Για πέταμα 100 πιστόλια της Ελληνικής Αστυνομίας

Η ιστορία έχει ως εξής: Τα 100 πιστόλια αποτελούσαν το δείγμα που θα παρουσιαζόταν για έλεγχο και αποδοχή στην επιτροπή πιστοποίησης, ώστε μετά τη διαδικασία αποδοχής να ξεκινήσει η κανονική παραγωγή και παράδοση.

Όμως η παρουσίαση δεν έγινε ποτέ, γιατί διαπιστώθηκε «βλάβη στην επιφάνεια του κορμού από κακή λειτουργία της γραμμής επιφανειακής προστασίας και διαρροή υδροχλωρικού οξέος». Τι είχε γίνει; Λόγω κακής συντηρήσεως τα πιστόλια… ψήθηκαν λίγο παραπάνω στο βάψιμο και βγήκαν με βλάβη στην επιφάνεια του μετάλλου που είναι πολύ κρίσιμο ελάττωμα. Το θέμα προσπαθούν να το κρατήσουν μυστικό με νύχια και με δόντια, γιατί είναι σχεδόν αδύνατη η αποκατάσταση της ζημιάς και τα πιστόλια πάνε για καταστροφή! Η παράδοση έτσι κι αλλιώς έχει καθυστερήσει και μετά το… τσουρούφλισμα αναμένεται νέα καθυστέρηση τουλάχιστον δέκα μηνών!

Οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί κάτι στραβό, αφού η ηγεσία της ΕΒΟ δεν έχει καμία εμπειρία και υπενθύμιζαν ότι ο νέος γενικός διευθυντής ήταν βιοτέχνης εσωρούχων και δεν είχε κάποια σχέση με το αντικείμενο. Βέβαια το θέμα δεν είναι ο γενικός διευθυντής, αλλά το ειδικευμένο προσωπικό. Και γι’ αυτό, όμως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «οι εκπαιδευμένοι στη Γερμανία μηχανικοί έχουν μπει στο… ψυγείο για ανεξήγητους λόγους». Και έτσι ψήθηκαν τα πιστόλια όπως τα κουλουράκια…


Σχολιάστε εδώ