Διακομματικό ρουσφέτι βεληνεκούς

Η υπόθεση αφορά την ευνοιοκρατική απόσπαση του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Κριθαρίδη, από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στον δήμο Σταυρούπολης και από εκεί στο σπίτι του.

Μαθημένος να διατηρεί την ιδιότητα του υπαλλήλου του ψυχιατρείου και να αμείβεται χωρίς να εργάζεται σε αυτό, ο Νίκος Κριθαρίδης, από τη στιγμή που το κόμμα του έχασε την εξουσία, δεν σταμάτησε να μοχθεί για να πετύχει την απαλλαγή του από τα εργασιακά καθήκοντα. Άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια τον έβλεπαν με τα… κιάλια στη δουλειά του, όντας επί σειρά ετών αποσπασμένος στο γραφείο τού τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια τοποθετημένος στη θέση διευθύνοντος συμβούλου μιας εταιρείας του Δημοσίου που ασχολούνταν με το φυσικό αέριο.

Τώρα, τι σπουδές έχει κάνει ο εν λόγω πολυαποσπασμένος, το αγνοώ. Κατάφερα να μάθω μόνον πως προσλήφθηκε στο ψυχιατρείο ως «συνοδός ασθενών» και πως μετά από αρκετά χρόνια και αφού ανέβηκε στην κομματική ιεραρχία, μετατάχθηκε σε θέση διοικητικού υπαλλήλου.

Ακολούθως χάθηκε και μετά τις εκλογές επανήλθε ως υπάλληλος στο τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων του νοσοκομείου. Δεν του άρεσε, ωστόσο, το ωράριο και κατάφερε να αποσπαστεί στον δήμο Σταυρούπολης.

Για να γίνει η απόσπαση χρειάστηκαν πέντε υπογραφές:
= Πρώτη του δημάρχου Σταυρούπολης, Διαμαντή Παπαδάμ, που προσωπικά κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά στις εκλογές κατέβηκε ως «αντάρτης» κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος και κατάφερε να εκλεγεί, έχοντας την υποστήριξη και της ΝΔ, στελέχη της οποίας μετείχαν στον συνδυασμό του (σήμερα κατέχουν θέσεις ευθύνης -αντιδήμαρχοι κ.λπ.- στον δήμο).
= Δεύτερη και τρίτη του προέδρου του νοσοκομείου κ. Πούλιου και του «γαλάζιου» ΠΕΣΥΠάρχη Βασίλη Βαρτζόπουλου, οι οποίοι αποδέχτηκαν το αίτημα του δημάρχου.
= Τέταρτη και πέμπτη των δύο συναρμόδιων υπουργών Νικήτα Κακλαμάνη και Προκόπη Παυλόπουλου.

Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται και οι φήμες που κυκλοφορούν στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στους εργαζόμενους στο ψυχιατρείο, αλλά και στην τοπική Νέα Δημοκρατία (κάποιοι ζητούν εξηγήσεις για το ρουσφέτι στον «πράσινο», την ώρα που τα δικά τους παιδιά παραμένουν ανικανοποίητα) για τα μπροστά και τα πίσω αυτής της χαριστικής πράξης στον αρχιΠΑΣΟΚο.

Άλλοι μιλούν για υπόσχεση προς τον Διαμαντή πως θα λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές, παρά το γεγονός ότι πολλοί «πράσινοι» δημοτικοί σύμβουλοι διαφωνούν ριζικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλοι μιλούν για υπόσχεση σιωπής του ΠΑΣΟΚ προς την ηγεσία του νοσοκομείου που αυτήν την περίοδο μεθοδεύει την πρόσληψη -εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ- πλέον των διακοσίων ατόμων.

Άλλοι πάλι μιλούν για την «αλληλεγγύη των ομοίων – ʽʽπράσινωνʼʼ ή ʽʽγαλάζιων”- που κοιτούν το ατομικό τους βόλεμα».


Σχολιάστε εδώ