Πατρινά Και Άλλα…

• Οι καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι τα έχει βρει σε όλα τα επίπεδα με τον Ροϊλό και χεράκι χεράκι θα πορευτούν στο δύσκολο έργο που τους έχει αναθέσει ο κ. Τατούλης. Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν τη απουσία και αγνοία της Νέας Δημοκρατίας. Διότι ο μεν Μικρούτσικος ήταν και παραμένει στενός συνεργάτης του Γιωργάκη σε θέματα πολιτισμού, ο δε Ροϊλός είναι εκ των παλαιοτέρων συνεργατών του Αβραμόπουλου.

• Α, και με την ευκαιρία να σας πω τι έπαθε ο κυρ-Θάνος από το (κανονικό) ΠΑΣΟΚ στον δήμο Ρίου. Οι άνθρωποι του δημάρχου Ζέρβα είχαν την ιδέα να ανακηρύξουν τον πρώην υπουργό Πολιτισμού επίτιμο δημότη Ρίου. Το θέμα λοιπόν, όπως ορίζει ο κανονισμός, συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί και στη συνέχεια να εγκριθεί. Αλλά εκεί βρισκόταν ο βετεράνος πολιτικός του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Χρήστος Λιακόπουλος. Το αποτέλεσμα ήταν να καταψηφίσει την πρόταση η ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να ρεζιλευτεί ο δήμαρχος.

• Θα θέσω μερικά ερωτήματα τα οποία έχουν ρητορικό χαρακτήρα, γιατί οι απαντήσεις είναι λίγο ως πολύ γνωστές σε όλους:

• Πρώτον: Ποιος «έφαγε» τον δεξιό κατά τα άλλα κ. Ζέρβα να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία; Λένε ότι η ιδέα ανήκει σε στενή συνεργάτιδα του δημάρχου, η οποία μάλιστα έχει κάνει στο παρελθόν «χρυσές» δουλειές με τον Μικρούτσικο.

• Δεύτερον: Ο κ. Ζέρβας ήξερε ναι ή όχι τον θεσμικό ρόλο που έχει στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Θάνος; Τον ήξερε και πολύ καλά μάλιστα, αλλά τον παρέβλεψε αφού η «κυρία» έχει κλείσει μια πολύ καλή δουλειά στο πλαίσιο της Πολιτιστικής.

• Τρίτον: Αυτή η έρμη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας δεν πήρε είδηση; Το πιθανότερο είναι να μην πήρε. Αλλά αυτό δεν είναι έκπληξη.

• Τέταρτον: Ο κ. Μικρούτσικος έχει μεταφέρει ή όχι από την Πάτρα στην Αθήνα τα πολιτικά του δικαιώματα; Τα έχει. Κατά συνέπεια, τι το ήθελε εκείνο το επίτιμος δημότης;

• Αλλαγές στο εκδοτικό τοπίο και στην Πάτρα. Η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ» πέρασε στην αποκλειστική δικαιοδοσία του κ. Θεόδωρου Καμπέρου. Ο νέος φέρελπις εκδότης διόρισε διευθυντή τον Γιώργο Αναστασόπουλο, ο οποίος αποχώρησε από τη «ΓΝΩΜΗ». Σε δεύτερο πλάνο θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Στάθης Κεραμιδάς, στον οποίο η εφημερίδα «ΑΛΛΑΓΗ» χρωστάει την επιτυχία της, αφού χρημάτισε διευθυντής της επί σειρά ετών. Ο Κεραμιδάς είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ρεπόρτερ της Πάτρας, έχοντας μάλιστα κάνει καριέρα και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

• Το ζητούμενο για τη «νέα» εφημερίδα είναι η πολιτική γραμμή την οποία θα ακολουθήσει. Αυτό μένει να το δούμε…

• Ο Ανδρέας Χριστόπουλος, μέχρι πρότινος εκδότης και διευθυντής της «ΗΜΕΡΑΣ», έχει ήδη αρχίσει την προεργασία για την έκδοση νέας εφημερίδας, με τον τίτλο «ΣΗΜΕΡΙΝΗ».

• Δεν μπορεί κανείς αυτήν την ώρα να προδιαγράψει το μέλλον τόσο την «ΗΜΕΡΑΣ» όσο και της «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ». Γιατί απλούστατα είναι κομματάκι δύσκολο να ανταγωνιστούν την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ». Φυσικά και θα δοθεί μάχη. Γιατί τόσο οι Αναστασόπουλος και Κεραμιδάς από την μια, όσο και ο Χριστόπουλος από την άλλη είναι τα βαριά «όπλα» της τοπικής δημοσιογραφίας.


Σχολιάστε εδώ