Θα δώσει το επίδομα θέρμανσης ο Καραμανλής

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ως το τέλος του χρόνου ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει:

• Την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

• Σοβαρές απαλλαγές ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων. Σε ό,τι αφοράτο επίδομα θέρμανσης, για το οποίο τόσος λόγος έγινε και τόσες αντιπαραθέσεις προκάλεσε η τοποθέτησή του στη Θεσσαλονίκη, ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει την καταβολή του, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να το εξαγγείλει τελικά. Είναι προφανώς ένας πολιτικός-επικοινωνιακός «άσος» που κρατά ο Καραμανλής για το επόμενο διάστημα.

 Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα δοθεί με ορισμένα γεωγραφικά και κοινωνικά κριτήρια. Για παράδειγμα, σε όσους δεν συμπληρώνουν κάποιο εισόδημα και ζουν σε περιοχές όπου ο χειμώνας είναι βαρύς. Μία καταρχήν σκέψη είναι να δοθεί σε όσους ζουν από την Κατερίνη και πάνω. Υπάρχουν όμως και προτάσεις για άλλες περιοχές, ορεινές και «κρύες».

Επίσης, ο πρωθυπουργός προτίθεται να εξαγγείλει τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία από το 25%, που είναι σήμερα, στο 10%, ενώ για τους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες η συμμετοχή θα είναι μηδενική.

Πρόκειται για μέτρα που θα εξαγγελθούν από τον Καραμανλή έως το τέλος του χρόνου, πιθανόν με την κατάθεση του προϋπολογισμού, ώστε να αναδείξουν ένα κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά, δίπλα στο «μεταρρυθμιστικό», το οποίο αναδεικνύεται με επιτυχία ως τώρα…


Σχολιάστε εδώ