ΑΠΕ-ΜΠΕ: η ενοποίηση πραγματοποιήθηκε

Στον τίτλο παραμένουν και τα δυο ονόματα Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει γίνει η ουσιαστική ενοποίηση με τη συνεργασία των δυο πρακτορείων και τη χωροταξική τους συνένωση – συστέγαση σε κοινά γραφεία στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα στέλνεται ένας δημοσιογράφος και από τα δυο πρακτορεία στις αποστολές. Επικαλύψεις δεν υπάρχουν πλέον ούτε στους ανταποκριτές. Οι πρώτες αυτές κινήσεις απέδωσαν οικονομικά -τα δυο πρακτορεία τα τελευταία χρόνια ενισχύονται από το ίδιο κονδύλι- αλλά και όσον αφορά τη δυναμική του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σημειώνεται ότι πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπάρχουν δυο εθνικά πρακτορεία.

Με την ενοποίηση δημιουργείται Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Η συνένωση, όπως ήδη είχε ανακοινωθεί δυο φορές και έχει επισήμως υπογραμμισθεί και στις δύο Ενώσεις Συντακτών Αθηνών και Μακεδονίας Θράκης, δεν θα έχει καμία επίπτωση στους εργαζόμενους, καθώς ουδείς απολύεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην πορεία προς τη συνένωση, ακολουθούνται συναινετικές διαδικασίες: Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ Γ. Ταμπακόπουλος συνεργάζεται με τον μέχρι πρότινος διευθυντή του πρακτορείου Ανδρέα Χριστοδουλίδη, που είναι σύμβουλος διεύθυνσης, αλλά και τον διευθυντή του Μακεδονικού Σπύρο Κουζινόπουλο, ο οποίος παραμένει στη θέση του.

Και στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα, θα λαμβάνουν μέρος, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης και των συντακτών από Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, ενώ θα διατηρηθεί η παράδοση καθώς η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ θα είναι εκλεγμένη, δεν θα ανήκει δηλαδή στην κυβέρνηση. Τα οικονομικά των δύο πρακτορείων πηγαίνουν πολύ καλά. Ταυτόχρονα το ΑΠΕ στην κύρια ιστοσελίδα του φιλοξενεί πλέον πέντε νέες υπηρεσίες, πολιτισμό, τουρισμό, υγεία, αυτοκίνητο και αγροτικό κόσμο, καθώς και τους δείκτες του χρηματιστηρίου, ενώ καθημερινά διαθέτει τα πέντε κύρια θέματα της ημέρας με ισάριθμες φωτογραφίες και τρέιλερ. Ταυτόχρονα, το Μακεδονικό Πρακτορείο προχωρά σε συμφωνίες σε όλο τον βαλκανικό χώρο -έχει ήδη υπογράψει δύο συμφωνίες, με το Βουλγαρικό και το Αλβανικό Πρακτορείο- για τη δημιουργία του βαλκανικού δελτίου. Σημειώνεται ότι ήδη στα Βαλκάνια λειτουργούν περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις, που σαφώς και χρειάζονται τις υπηρεσίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Σχολιάστε εδώ