Όλα κρίνονται σήμερα για το αύριο του ΠΑΣΟΚ

Αλλά και τα στελέχη, υψηλόβαθμα και απλά, όπως και οι βουλευτές, αλλά και κάποιοι από τους πρωτοκλασάτους, που δεν βάζουν μπροστά το προσωπικό τους συμφέρον και το πώς θα ανέβουν σκαλοπάτια, δεν έκρυβαν την αγωνία τους.

– Όλα κρίνονται σήμερα (χθες). Αν δεν δώσει ο Γιώργος την εικόνα τη διαφορετική από την πολιτική της κυβέρνησης και δεν καλύψει σε μεγάλο βαθμό τα ηγετικά του ελλείμματα, θα έχει προβλήματα, μας έλεγε κορυφαίο στέλεχος, πρώην υπουργός σε σημαντικά υπουργεία, με κύρος και ήθος αναγνωρισμένο ακόμη και από τους αντιπάλους.

Και στην ερώτηση, προβλήματα με ποιον, τί εννοείτε, η απάντηση ήταν:

– Προβλήματα με τον κόσμο, τον κόσμο κάτω, που έχει έντονες αμφιβολίες αν ο Γιώργος μπορεί να ανταποκριθεί στον βαρύ ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα ενός κόμματος που είχε αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

– Και στο κόμμα, δεν έχει προβλήματα;

– Μα αυτά υπάρχουν και σήμερα, το βλέπει ο καθένας, όμως το κυριότερο είναι η απογοήτευση του κόσμου, που καταγράφεται και την βλέπουμε σε όλα τα γκάλοπ.

Και ο συνομιλητής μας κατέληξε με την επισήμανση: «Η ομιλία, τα επιχειρήματα, οι ορίζοντες, η προοπτική, θα είναι καθοριστικά ζητήματα για το αύριο του ΠΑΣΟΚ»!

Οι παραπάνω επισημάνσεις συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που λέει ο Κώστας Λαλιώτης, όπως καταγράφονται σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ στην 5η σελίδα, όπου υποστηρίζει ότι το κρίσιμο εξάμηνο μέχρι την άνοιξη θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει μέλλον!

Αυτά αρκετές ώρες πριν αρχίσει η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ως γνωστόν οι κυριακάτικες εφημερίδες «μπαίνουν» στο πιεστήριο λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, επομένως δεν είναι δυνατόν, να έχουμε έστω και γεύση από το αν ο Γιώργος ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου της παράταξης.

Να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος και το επιτελείο του, γνωρίζοντας τη σημασία της παρουσίας του στη ΔΕΘ, προσπάθησαν να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς και στελέχη, για μια εντυπωσιακή υποδοχή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα… μέσα μέχρι και μηνύματα SMS, όπου το κείμενο ήταν: «Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου, Σάββατο 17/9, ώρα 4 μ.μ. στο Αεροδρόμιο ”Μακεδονία”! Εκσυγχρονισμός και στις κινητοποιήσεις, αν και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και ο Κίμωνας Κουλούρης θα μπορούσαν να πετύχουν πολύ περισσότερα… Τουλάχιστον αυτό λέει η εμπειρία. Αλλά… της… λαϊκιστικής περιόδου και σήμερα δεν έχουν θέση…


Σχολιάστε εδώ