ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Ήδη στα Καμίνια δημιουργήθηκε ένας νέος πνεύμονας πρασίνου στο τριγωνάκι που σχηματίζουν οι οδοί Δ. Μουτσοπούλου και Βασιλικών, στο ύψος του παλιού κινηματογράφου «Γκλόρια». Εκεί υπήρχε στο παρελθόν ένα παλιό εργοστάσιο το οποίο αγόρασε ο δήμος και στη συνέχεια το κατεδάφισε και έκανε το οικόπεδο χώρο πράσινου. Βέβαια, μέχρι να φτάσει στη σημερινή του μορφή, ο χώρος πέρασε από πολλά στάδια, αλλά αυτό που βλέπουμε τώρα, το τελικό, είναι όντως στολίδι για τα Καμίνια.

Όπως έχουμε πάλι γράψει, θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες και η υλοποίηση του προγράμματος επανασφαλτόστρωσης των κεντρικών δρόμων, τόσο των Καμινίων όσο και των άλλων συνοικιών.

• Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έτσι θα λυθούν τα προβλήματα των περιοχών, σίγουρα όμως είναι ενέργειες που δείχνουν πως ο δήμαρχος δεν ξέχασε τα Καμίνια. Ωστόσο είναι και κάποια ακόμη «μερεμέτια» που έχουν τεθεί στον δήμαρχο και μάλλον μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουν τακτοποιηθεί. Ένα από αυτά, το πεζοδρόμιο της οδού Μουτσοπούλου, στον περίβολο των 14ου και 15ου δημοτικών σχολείων, έχει γίνει απροσπέλαστο εξαιτίας των αναχωμάτων που δημιουργούν οι ρίζες των δένδρων, οι οποίες έχουν ξηλώσει τα πλακάκια και έχουν κάνει τον βίο… αβίωτο σε γονείς και μαθητές.

• Τώρα που τελειώνει η κίνηση του καλοκαιριού στο λιμάνι και τα όποια έργα γίνουν γύρω γύρω δεν θα ενοχλούν ιδιαίτερα, μήπως είναι ευκαιρία να αρχίσει η επισκευή κάποιων πεζοδρομίων που βρίσκονται απέναντι από τη μάντρα του λιμανιού, όπως στην Ακτή Μουντζά και την Ακτή Ποσειδώνος, τα οποία βρίσκονται σε κακή κατάσταση και αποτελούν πραγματικές παγίδες για τους πεζούς;

• Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι δύο πειραιώτες υφυπουργοί Γ. Καλός και Β. Μιχαλολιάκος. Τα μηνύματα που έχουν για τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό, όποτε γίνει, δεν είναι ιδιαίτερα θετικά και δικαιολογημένα ανησυχούν…


Σχολιάστε εδώ