Αιρετικά

Δεν θα ήταν απλώς παράξενο αλλά ανεξήγητο να δέχονταν ως… φυσιολογική εξέλιξη τα περί… αναβάθμισης του ποδοσφαίρου που εμφάνισαν ότι τους απασχόλησαν στη συνάντησή τους (Κόκκαλης – Ορφανός) οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ντέμης Νικολαΐδης κυρίως επειδή σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι όχι μόνο αντιδρούσαν αλλά αμφισβήτησαν ευθέως τη λειτουργία της ΕΠΑΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έγινε συνάντηση Βαρδινογιάννη – Νικολαΐδη και δρομολογήθηκαν ενέργειες αντίδρασης στο… ξαφνικό σχέδιο αναβάθμισης του ποδοσφαίρου μέσα από μια εικονική πραγματικότητα που εμφανίζει τον χώρο να συναινεί μέχρι ακραίου βαθμού, συντηρώντας το διαχρονικό του μοντέλο.

Η αντίδραση του μπλοκ της Σούπερ Λίγκα, ανεξάρτητα από τι τύχη μπορεί να έχει, θα προκύψει το προσεχές διάστημα και εκεί, όπως χαρακτηριστικά είπε μέλος της, θα… γίνει το μέτρημα. Η ξαφνική ομαλοποίηση του τοπίου στο ποδόσφαιρο οφείλεται σε άλλους λόγους, που σαφώς έχουν πολιτικά, επιχειρηματικά μέχρι και προσωπικά συμφέροντα αλλά και μέχρι ενός σημείου ήταν και αναγκαία. Και για το Στοίχημα και για τη FIFA και για τη ΔΕΘ. Μόνο που μέσα σε αυτό το παζλ των συμφερόντων, η απόλυτη σύνθεση διαχρονικά έχει αποδειχθεί αδύνατη.

Πακέτο

Τι έγινε ξαφνικά; Ο Καραμανλής τα βρήκε με τον Κόκκαλη και ο… «εθνικός προμηθευτής» μετετράπη σε κυβερνητικό υποστηρικτή; Και θα προκύψει μια νομική… γαργάρα που με έντεχνο τρόπο θα απαλείψει τα περί ασυμβίβαστου για να προχωρήσει το Στοίχημα και να είναι μέσα σε αυτό ο Ολυμπιακός; Γιατί ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός και ο Σωκράτης είναι Σωκράτης. Και Στοίχημα χωρίς τον Ολυμπιακό όχι μόνο γιατί είναι ελληνική ομάδα, όπως είπε ο Σωκράτης, αλλά και γιατί είναι μέγεθος, δεν νοείται. Κοντά στο 1 δισ. ευρώ είναι το πακέτο που θα προκύψει από το Στοίχημα. Και η μετοχή του ΟΠΑΠ θα πάει στο ταβάνι. Και θα ζεσταθούν και οι μικροί έστω και με τα ψίχουλα. Το πακέτο είναι η ουσία και για την κυβέρνηση και για τον Κόκκαλη. Και η αναβάθμιση και καλά του ποδοσφαίρου είναι… ο μεταφορέας.

Υποχρεωμένος

Δεν μπορεί να αγνοήσει η κυβέρνηση τον Κόκκαλη ούτε ο Κόκκαλης την κυβέρνηση. Ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τον ΟΠΑΠ και σαφώς με το Στοίχημα. Όχι μόνο μέχρι τον Γενάρη του 2007 που λήγει η σύμβαση, αλλά και μετά. Επί του παρόντος λοιπόν. Ο Κόκκαλης ταυτίζεται, προσαρμόζεται, ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή. Τον συμφέρει πολύπλευρα τον Κόκκαλη. Και επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά. Επιχειρηματικά ενδεχομένως και πέραν του Στοιχήματος. Ποδοσφαιρικά με την εμφάνισή του αυτή ως συνήγορος του Ορφανού, διατηρεί την επιρροή και σε όποιον βαθμό αυτό είναι… επιτρεπτό, τον έλεγχο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Και ο νοών νοείτω. Δηλαδή ο Ορφανός οφείλει να είναι υποχρεωμένος στον Κόκκαλη, γιατί του έδωσε σκαλοπάτι να πατήσει και να εμφανιστεί στον Καραμανλή ότι με μαγικό ραβδί αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο.

Πιλότος

Οπότε και το Στοίχημα παίρνει τον δρόμο του. Και η ΕΠΑΕ συνεργάζεται με την ΕΠΟ, έτσι όπως το εννοούν και το θέλουν. Και η ΕΠΑΕ με τον ΟΠΑΠ συνεργάζονται, έστω όπως η γάτα με το ποντίκι. Και μπορεί ο Ορφανός να ανέβει στην έκθεση και να πει στον Καραμανλή: «Πρόεδρε, το ποδόσφαιρο μπήκε σε δρόμο και λειτουργεί στο ήρεμο, με αυτόματο πιλότο». Και μετά την έκθεση να φωνάξει τον Γκαγκάτση, να του δώσει κάτι τις από χρωστούμενα, και να του ζητήσει να στείλει μια επιστολή στον Μπλάντερ στη FIFA που να τον καθησυχάζει για τους δακτύλους της πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι όπως εννοείται και ερμηνεύεται, να περνάει ο καιρός μέχρι την επόμενη στραβή.

Προσωρινά

Από την άλλη πλευρά ο Βαρδινογιάννης. Ο «αιώνιος» αντίπαλος τι κάνει; Πανηγυρίζει για το γήπεδο στον Βοτανικό που του εξασφάλισε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, που εμμέσως πλην σαφώς είναι αντίπαλος πόλος του Καραμανλή. Και όσα έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν; Και πώς θα κάνει αναβάθμιση ο Ορφανός; Θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, τους υπόλοιπους και με Γκαγκάτση – Βίκτορα τώρα που τα… βρήκανε και θα δουλέψουν όλα ρολόι; Όχι, βέβαια, αυτά δεν γίνονται. Γιατί και η συνεύρεση Γκαγκάτση – Βίκτορα και οι επιτροπές και τα σχετικά που έχουν ακουστεί, προσωρινά και εφήμερα είναι. Όσο εξυπηρετείται το συμφέρον. Γιατί είναι «πολλά τα λεφτά Άρη», όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο σε ελληνική ταινία.

Δίδυμο

Ο Χρήστος Μανώλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Τάε Κβον Ντο, εις την αυλή του Ορφανού σε επίπεδο υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη, δίδυμο με τον Φυσεντζίδη, δεν κινδυνεύουν να ελεγχθούν για τη χρηστή διαχείριση της ομοσπονδίας που έγιναν αφεντικά όσο είναι ο Μεντεσίδης πρόεδρος του Ελεγκτικού και ο Ορφανός υπουργός. Τον Αποστολίδη, όμως, τον δάσκαλο του Φυσεντζίδη τον έχουν μετρήσει στα κιλά του και τα εν γένει κυβικά του; Γιατί και εκτός του Αποστολίδη σύντομα θα έρθει το δίδυμο να ερμηνεύσει αριθμούς και «αποφάσεις». Είναι ικανοί να… κάνουν ήρωα τον Πράγαλο. Σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουν.

Παπαλάκεια μπουγάδα

Η ΕΠΑΕ είχε κάνει αίτημα να της δίνονται στοιχεία των φακέλων των υποθέσεων που εξετάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφορούν ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες. Η επιτροπή του Παπαλάκη αποφάσισε να αρνηθεί την προσκόμιση στοιχείων στην ΕΠΑΕ. Θα… στέλνει… γράμμα με κούριερ ο Παπαλάκης τις αποφάσεις στην ΕΠΑΕ. Σιγά να μην παραχωρήσει το γήπεδο που παίζει μπάλα με τη βούλα του νόμου.

Ο Κούγιας ως μέλος του ΔΣ της ΕΠΑΕ σχολιάζοντας την απόφαση, είπε: «Θα εξετάσω τη νομιμότητα της απόφασης. Η άρνηση συνεργασίας της ΕΕΑ με την ΕΠΑΕ μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Θα μιλήσω με τον κ. Παπαλάκη και θα τοποθετηθώ αναλυτικά». Κατά τ’ άλλα συνεχίζεται το περσινό βιολί. Από αναβολή σε αναβολή. Πέταξε στην τηλεγραφική ανακοίνωσή του ο Παπαλάκης ένα «αναβλήθηκε η συζήτηση επί της αιτήσεως του Σταύρου Ψωμιάδη για έγκριση των μετοχών της ΠΑΕ Ακράτητος» και καθάρισε ο συνταξιούχος δικαστής. Και ο υιός Ψωμιάδης κάνει πληρωμές ποδοσφαιριστών, έκανε μετεγγραφές σαν να είναι με βούλα και υπογραφή αφεντικό. Και ο Παπαλάκης εισπράττει και συγχαρητήρια από τον Ορφανό γιατί το «μαγαζί» δουλεύει σωστά. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Σε ποιον ανήκουν οι μετοχές του Ακράτητου; Ποιος είναι το αφεντικό; Ο δήμαρχος Παπαδήμας, ο Μάκης Ψωμιάδης, ο υιός Σταύρος, ποιος; Και γιατί ανέβαλε την υπόθεση ο Παπαλάκης; Και σιωπηρά ποιες, αν όχι παρανομίες, αλλά επιεικώς παρατυπίες καλύπτονται; Γιατί δίνει παρατάσεις χρόνου ο Παπαλάκης όταν θα έπρεπε να είχε καθαρίσει την μπουγάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Επιτέλους…

Αποφάσεις

Και αν θίγεται ο Παπαλάκης ή κανείς άλλος ας αναλογιστεί. Υποτίθεται ότι η επιτροπή αυτή είναι το μάτι και το αφτί του κράτους. Εκτελεστικό εργαλείο για την… νομιμότητα και τη διαφάνεια. Εχει υποχρέωση να είναι ξεκάθαρη, σαφής γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα. Ετσι να αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Οφείλει να ενημερώνει σοβαρά και αναλυτικά, και για το σκεπτικό των αποφάσεών της και για τις αναβολές και τις εκπτώσεις που κάνει. Εάν θέλει να την λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν. Γιατί ο Παπαλάκης μου θυμίζει τον Λάμπη Νικολάου όταν ήταν πρόεδρος στην Ολυμπιακή Επιτροπή. Ετσι, αλά Λάμπη, τις παίρνει τις αποφάσεις. Σερβιρισμένο είναι το φαγητό. Ετοιμο. Με 4-5 υπαλλήλους και τα μέλη της επιτροπής να εμφανίζονται μόνο στις συνεδριάσεις, να γίνεται κουβέντα σε ένα γραφείο, και να βγαίνουν αποφάσεις τι εικόνα δίνεται; Κατα πόσον είναι ουσιαστικοί οι έλεγχοι και κατ’ επέκταση αντικειμενικές οι αποφάσεις; Ούτε κουβέντα για επιθυμίες, πιέσεις, παρμεβάσεις και διευκολύνσεις…

Ρωμαίος

Ιωάννης Μελισσανίδης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Ο Ιωάννης προσφάτως έπαιξε τον Ρωμαίο στην βασιλική Ακαδημία Θεάτρου στο Λονδίνο και ήταν πανευτυχής. Κινείται μεταξύ Λονδίνου, Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες. Βρίσκει όμως χρόνο και γυμνάζεται ανελλιπώς. Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και, γιατί όχι, όπως είπε, «Αν κάνω πάλι κλικ μπορεί και να αγωνιστώ. Είμαι μια χαρά». Ο Ιωάννης με τις αναζητήσεις του, τα καλλιτεχνικά του, πάνω απ’ όλα κάνει το κέφι του. Αυτό που γουστάρει… Είτε συμφωνούν οι γύρω, είτε όχι…

Τραγική κατάσταση

θυμάστε τους Ολυμπιονίκες και του πρωταθλητές της πάλης που είχαν κάνει κατάληψη στην ομοσπονδία του αθλήματος; Παίξανε τα κανάλια, γράφανε οι εφημερίδες, δόθηκαν δημόσιες υποσχέσεις από τον Ορφανό αλλά και λεφτά στους διοικούντες τους οποίους είχαν καταγγείλει οι αθλητές! Δηλαδή λέγανε στον υπουργό ότι το «μαγαζί» είναι διαλυμένο, καθάρισέ το για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, και ο Ορφανός το… μελετούσε. Ακόμη… περιμένουν να πάει ο Μεντεσίδης να κάνει έλεγχο, να βγάλει πόρισμα, να προβληματιστεί ο Ορφανός έντονα αν θα το στείλει στον Εισαγγελέα, και μετά έχει ο… Θεός. Αθάνατη Ελλαδάρα. Αποτέλεσμα; Ο Ολυμπιονίκης ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης Δημήτρης Αβράμης εγκατέλειψε το άθλημα και παίζει μπάλα στην ομάδα των Τρικάλων «Δήμητρα» στην Δʼ΄ Εθνική». «Για φέτος τουλάχιστον τέλος. Αν αλλάξει η τραγική κατάσταση στην πάλη μπορεί να συνεχίσω. Μετά τους Ολυμπιακούς ο αθλητισμός περνάει κρίση που ουσιαστικά δεν αφήνει περιθώρια να ασχοληθείς σοβαρά. Δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Είναι χάσιμο χρόνου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και να κάνω το κέφι μου επιπλέον». Ο Ολυμπιονίκης της πάλης στο Σίδνεϊ, Κώστας Θάνος σχολιάζοντας την απόφαση του συναθλητή του να εγκαταλείψει το άθλημα τόνισε: «Φανταστείτε πόσο πικραμένος είναι όταν αναγκάζεται να αφήσει τον χώρο που τον άνδρωσε αθλητικά. Οταν βλέπει ότι ο χώρος είναι με ευγενικό χαρακτηρισμό καφενείο, και έχει μάθει να δουλεύει σοβαρά τι να κάνει. Η κατάσταση είναι άρρωστη στην πάλη, χαώδης. Η πάλη πεθαίνει και δεν συγκινείται κανείς».

Εικόνα

Αυτή η ιστορία με το μπιτς βόλει στο Φάληρο που κάνει η Πετραλιά και η Ντόρα μέσω του ΟΝΑ με τον Απέργη και την ομοσπονδία είναι πολύ καλή. Και η εικόνα με γεμάτη την εγκατάσταση τηλεοπτικά συν τα… αγάλματα που παίζουν βόλλέι είναι ότι καλύτερο… Θέλει δουλειά και συνεργασία για να συντηρηθεί η κατάσταση. Οχι ο καθένας το βιολί του ό,τι χρώμα και να είναι ή ό,τι άλλο συμφέρον έχει… και περαστικά στη φάση που την γλωσσοφάγανε. Πιο πολύ ΝΔ.τες παρά ΠΑΣΟΚοι…

Καρμπόν

Ο Δημήτρης Δημητρόπουλος συνεχίζει για δεύτερη τετραετία πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμανστικής. Βγαίνει λοιπόν δηλώνει στον Άκη Αθανασόπουλο στο «Βήμα» ότι ο Ορφανός επί επτά μηνές που ζητάει να συναντηθούν, του έχει κλειστή την πόρτα. Όταν όλη η Ευρώπη τον ψηφίζει για πρόεδρο του αθλήματος. Αναρωτιέται ο Δημητρόπουλος: Γιατί δεν προσκυνάω; Γιατί ανήκω πολιτικά αλλού; Κάνει λόγο για αξιοκρατία και πολιτική για όλους. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, Δημητρόπουλε. Γιατί αυτά που κάνει τώρα επιλεκτικά ο Ορφανός, έκαναν και κάποιοι από τους προκατόχους του. Καρμπόν πολιτική. Και για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί ο σύμβουλός του Σάκης Βασιλειάδης μπορεί να είναι κολλητός με τον κοντό που ήταν κολλητός του Αγγελούδη και κουμπάρος του Ζαννιά, επί ΠΑΣΟΚ προέδρου του μπάντειντον και θέλει την καρέκλα σου στην εξέδρα της ΕΓΟ. Το μπάντμιντον είναι για άλλη δουλειά.

Καρέκλα

Δηλαδή ο Βασιλειάδης ως σύμβουλος έχει ψήσει τον Ορφανό να κάνει εμπάργκο στον Δημητρόπουλο για να αφήσει την καρέκλα. Ο Βασιλειάδης με τον Δημητρόπουλο δεν είναι άγνωστοι. Με απόσπαση τον είχε επί ΠΑΣΟΚ στην Ομοσπονδία έπαιρνε δεύτερο μισθό ως υπεύθυνος αγώνων έκανε ταξίδια στο εξωτερικό και τα σπάσανε γιατί ο Σαλονικιός δεν έγινε προπονητής στην εθνική ομάδα γυναικών. Έτσι λέει ο Δημητρόπουλος. Που βγήκε ευθέως και λέει ελάτε να κάνετε έλεγχο στο ταμείο, καλύψτε την περικοπή που έγινε στον προϋπολογισμό και πάρτε και την καρέκλα του προέδρου. Προκαλεί ο Πατρινός ευθέως.

Αναβολή

Η υπόθεση της… έρευνας πολυιδιοκτησίας στην υπόθεση ΟΦΗ – Παναθηναϊκού από την καταγγελία που είχε κάνει πέρυσι ο Κόκκαλης δεν έχει κλείσει ακόμη. Ο Παπαλάκης κυκλοφόρησε ότι πήγε να την κλείσει. Ανεξάρτητα αν δεν δικαιολογούνται τα 2,4 εκατ. ευρώ δάνειο στον ΟΦΗ του νυν προέδρου τον Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη. Τον ΟΦΗ που φαίνεται να χρωστάει και 815.000 ευρώ που υποτίθεται ότι ήταν προκαταβολή για να πάνε τρεις παίκτες στον Παναθηναϊκό που δεν πήγαν τελικά. Ο Παπαλάκης ανέβαλε πάλι την απόφαση για το θέμα.

Ελειπε, λέει, ο Κωστόπουλος ο δικηγόρος μέλος της επιτροπής που ήταν εισηγητής. Πόσες φορές μπορεί να λείψει ακόμη; Ειδικά τώρα ό,τι καλύτερο να μένει ανοιχτή η υπόθεση. Λόγω… «Σούπερ Λίγκα»…

Δικαίωση

Θυμάστε τι είχε γίνει όταν πρωτοτύπησε παγκοσμίως ο Ορφανός και δεν είχε υπογράψει την… μετακίνηση του Γ.Γ.Α. Κώστα Κουκοδήμου ως εκπροσώπου της κυβέρνησης στο ματς της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στη Γεωργία; Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα και υπέγραψε ο Ορφανός την μετακίνηση του Γ.Γ.Α στο Καζακστάν; Ο Κουκοδήμος ήταν άπειρος πολιτικά και πήγαινε… κόντρα στην κυβερνητική γραμμή και συνεργαζόταν με την ΕΠΟ, έστω και με αλυσίδες στα πόδια από τον Ορφανό, χωρίς δυνατότητες ή ο Ορφανός που δημιούργησε το θέμα, εισέπραξε ήττα κστις εκλογές της ΕΠΟ, εκτέθηκε πολιτικά και επικοινωνιακά. Τώρα είναι με το γράμμα του νόμου ο Γκαγκάτσης σωστός και συνεργάσιμος. Τότε δεν ήταν; Και πέραν της δικαίωσης εκ των εξελίξεων ακόμη συνεχίζει να κάνει χοντράδες ο Ορφανός… Ο «Κούκος» αθόρυβα πέραν του ότι αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, έχει κάνει δουλειά που την ξέρουν και στο Μαξίμου, και οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί και ο ίδιος ο Καραμανλής. Όσο αυτό και να ξινίζει στον Ορφανό. Χωρίς να διαφημίζει και να ωραιοποιεί, ούτε να προσπαθεί να εξαργυρώσει. Και όποιος έχει αντίθετη άποψη πάμε σε αναλυτικές λεπτομέρειες…

Μίνι

Και πείτε μου εσείς μετά αν είμαι άδικος όταν γράφω ότι λειτουργεί ως… μίνι Βενιζέλος ο Ορφανός. Biennale καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη απο 7 έως 30 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Αθλητισμός στη σύγχρονη τέχνη» έστησε. Και κάνει συνέντευξη σεμνά και ταπεινά στο «Μακεδονία Παλλάς». Πόσο θα κοστίσει αυτό το… αντίκρισμα της τέχνης στον αθλητισμό κ. Καραμανλή; Όταν οι αθλητές οι ίδιοι εγκαταλείπουν τον χώρο, όταν γεωγραφικές περιοχές δεν έχουν ούτε συρματόπλεγμα στο γήπεδο και πέραν του αθλητισμού, που είχαν γίνει και όργια επί ΠΑΣΟΚ, η Biennale μας μάρανε όταν ο κόσμος την βγάζει με το ζόρι; Και εκτός από το αντίκρυσμα με την Biennale του Ορφανού, έχουμε και τη βράβευση αύριο στο ξενοδοχείο Kempinski στο αεροδρόμιο. Για τον κανονισμό που υπέγραψε για τους προπονητές ο Ορφανός αλλά δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει η ΕΠΟ. Σε όλα τα φθηνά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης κάνει τις λεζάντες του ο συντοπίτης σας υφυπουργός.

ΥΓ.: Προχθές πήγε και στο ΟΑΚΑ στη Σχολή Προπονητών του ράγκμπι. Ναι είχαμε… έλλειμα από το ράγκμπι στην Ελλάδα και έπρεπε ο Ορφανός να φτιάξει ομοσπονδία…

Επιστροφή Χούλη στον Ηρακλή

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετράει ο χρόνος για την επιστροφή του Δημήτρη Χούλη στην προεδρία του Ηρακλή. Ο άνθρωπος που έστω και με υπονοούμενα… φωτογραφήθηκε ως ο υπόκοσμος που μπήκε στον… αγγελικό κόσμο του ποδοσφαίρου επιστρέφει. Δεν κρύφτηκε, δεν εξαφανίστηκε, δεν τα εγκατέλειψε. Παρά το εμπάργκο που υπέστη εξαιτίας της άρνησης μεταβίβασης των μετοχών του Ηρακλή από την ΕΕΑ και τον κ. Παπαλάκη συνέχισε και επιστρέφει. Ο αντιπρόεδρος του Ηρακλή, γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος εξ αρχής είχε κάνει λόγο για νομικό ατόπημα υποστηρίζοντας με αταλάντευτη θέση και επιχειρήματα ότι ο Παπαλάκης σφάλλει. Καπερνάρος και Παπαλάκης είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση στα γραφεία της ΕΕΑ, με τον πρόεδρο της επιτροπής να άρει τις εμμονές του για το πολύκροτο θέμα Χούλη. Αύριο Δευτέρα κατατίθεται στην ΕΕΑ νέα αίτηση μεταβίβασης των μετοχών του Ηρακλή στον Χούλη μετά μάλιστα και την παρέλευση του χρόνου αναστολής της ποινής, όπως αυτή είχε ερμηνευθεί από τον κ. Παπαλάκη.

Επιπλέον στην αίτηση για τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών του Ηρακλή θα… απαιτούνταν από τον κ. Παπαλάκη και την επιτροπή του οι ενέργειές τους για τον πλήρη έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Χούλη, όπως θα προσκομίζονταν και αναλυτικά στοιχεία για τα μέχρι τώρα χρήματα που έχει δαπανήσει στον Ηρακλή (εγγυητική πιστοποιητικού, εξοφλήσεις παλαιών χρεών κ.λπ.). Χαρακτηριστική και με νόημα είναι η δήλωση του αντιπροέδρου του Ηρακλή Βασίλη Καπερνάρου: «Θα δικαιωθούμε γιατί έχουμε δίκιο. Μόνο ο Θεός μπορεί να μας το στερήσει. Θνητός όχι. Έχουμε πει ότι απαγορεύεται να αδικείται ο Ηρακλής. Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία, που προφανώς διέφυγαν της προσοχής του κ. Παπαλάκη. Ή τα πρόσεξε, τα προσπέρασε και δεν τα ακούμπησε. Θα τα προσέξει, θέλει δεν θέλει».

Εμπάργκο

Ανεξάρτητα από το νομικό μέρος στην υπόθεση του Χούλη. Δηλαδή αν διάβασε και ερμήνευσε τα νομικά ανάποδα ή πλαγίως ο Παπαλάκης. Σε αυτή την ιστορία του εμπάργκο που βρίσκεται ο Ηρακλής όλο το καλοκαίρι κάτι μου μυρίζει. Κάτι που μπορεί να έχει σχέση με παράγοντες που δρουν στο παρασκήνιο, επιδιώκοντας να απομακρυνθεί ο Χούλης και να μπουν στο «μαγαζί» γωνία, όπως είναι ο «Γηραιός» να το πάρουν και με χρέη πολύ λιγότερα. Μπορεί να έχει σχέση το εμπάργκο και με εκδίκηση στους Ηρακληδείς. Όχι από την υπάρχουσα αλλά από την προηγούμενη κατάσταση. Γιατί δεν εξηγούνται αλλιώς κάποια από τα τελευταία που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Μόλις επιστρέψει ο Χούλης επισήμως, ο Ορφανός τι θα κάνει;

Ντέμης – οπαδός

Φεύγοντας από τον αθλητικό δικαστή ο πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης είχε έντονο διάλογο με τέσσερις οπαδούς της «Ένωσης» που τον περίμεναν κάτω από τα γραφεία. Ο ένας του έλεγε από μακριά: «Το ήξερες για τα εισιτήρια και δεν έκανες τίποτα. Οι εφημερίδες το έγραφαν τρεις ημέρες».

Ντέμης: «Έλα δω να τα πεις…». Οπαδός: «Ούτε ο Τροχανάς, ούτε ο Ψωμιάδης δεν τα έκανε αυτά, μας πρόδωσες. Σβήσε το τατουάζ… Δεν είσαι ο Ντέμης της καρδιάς μας. Δεν μπορείς να μας ʽʽδίνειςʼʼ ποιος είσαι…». Ο Ντέμης Νικολαίδης απομακρύνθηκε από τις κάμερες πήρε αγκαλιά τον οπαδό και του είπε: «Όσους χτυπούν κόσμο και μικρά παιδιά θα τους δίνω. Δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ. Δεν είναι ΑΕΚτζήδες όταν φέρονται έτσι. Και επιπλέον υπάρχει νόμος και η ΑΕΚ πληρώνει τα σπασμένα». Οπαδός: «Πήγαμε να δούμε την ομάδα μας και μας επιτέθηκαν». Ντέμης: «Ήταν εσκεμμένο και το ξέρεις». Ο Νικολαΐδης φεύγοντας ο οπαδός είπε πως είναι ανοιχτός στον διάλογο.

Κασέτα

Ανεξάρτητα από τη μια αγωνστική κεκλεισμένων των θυρών που τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός ο Γιάννης Βαρδινογιάννης «Τζίγγερ» κρατάει την ίδια στάση για τους ανεγκέφαλους χουλιγκάνους που έσπασαν περιπολικά και τραυμάτισαν αστυνομικούς, με αυτή που προστάτευσε τον Μόρις; Και αν ο Βαρδινογιάννης δεν πηγαίνει στην αθλητική δικαιοσύνη την κασέτα, η Αστυνομία που έχει την κασέτα από το κέντρο επιχειρήσεων του ΟΑΚΑ με τις 38 κάμερες που καταγράφουν και τα… κουνούπια γιατί συσφύζει αδιάφορα κ. Βουλγαράκη;

Ξέρει και ποιοι είναι. Γιατί τα εισιτήρια είναι ονομαστικά.

Κούδας: Παλικαρίσια η κίνηση Ντέμη

Πολλές φορές έχει γίνει «πυροσβέστης» μεταξύ των διοικήσεων του ΠΑΟΚ και των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 4. Ο Μεγαλέξανδρος του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Κούδας ήταν σαφής και ξεκάθαρος σχετικά με την αντίδραση του προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη απέναντι στους ταραξίες. «Παλικαρίσια και τίμια η κίνηση του Ντέμη. Δείχνει ότι δεν φοβάται κανέναν και καλά κάνει. Τα λόγια του και οι κινήσεις του με εκφράζουν απόλυτα. Όσοι αγαπούν πραγματικά την ΑΕΚ οφείλουν να είναι δίπλα του. Θέλουν το καλό της ΑΕΚ αυτοί που με τις πράξεις τους της κάνουν ζημιά; Δηλαδή αγαπάμε το παιδί μας, αλλά το πνίγουμε; Αυτή είναι άρρωστη σχέση. Και αυτοί οι λίγοι που κάνουν αυτά τα ακραία στα γήπεδα, έχουν διώξει χρόνια τώρα τους πολλούς. Όχι μόνο τα παιδιά και τους οικογενειάρχες. Έχουν διώξει και εμάς που η ζωή μας είναι ταυτισμένη με τις ομάδες και την μπάλα. Δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που κάνει ο Ντέμης έχουν χρέος να το κάνουν όλες οι ΠΑΕ και η Αστυνομία. Έχουν ευθύνη. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ Παντελάκης το είχε πει ευθέως στους οργανωμένους που έκαναν ζημιές: ʽʽΔεν σας θέλω στο γήπεδο”. Δεν μπορεί η Θύρα 4, η Θύρα 13, η Θύρα 7 να βάζουν όρους και να τους αποδέχονται οι διοικήσεις. Οι οπαδοί στις άλλες θύρες τι είναι; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις; Και πέρυσι αν είχε μείνει η αρχική ποινή στο ματς Πανιώνιος – Ολυμπιακός, θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Στη βία οφείλουν να είναι αμείλικτοι αυτοί που αποφασίζουν. Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με αυτήν την ιστορία. Και μέσα από τους οργανωμένους οπαδούς κάθε ομάδας που υπάρχουν καλά στοιχεία, οφείλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Τριετία

Για τον ΠΑΟΚ, την ομάδα όπου έγραψε την ποδοσφαιρική του ιστορία, ο Κούδας είπε: «Οι ομάδες δεν φτιάχνονται ούτε με μαγικά ραβδιά ούτε από τη μια μέρα στην άλλη. Έγιναν θετικές κινήσεις που εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν με την ίδια σοβαρότητα, θα προκύψουν αποτελέσματα. Τουλάχιστον αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί βελτιωμένος. Διοικητικά, αν έχουν σωστή διαχείριση θα καταφέρουν να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην ανάκαμψη. Τουλάχιστον μια τριετία χρειάζεται για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να διεκδικήσει πρωτάθλημα ή έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ»


Σχολιάστε εδώ