Έξαλλος ο Ψυχάρης με το «Θέμα»

Το θεωρεί αναληθές και ότι έχει στόχο να «αποενοχοποιήσει» τον Κόκκαλη από κάθε εμπλοκή του σ’ αυτήν την εξέλιξη που σηματοδοτεί το πέρασμα του ΔΟΛ στα χέρια του Ψυχάρη, που είναι στενός φίλος του «κυρίου Ιντρακόμ». Όπως επίσης για να περάσει το μήνυμα ότι, παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα, ο Κόκκαλης δεν βρίσκεται πίσω από το «ΘΕΜΑ», και ότι δεν έχει κανενός είδους συνεργασία με τον Ψυχάρη ο Σωκράτης, που τούτο τον καιρό συνεργάζεται με τον Μπόμπολα.

Επίσης τα έχει πάρει με έναν δημοσιογράφο – επιτελικό της εν λόγω εφημερίδας, που θεωρεί δικό του παιδί…

Είμαι κυρίαρχος

Πάντως αυτό που θα θελήσει να δώσει ο Ψυχάρης μόλις επιστρέψει στην Αθήνα από την κρουαζιέρα που κάνει στο Ιόνιο με το κόττερό του είναι το μήνυμα ότι είναι πράγματι ο κυρίαρχος στον ΔΟΛ κι ότι αυτός αποφασίζει για τα πάντα, υπό τη σκέπη βέβαια του Λαμπράκη. Κι αυτό θα φανεί σύντομα με τις αλλαγές που θα γίνουν στις εφημερίδες και τα νέα πρόσωπα που θα προωθηθούν ακόμη και από μεταγραφές.

Έγινε εξάλλου γνωστό ότι το ντιλ με τον Κοντομηνά για την έκδοση περιοδικών φαίνεται να ναυαγεί, όπως εγκαταλείπεται και η συνεργασία Λαμπράκη – Μπόμπολα για την έκδοση περιοδικών.

Επίσης φαίνεται να εγκαταλείπεται και η σκέψη για κυκλοφορία εφημερίδας μικρών αγγελιών με Λαμπράκη – Μπόμπολα.

Θέλει ρευστό!

Τέλος, ένα μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται ότι έχει ο ΔΟΛ είναι η έλλειψη ρευστού και προς την πλευρά αυτή θα πρέπει να αφιερωθεί και να δώσει τη μάχη του ο Ψυχάρης. Μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι είναι τεράστια η ανάγκη ρευστού… με ό,τι, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, σημαίνει αυτό.

Από πλευράς πολιτικής γραμμής, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα πέσουν οι τόνοι και των δύο εφημερίδων προς την κυβέρνηση, ενώ υπάρχει προβληματισμός για την αντιπολιτευτική γραμμή που θα πρέπει να ακολουθηθεί λόγω της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να πάρει στα χέρια του τις πρωτοβουλίες.


Καλό το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «ΘΕΜΑ» για τον ΔΟΛ και κυρίως για την πορεία του «Βήματος» και των «Νέων». Μόνη παράλειψη -τυχαία άραγε;- η απουσία κάθε αναφοράς στην έκδοση των εφημερίδων του Λαμπράκη κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής…, με αποτέλεσμα, μετά την απελευθέρωση, οπότε απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των εφημερίδων που εκδίδονταν επί κατακτητών, τελικά να καταφέρουν τελικά να επανεκδοθούν το «Ελεύθερο Βήμα» και τα «Αθηναϊκά Νέα», κόβοντας την πρώτη λέξη του τίτλου τους κι έτσι εμφανίσθηκαν οι νέες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τότε… Αυτή είναι μια από τις μεγάλες αμαρτίες του Συγκροτήματος… που κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχαστεί.


Σχολιάστε εδώ