«Στοίχημα» πλέον η επικοινωνία με Κόκκαλη!

Όλα αυτά ανήκουν, βέβαια, στο παρελθόν, καθώς σαν βεντάλια αποκαλύπτονται οι συμφωνίες ή οι συμβιβασμοί με Λαμπράκη, Μπόμπολα και Κόκκαλη.

Ο Flash μπορεί να παραπαίει, το «κόκκινο» Magic να πέρασε στα χέρια άλλων φίλων και συνεργατών, όμως ο Σ. Κόκκαλης πρέπει να αισθάνεται ευτυχής. Η κυβέρνηση -παρά τις διαψεύσεις Ρουσόπουλου- ανακαλύπτει τον… πασοκισμό και βάζει κριτήριο «βασικού μετόχου» σε ΠΑΕ και διοργανωτή του Στοιχήματος, επιβάλλοντας στον ενδιαφερόμενο να μην έχει εκτελεστική θέση στο ΔΣ της επίμαχης εταιρείας. Ο δρόμος για τον Σ. Κόκκαλη, κάτοχο απευθείας του 23% της Intralot, ανοίγει. Με την παραίτησή του ακόμη και από το ΔΣ της εταιρείας θα μπορεί να μετέχει και στα δύο, και να διοργανώνει το Στοίχημα και να έχει τον Ολυμπιακό, και σε αντάλλαγμα να αφήσει τα μίντιά του σε μαρασμό. Το Magic που ελέγχεται από… «τρίτα πρόσωπα» θα πουλάει ολυμπιακοφροσύνη, ενώ ο Flash του Σ. Πουλόπουλου, εκδότη του σωκρατικού «Πρωταθλητή», θα ασχολείται όλο και λιγότερο με την πολιτική, ενώ θα ψάχνει να βρει ιδιοκτήτη.

Τα μέτωπα, λοιπόν, σιγά σιγά κλείνουν. Ο «βασικός μέτοχος» εξαφανίστηκε και τους τελευταίους τρεις μήνες η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εκτελεστικό νόμο -άρα οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ μπορούν να παίρνουν έργα, με αποτέλεσμα η πλευρά Μπόμπολα να ρίχνει τους τόνους, την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση είναι σχεδόν ενθουσιασμένοι με τη μεταβίβαση του 25% του ΔΟΛ από τον Χ. Λαμπράκη στον Σ. Ψυχάρη. Όλοι είναι σχεδόν ευτυχισμένοι. Ακόμη και η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της προ ημερών έριξε τους τόνους για το ασυμβίβαστο του Στοιχήματος. Με τίτλο «Νομιμότητα και ουσία» στις 2 Σεπτεμβρίου, ασκώντας κριτική, αλλά σε ηπιότερους τόνους, έγραφε πως «οποιαδήποτε νομότυπη λύση έχει κάποια αξία», αλλά η κυβέρνηση πρέπει «να αντιμετωπίσει την ουσία του προβλήματος: την πολιτική και ηθική του διάσταση. Aν υιοθετηθεί μια λύση που δεν θα αντιμετωπίζει τον πυρήνα του κραυγαλέου ασυμβιβάστου, τότε ούτε θα διασφαλισθεί η διαφάνεια ούτε θα αποτραπεί η βαθιά καχυποψία των πολιτών για την αξιοπιστία του Στοιχήματος». Άλλωστε, στην εφημερίδα ένας από τους βασικούς αρθρογράφους έχει υπερασπιστεί δημοσίως την Intralot. Βέβαια υπάρχουν δημοσιογράφοι που ακόμη δεν έχουν υποστεί… λοβοτομή και εξακολουθούν να γράφουν για το ασυμβίβαστο, επισημαίνοντας την κυβερνητική στροφή.

Όσοι πίστευαν πως ο Κ. Καραμανλής θα έφτανε μέχρι το τέλος τη σύγκρουση με τη διαπλοκή διαψεύδονται. Ακόμη και αν ο πρωθυπουργός δηλώνει -και ίσως και να το πιστεύει- πως δεν θα συμβιβαστεί με όσους συγκυβερνούν τη χώρα, τα γεγονότα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.


Σχολιάστε εδώ