Νέα έρευνα της ΝΔ

Μεγάλη δημοσκόπηση πραγματοποιεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης γνωστή εταιρεία ερευνών. Εντολέας, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που ενδιαφέρεται να εξαγάγει συμπεράσματα για τον δήμαρχο και κυρίως για τον νομάρχη. (Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες είναι οι ερωτήσεις για τον Παναγιώτη). Οι ερωτηθέντες καλούνται επίσης να πουν τη γνώμη τους για ενδεχόμενους αντιπάλους του Β. Παπαγεωργόπουλου (Βενιζέλος, Καστανίδης, Αράπογλου, Μαγκριώτης, Ιωαννίδης, Παπαθεμελής και Μπουτάρης). Επιπροσθέτως, μετρώνται οι επιδόσεις των «ντόπιων» υπουργών (Ν. Τσιαρτσιώνη, Γ. Ορφανού, Α. Ρεγκούζα και Γ. Σαλαγκούδη), καθώς και η δημοτικότητα αρκετών ντόπιων βουλευτών. Θα καταφέρουμε να μάθουμε τα ευρήματα ή θα κρατηθούν επτασφράγιστα μυστικά στα υπόγεια του Μαξίμου;

Η μισή αλήθεια του Τσιαρτσιώνη

Ενοχλημένο με τον Νίκο Τσιαρτσιώνη μαθαίνω πως είναι το Μαξίμου για τις ατυχείς του απόπειρες να εμφανιστεί ως πετυχημένος και απαραίτητος στην κυβέρνηση. Όπως και προ μερικών βδομάδων γράψαμε, ο υπουργός παρήγγειλε στη «Μέτρον Ανάλυσις» έρευνα για την άποψη που έχουν οι πολίτες για το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τη γνώμη τους για τον ίδιο. Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ανεκτά για το υπουργείο, αλλά καθόλου καλά για τον υπουργό. Οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφώνησαν με την ανάγκη ύπαρξης του υπουργείου και τάχθηκαν υπέρ της αναδιοργάνωσής του (Θαρρείς και ήταν δυνατόν να υπήρχε αρνητική απάντηση σε μια ερώτηση του τύπου: «Μπορεί το ΥΜΑΘ να βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής;»). Ωστόσο, οι θετικές γνώμες για τον ίδιο μόλις ξεπερνούσαν το 20%, ενώ περισσότεροι από τους μισούς απαντούσαν με το ερώτημα: «Ποιος είναι ο κύριος;»

Ο Τσιαρτσιώνης έπεσε σε περίσκεψη για το αν έπρεπε να καταπιεί την έρευνα ή να την φανερώσει. Τελικά, αποφάσισε να τη δημοσιοποιήσει κατά το ήμισυ. Να ανακοινώσει λοιπόν τα στοιχεία για τα ερωτήματα σχετικά με το υπουργείο και να αποσιωπήσει αυτά για το πρόσωπό του.

Έλα όμως που τα στοιχεία της έρευνας διέρρευσαν και κάποιοι «περίμεναν με την καραμπίνα» τον Τσιαρτσιώνη να κάνει τη «στραβή». Ένας μάλιστα δημοσιογράφος -της Μακεδονίας- προειδοποίησε τον υπουργό να μην κρύψει τη μισή έρευνα.

Απτόητος ο Τσιαρτσιώνης έδωσε συνέντευξη Τύπου για να κάνει τον απολογισμό του έργου του (;), όπου και παρουσίασε τη μισή έρευνα από την οποία -όπως δήλωσε- προέκυπταν θετικά στοιχεία για το υπουργείο.

Στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν υπάρχει και άλλο κομμάτι της έρευνας, που δεν το δίνει στη δημοσιότητα, και απάντησε αρνητικά.

Την άλλη ημέρα έβγαιναν στο φως τα «κρυφά στοιχεία» της έρευνας, προκαλώντας απίστευτη ταραχή στο διοικητήριο. Ακόμη ψάχνουν να βρουν από πού διέρρευσαν… και επειδή δεν βρίσκουν, το ‘ριξαν στην κολοκυθιά.

Φθινοπώριασε απότομα στις Συκιές

Απότομα μπήκε το φθινόπωρο στις Συκιές, με την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης και ενός ακόμη συμβούλου της πλειοψηφίας, η οποία τώρα έχει 12 εκπροσώπους στο 25μελές συμβούλιο. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο παιδείας Κώστα Σβώλη, ο οποίος στην τετρασέλιδη επιστολή του (την ανέγνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) κατηγορεί τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Όλοι βεβαίως οι ασχολούμενοι με τα «κοινά» στις Συκιές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν πως η εν λόγω εξέλιξη δεν αποτελεί παρά μια ακόμη πράξη στο πλαίσιο ενός σχεδίου διάσπασης της πράσινης παράταξης στον «πράσινο» δήμο. Γι’ αυτό και η αντίδραση του Σίμου ήταν ιδιαίτερα σκληρή: «Ο κ. Σβώλης -αναφέρει ο δήμαρχος- υλοποίησε μια προειλημμένη, σχεδιασμένη απόφαση, η οποία λήφθηκε πριν από καιρό στο παρασκήνιο. Ο κ. Σβώλης όλους αυτούς τους μήνες αντί να ασχολείται με τα καθήκοντα του αντιδημάρχου φρόντιζε να μπλοκάρει έργα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί ως παράταξη. Θα κριθεί από τον λαό των Συκεών. Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να γίνουν οι Συκιές ακόμη καλύτερες».

Στο μεταξύ, οι φήμες στον μικρό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης οργιάζουν πως οι ανεξαρτητοποιημένοι ετοιμάζονται να συγκροτήσουν «υπερκομματικό συνδυασμό» και να διεκδικήσουν τον δήμο στις επικείμενες εκλογές, με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το κυβερνών κόμμα θεωρεί πως μόνο του δεν μπορεί να κερδίσει τον Σίμο.


Σχολιάστε εδώ