Στα μέτρα της ΝΔ είναι ραμμένο το 42%

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, από τις μελέτες που έχουν γίνει από το κόμμα, στον δεύτερο γύρο θα είναι η κυβέρνηση ο μεγάλος χαμένος με το ισχύον σύστημα, αφού ούτε ο ΣΥΝ, ούτε το ΚΚΕ θα θελήσουν να χρεωθούν την εκλογή δημάρχου που ανήκει στην κυβερνητική παράταξη, γιατί αυτό θα υπονομεύσει τον αντιπολιτευτικό τους λόγο.

Αντίθετα, το πλαφόν του 42% επιτρέπει, με βάση το ποσοστό που έχει η ΝΔ στους δήμους και τον κόσμο που μπορεί ως κυβέρνηση να επηρεάσει και να ψηφίσει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα κατεβάσει, να καταφέρει να κερδίσει τους περισσότερους δήμους της χώρας.

Ακόμη κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το 42% έχει κύριο… στόχο το ΠΑΣΟΚ, με τη σκέψη ότι η Αριστερά και οπωσδήποτε το ΚΚΕ αποκλείεται, με την πολιτική που έχουν, να συναλλαγούν με το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας στον δεύτερο γύρο τους υποψήφιους δημάρχους ή νομάρχες του που έχουν περάσει.

Κι εκεί βρίσκεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και οι φωνές κατά του 42%.

Φοβούνται ότι χωρίς συμμαχίες το όριο του 42% μόνο του το ΠΑΣΟΚ δύσκολα μπορεί να το πιάσει σε πολλούς δήμους, με κίνδυνο να έχει σημαντικές απώλειες.

Εκεί βρίσκεται το κλειδί. Στην Αριστερά, όπως το «ΠΑΡΟΝ» από την πρώτη στιγμή επεσήμανε. Η Αριστερά είναι κίνδυνος και για τα δύο μεγάλα κόμματα. Αν καταφέρουν να απαλλαγούν τα δύο κόμματα που σήμερα κυρίως την εκφράζουν από τις αντιθέσεις που έχουν μεταξύ τους, θα είναι η έκπληξη των δημοτικών εκλογών.

Κάτω από αυτές τις εκτιμήσεις, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις αντιδράσερις που προβάλλουν κατά του 42% βουλευτές και στελέχη και θα επιμείνει στην καθιέρωση του πλαφόν, που έχει κοπεί και ραφτεί στα μέτρα της…

Σημειώνεται ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του γραμματέα Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο τομέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου θα συζητηθεί το θέμα και εκεί θα ακουσθύν όλες οι αντίθετες απόψεις, και μάλιστα με σκληρή γλώσσα, για το 42%, αλλά, πέραν της εκτόνωσης, δεν πρόκειται να ληφθούν υπόψη.


Σχολιάστε εδώ