Η διπλή ψήφος του Βασίλη

Μάλιστα για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του («έβαλε πλώρη» για να αναδειχθεί ως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην περιοχή), επεσήμανε στην εισαγωγική του ομιλία ότι «στους 12 τελευταίους μήνες ικανοποιήθηκαν τα 9 από τα 10 αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αιφνιδιάστηκε ο Βασίλης, μόλις διαπίστωσε πως «οι ΠΑΣΟΚοι πήγαν αποφασισμένοι να του την πέσουν». Είχαν μάλιστα ετοιμάσει και δικό τους σχέδιο υπομνήματος, στο οποίο αναφερόταν πως «τον τελευταίο χρόνο υπάρχει έντονη κινητικότητα, αλλά κανένα απολύτως αποτέλεσμα, καθώς δεν διατέθηκαν χρήματα ούτε για να συνεχιστούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη, η πλειοψηφία των οποίων σταμάτησαν».

Στην αντιπρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ζητούνταν απ’ τον πρωθυπουργό να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα εκφραζόταν η αντίθεση στην επιβολή του 42% ως ορίου εκλογής δημάρχων και νομαρχών, υποστηρίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κύρος και η διαπραγματευτική δύναμη των ΟΤΑ και προωθείται η κομματικοποίηση.

Ειπώθηκαν πολλά από πολλούς (ένας «γαλάζιος» δήμαρχος αναρωτήθηκε φωναχτά αν ο Καραμανλής ξέρει προς τα πού πέφτει ο δήμος του!) και όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, βρέθηκαν έντεκα ψήφοι στη μια πλευρά και άλλες τόσες στην άλλη.

Τελικά ο Παπαγεωργόπουλος, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που του παρέχεται να μετρά την ψήφο του διπλή σε περίπτωση ισοψηφίας (πρόεδρος γαρ), κήρυξε λήξασα τη συνεδρίαση, λέγοντας πως η πρότασή του υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία (εννοείται πως οι διαφωνούντες κατέθεσαν το δικό τους υπόμνημα στον πρωθυπουργό στη σαββατιάτικη συνάντησή του με τους φορείς της πόλης).


Σχολιάστε εδώ