ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε…

Ο πακιστανός πρωθυπουργός ήταν συνεργάτης με τον Πέτρο στη CITY BANK και αργότερα ο φίλος του υφυπουργού έγινε Γενικός Διευθυντής της αμερικανικής τράπεζας.

Το Νοέμβριο θα έρθει στην Ελλάδα και φυσικά θα φιλοξενηθεί από τον κ. Δούκα.

Αυτές κι αν είναι υψηλές γνωριμίες…

• ·Μπορεί η ηγουμένη της Μονής του Αγίου Γερασίμου να τα έψαλε στον βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Αλιβιζάτο, για την ενέργεια της Εισαγγελέως Κεφαλληνίας να σφραγίσει τα παγκάρια, ώστε για πρώτη φορά οι Κεφαλονίτες να μάθουν υπεύθυνα πόσα προσφέρουν στη χάρη του Αγίου τους, όμως ο Λευτέρης Ζαγορίτης, που μετά από διακοπές στο Θιάκι παραβρέθηκε και στη λιτανεία ως εκπρόσωπος της ΝΔ, τα έψαλε με τη σειρά του στον Μητροπολίτη της νήσου:

– Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία έβαλε την Εισαγγελέα να σφραγίσει τα παγκάρια; Η ΝΔ την έφερε στην Κεφαλονιά; Από ό,τι ξέρω ήρθε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά με τα οποία δηλητηριάζετε τον κόσμο.

Ο Σπυρίδων περιορίσθηκε να κουνήσει το κεφάλι του… Τα δύσκολα τώρα έρχονται…

• Με αφορμή τα παγκάρια, ο Λευτέρης Ζαγορίτης θυμήθηκε σχετικό ανέκδοτο.

Ήταν, λέει, ένας Γερμανός, ένας Εβραίος και ένας Έλληνας. Η συζήτηση ήταν για τον τρόπο που στον τόπο τους μετράνε τα χρήματα που έχει μέσα το παγκάρι.

Πρώτος ο Γερμανός εξηγεί: «Αδειάζουμε σε ένα τραπέζι τα χρήματα και μετά τα πετάμε στον αέρα, αφού πάνω στον πάγκο έχουμε κάνει με κιμωλία έναν κύκλο. Όσα πέσουν μέσα στον κύκλο, τα παίρνει η Εκκλησία, τα άλλα τα βάζουμε στην τσέπη μας».

«Εμείς έχουμε μια διαφορά», λέει ο Εβραίος. «Κάνουμε μια ευθεία γραμμή και πετάμε τα λεφτά στον αέρα. Όσα πέσουν πάνω στη… γραμμή πάνε στην Εκκλησία, τα άλλα είναι… δικά μας».

«Α, εμείς έχουμε άλλο τρόπο», λέει ο Έλληνας, «γιατί σεβόμαστε τον Θεό. Πετάμε τα χρήματα στον αέρα, και όσα προλάβει και αρπάξει ο Πανάγαθος είναι δικά του, τα άλλα που πέφτουν στο τραπέζι είναι δικά μας…».

Το ελληνικό δαιμόνιο και πάλι θριάμβευσε. Φοβάμαι πάντως ότι ο Ζαγορίτης… άνοιξε δρόμο στους Αγίους Μητροπολίτες…

• Στη συγγραφή βιβλίου το έχει ρίξει ο Σάββας Τσιτουρίδης, για να μην πηγαίνει χαμένος ο χρόνος του, τώρα που δεν έχει υπουργικές υποχρεώσεις.

Έτσι προς το τέλος του χρόνου υπολογίζει να εκδώσει το βιβλίο του, που θα έχει τίτλο «Πού πάει η Ευρώπη».


Σχολιάστε εδώ