ΤυποΘεσσαλονίκη

~Οι κυκλοφορίες των τοπικών πολιτικών εφημερίδων μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη βδομάδα, ήταν:

ΗμέραΗμερομηνία«Αγγελιοφόρος»«Μακεδονία»
Τετάρτη17/8/056.5483.000
Πέμπτη18/8/056.3143.200
Παρασκευή19/8/055.2672.800
Σάββατο20/8/054.7982.700
Κυριακή21/8/0511.3117.800
Δευτέρα22/8/055.9453.000 «Θεσ/νίκη»
Τρίτη23/8/056.0503.100
Τετάρτη24/8/057.7003.200

~Στα δικαστήρια οδηγείται η κόντρα του «Αγγελιοφόρου» με την ΕΣΗΕΜ-Θ σχετικά με την αποζημίωση που δικαιούνται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται Κυριακή, μετά την απόφαση της εφημεριδας να περικόψει τις αμοιβές που εδώ και χρόνια έδινε. Μάλιστα η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέθεσε την εκπροσώπησή της στο δικαστήριο στον καθηγητή Καζάκο, ενώ ως αντίβαρο ο «Αγγελιοφόρος» ζήτησε τη συνδρομή του επίσης καθηγητή και πρώην ευρωβουλευτή Κουκιάδη. Λέτε να αποδεχτεί ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με το συνδικάτο των δημοσιογράφων;…

~Ες αύριον τα σπουδαία για το ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των εργαζόμενων δημοσιογράφων για να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους στην παρατεταμένη κρίση που μαστίζει την εταιρεία. Όντας απλήρωτοι για περισσότερο από δύο μήνες και με όλες τις προθεσμίες που ζήτησε η εργοδοσία να έχουν εκπνεύσει χωρίς κανένα αποτέλεσμα, βέβαια θεωρείται η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις.

~Η μακρά καθυστέρηση απόδοσης των δεδουλευμένων δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη «Μακεδονία». Η ναυαρχίδα του συγκροτήματος παραμένει επί μήνες χωρίς διευθυντή, με αθλητικογράφο για αρχισυντάκτη και χωρίς ανταποκριτικό γραφείο… στην πρωτεύουσα, όπου παράγονται τα περισσότερα νέα. Το κενό των απολυμένων της Αθήνας καλούνται να καλύψουν οι απλήρωτοι της Θεσσαλονίκης, που εντέλλονται να κάνουν ρεπορτάζ από απόσταση 500 χιλιομέτρων και ουσιαστικά να αντιγράφουν τα κείμενα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

~Αυτό ωστόσο που έχει απογοητεύσει τους εργαζόμενους και έχει εκνευρίσει τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ που αναμίχθηκε δραστήρια στην υπόθεση πραγματοποιώντας, εκτός των άλλων, συναντήσεις με τον Αντωνόπουλο και τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Ρήγα, είναι πως όλες οι υποσχέσεις που έδωσε η εργοδοσία αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα.

~Μαθαίνω πως στην αυριανή συνέλευση των δημοσιογράφων θα ακουστούν προτάσεις ακόμη και για απεργία τις ημέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ και επιδίωξη συνάντησης με τον πρωθυπουργό που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

~Βιογραφικά δημοσιογράφων που ενδιαφέρονται για πρόσληψη στο καινούργιο κανάλι που ετοιμάζει ο Κοντομηνάς με επικεφαλής τον Νίκο Ευαγγελάτο, κατατίθενται στα γραφεία του COSMOS TV που πουλήθηκε από τον Τσοτσορό στον πάλαι ποτέ συνεταίρο του.

~Συζητήσεις με δημοσιογράφους κάνει και ο Παύλος Δημητριάδης.

~Χωρίς ανταποκριτή στη Θεσσαλονίκη παραμένει το «Ποντίκι», μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. Κάτι θα γίνει τον επόμενο μήνα. Μέχρι τότε οι Αθηναίοι συντάκτες, ψάχνουν… τηλεφωνικά.

~Προεκλογική χρονιά για τον Παπαγεωργόπουλο και τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ετοιμάζονται να ανοίξουν την αγκαλιά τους για να προσφέρουν άσυλο και ζεστασιά σε διάφορους δημοσιογράφους που έμειναν ρέστοι. Το σημαντικότερο της ιστορίας είναι πως τώρα που η ΕΡΤ3 απορροφά όλα τα άνεργα «γαλάζια» παιδιά, στην ΤV 100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα μένει χώρος για «πρασινοροζέ» δημοσιογράφους, προκειμένου να στρωθεί και το υπερκομματικό προφίλ του Βασίλη. Το γεγονός έχει εκνευρίσει τον «λύνοντα και δένοντα» στα δημοτικά ΜΜΕ Γιώργο Αδάμ, που δεν κρύβει τη δυσφορία του.

~Εβδομαδιαία εκπομπή και ίσως κάτι παραπάνω θα κάνει στην ΤV 100 ο Δημήτρης Βενιέρης, γνωστός από τη μακρά του θητεία στην ΤV Μακεδονία. Καλή επιτυχία.

~Τραπέζι στους συναδέρφους της στην εφημερίδα «Εγνατία», παρέθεσε την Τετάρτη η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου. Τους το χρωστούσε από τη γιορτή της. (Ως Σιμέλα, γιορτάζει της Παναγίας) Χρόνια πολλά αν και ετεροχρονισμένα.

~Μέχρι τη λεωφόρο Νίκης ακουγόνταν οι φωνές Γουσίδη και Αδάμ, από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα την κατάσταση στο συγκρότημα της «Μακεδονίας». Λεπτομέρειες δεν γράφω, γιατί θυμώνει ο Αδάμ και τρέμω αναλογιζόμενος αυτό το ενδεχόμενο.

~Διαφημιστική καμπάνια αρχίζει η εφημερίδα «Εγνατία» του Πέτρου Πυλωρίδη, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Με γιγαντοαφίσες στους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και μεγάλων πόλεων της περιφέρειας της Β. Ελλάδος, θα μας ενημερώνει ότι «Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ», δηλαδή την «Εγνατία».

~«Οπτικοποιείται» η ραδιοφωνική εκπομπή της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και του Γιάννη Κυφωνίδη «Μεσημέριασε ξυπνήστε» Ύστερα από πρόταση του διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Κοντογουλίδη, οι δυο συνάδελφοι θα βρεθούν από τις αρχές Οκτωβρίου στην ΕΤ-3. Ήδη για την αρχισυνταξία της εκπομπής «δήλωσαν» ενδιαφέρον πολλοί εκλεκτοί συνάδελφοι, μεταξύ των οποίων οι Φάνης Γρηγοριάδης, Γιώργος Ροδακογλου και Μαρία Τραυλού. Σκέψη του Κοντογουλιδη είναι να αξιοποιηθεί η Καραπαναγιωτίδου και η μεγάλη της εμπειρία στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ (ήταν η πρώτη ρεπόρτερ στη Β. Ελλάδα ιδιωτικού καναλιού πριν από 15 χρόνια) και να κρατήσει και την αρχισυνταξία. Να δούμε πώς θα τα προλάβει…

~Να σημειωθεί ότι στους δημοσιογραφικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης η πρόταση Κοντογουλίδη για τον Κυφωνίδη δεν εξέπληξε κανέναν, αφού είναι υφιστάμενός του στο γραφείο της «Απογευματινής». Εκείνο που εντυπωσίασε είναι η επιλογή της Καραπαναγιωτίδου, με την οποία δεν διατηρούσε και τις καλύτερες σχέσεις, αφού η Μελίνα είναι της αντιπολίτευσης, είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ