλη.

Τι λένε, όμως, οι Νεοδημοκράτες; Πώς δηλαδή αντιμετωπίζουν την κατάσταση τα στελέχη κάθε επιπέδου της τοπικής Νέας Δημοκρατίας; Αυτό που πληροφορούμεθα είναι ότι κατά κύριο λόγο επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στον κ. Ροϊλό. Γιατί, όπως υποστηρίζουν, «κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν». Μάλιστα πριν από έναν μήνα περίπου είχε κληθεί σε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, παρουσία και των βουλευτών του νομού, προκειμένου να εξηγήσει τη στάση του.

Σε εκείνη, λοιπόν, τη συνάντηση παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη, ότι έγιναν σοβαρές παραλείψεις, υποσχόμενος ωστόσο ότι θα καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Στο μεταξύ, πολλά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης υποστηρίζουν ότι ο κ. Ροϊλός διορίζει πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παραγκωνίζοντας ικανά στελέχη που ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία όλου του κομματικού ιστού. Μάλιστα λέγεται ότι οι διορισμοί εξυπηρετούν πρόσωπα κυρίως στενά συνδεδεμένα με τον νομάρχη κ. Κατσικόπουλο, αφού η πεθερά του κ. Ροϊλού δραστηριοποιείται στο πολιτικό γραφείο του νομάρχη Αχαΐας.

Με αφορμή όλα αυτά, τα ιστορικά στελέχη της ΔΑΚΕ Ξυλιάς και Τσιμέκας αποφάσισαν να ασκήσουν κριτική στον Ροϊλό με αποτέλεσμα να διαγραφούν για έναν χρόνο.

Η απόφαση αυτή δεν «πέρασε» ευχάριστα μηνύματα στην τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα πολλοί απογοητευμένοι Νεοδημοκράτες να γυρίζουν την πλάτη στο ίδιο τους το κόμμα. «Αυτό θα το πληρώσει η Νέα Δημοκρατία στις δημοτικές», λένε χαρακτηριστικά πολλοί απ’ αυτούς που θεωρούν ότι η τακτική που ακολουθεί κεντρικά το κόμμα τούς ταπεινώνει.

Και δεν είναι μόνο το δείπνο των 30.000 ευρώ που έχει προκαλέσει ποικίλα ερωτήματα και σχόλια για τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους των αρμοδίων παραγόντων. Είναι και η υπόθεση με την ιστοσελίδα της Πολιτιστικής. Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι είχαν δοθεί συμφέρουσες προσφορές από πατρινούς ειδικούς στο είδος, ενώ παράλληλα είχε σχεδόν εξασφαλισθεί η δωρεάν προσφορά του ΟΤΕ. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι με παρέμβαση του ίδιου του κ. Τατούλη η δουλειά δόθηκε σε αθηναίο επιχειρηματία, προκαλώντας νέο κύκλο αρνητικών σχολίων εις βάρος του υπουργείου Πολιτισμού.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά όλα δείχνουν ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να μην έχει πρόσβαση στο γραφείο του κ. Τατούλη ώστε να μπορέσει να του αναλύσει πλήρως την κατάσταση.

«Τα όργανα τώρα αρχίζουν. Σε λίγο θα παρουσιάσουμε και άλλα στοιχεία που αυτή τη φορά θα αφορούν τον κύριο Μικρούτσικο», υποστηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στην Πάτρα.

Το «ΠΑΡΟΝ» θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία για το μεγάλο θέμα της Πολιτιστικής στην Πάτρα.


Σχολιάστε εδώ