Αναβρασμός στον Άρειο Πάγο από επεισόδιο που προκάλεσε ο Αβραμίδης

Και τα περίεργα σχετίζονται με την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Ζήσης να μπλοκάρει τη δικαστική έρευνα, χρησιμοποιώντας όσα μέσα μπορεί.

Την περασμένη εβδομάδα συνέβη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ένα γεγονός, το οποίο γεννά πελώρια ερωτήματα, αν δεν είναι και πρωτάκουστο. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «εισέβαλε» ο σχετιζόμενος με την υπόθεση επιχειρηματίας κ. Αβραμίδης, ο οποίος με φωνές και γενικά με επεισοδιακό τρόπο υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εμπλοκή για διαφθορά του κ. Ζήση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναστατώθηκε από το πρωτοφανές πράγματι επεισόδιο, το οποίο κατεβλήθη προσπάθεια να μη δημοσιοποιηθεί. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι κυρίως εκεί.

Το πρόβλημα είναι πώς ο επιχειρηματίας πήρε το θάρρος (;) να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, η οποία δείχνει και σοβαρή ανησυχία…

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει και οι οποίες διερευνώνται, με έξοδα του κ. Αβραμίδη έγιναν εργασίες στο εξοχικό σπίτι του κ. Ζήση, του οποίου η σύζυγος ήταν συνήγορος του κ. Αβραμίδη, όταν κατηγορήθηκε για εμπλοκή στην υπόθεση του χρηματιστηρίου.

Πάντως, ο κ. Ζήσης εξακολουθεί να επικαλείται λόγους υγείας, προκειμένου να μην προσέλθει στο γραφείο του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει αναλάβει τις έρευνες για τη διαφθορά, για να δώσει εξηγήσεις για τις εις βάρος του καταγγελίες. Ωστόσο, κύκλοι του ΑΠ σημειώνουν με ενδιαφέρον και με… νόημα πως ο κ. Ζήσης πρόσφατα μετείχε σε συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος. Άραγε, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο κ. Ζήσης δεν είχε λόγους υγείας προκειμένου να παραστεί σε αυτήν τη συνεδρίαση και έχει… μονίμως προκειμένου να μην πάει για να δώσει εξηγήσεις;

Και αφήνουν, βέβαια, σαφείς υπαινιγμούς ότι με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις ο κ. Ζήσης προσπαθεί να καθυστερήσει την άσκηση σε βάρος του δίωξης. Μάλιστα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτής της κωλυσιεργίας προτίθεται να καταθέσει αίτηση εξαίρεσης του κ. Σανιδά.

Σημειώνεται ότι αν ασκηθεί εναντίον του δίωξη για να τεθεί σε αργία, θα πρέπει να συναινέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον οποίο θα υποβληθεί σχετικό ερώτημα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με έγκυρους κύκλους του Αρείου Πάγου, ο κ. Ζήσης έχει προβεί και σε μία άλλη μεθόδευση, που είχε ήδη προκαλέσει αναβρασμό. Συγκεκριμένα, στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, που είναι αργία για τους δικαστές και θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις δικαστικών, έχει ορίσει τον εαυτό του ομιλητή σε κεντρική εκδήλωση με πασιφανή στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ωστόσο, οι ίδιοι κύκλοι μάς τόνισαν ότι αν κάτι τέτοιο τελικά συμβεί, θα αποχωρήσουν επιδεικτικά τόσο η ηγεσία του Αρείου Πάγου και πολλοί αρεοπαγίτες όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης και έτσι η μεθόδευση θα καταλήξει… μπούμερανγκ κατά του κ. Ζήση.

Όλοι στον Λίβανο;

Στο μεταξύ, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην ανακρίτρια Τόνια Ηλία, γνωστή από τις εις βάρος της καταγγελίες για την υπόθεση του χρηματιστηρίου (για τις οποίες έχει καταδικαστεί) και εναντίον της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βρίσκεται στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Λίβανο επισκέφθηκαν τόσο ο γνωστός «αρχιμανδρίτης» Γιοσάκης, λίγο πριν προφυλακιστεί, όσο και ο πρώην δικαστικός κ. Καλούσης, ο οποίος έχει επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Και επισημαίνεται η «περίεργη» σύμπτωση των… επισκέψεων στον Λίβανο συγκεκριμένων προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κυκλώματα. Τέτοια σύμπτωση; Ή μήπως τελικά κάτι άλλο συμβαίνει;

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και κατά της Μπουρμπούλιας.


Σχολιάστε εδώ