Ιδού ο άνθρωπος που σας χρειάζεται, κύριε Καραμανλή

Μια Ελληνίδα, η 43χρονη ενδοκρινολόγος για παιδιά Κυριακή Σαράφογλου τάραζε τα νερά του πανεπιστημιακού κατεστημένου της Αμερικής, όταν ανακάλυψε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κορνέλ ότι έπεφτε μεγάλο κλέψιμο στα ερευνητικά προγράμματα.

Η Ελληνίδα, ύστερα από έρευνες που έκανε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Κορνέλ υπεξαιρούσε τα χρήματα των αμερικανών φορολογουμένων. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε, αρνήθηκε να σταματήσει και έστειλε στον εισαγγελέα του Μανχάταν τις διαπιστώσεις της. Αποτέλεσμα, το πανεπιστήμιο ήταν να πληρώσει 4,4 εκατ. δολάρια για τη διευθέτηση της υπόθεσης!

Αυτή η γυναίκα ίσως είναι αυτό που χρειάζονται πολλοί τομείς, όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Δημόσια Διοίκηση, όπου οι ρεμούλες πάνε σύννεφο, όπου η διαφθορά έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας. Θα ήταν ο άνθρωπος που, όπως αποδείχθηκε… μυρίζεται τις κλεψιές. Δεν είναι κρίμα να χαθεί για την Ελλάδα; Ο πρωθυπουργός έχει τον λόγο. Να την καλέσει, τιμώντας την για την ασυμβίβαστη και έντιμη στάση της και να την πείσει να αναλάβει τη μάχη κατά της διαφθοράς. Θα είναι μια ελπιδοφόρα τομή σε κείνους που αποδεδειγμένα αξίζουν.


Σχολιάστε εδώ