Ολοκαύτωμα της Αθήνας στους Ολυμπιακούς σχεδίαζε η Χεζμπολάχ!

Το φορτίο, όμως, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, αφού το FBI κατάφερε να παγιδεύσει τον μεταφορέα! Άλλοι δύο συμπατριώτες του, που θα το παραλάμβαναν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν με επιχείρηση- «αστραπή» της ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρθηκαν υπό απόλυτη μυστικότητα στις ΗΠΑ!

Ο Νατζί Αντουάν Αμπί Χαλίλ είναι κάτοχος λιβανέζικου διαβατηρίου, αλλά έχει και καναδέζικη υπηκοότητα, την οποία απέκτησε ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας εισαγωγών-εξαγωγών New Line Services, με έδρα το Μόντρεαλ. Όμως, κάτω από τη νομιμοφανή «βιτρίνα» της εταιρείας του συνεργαζόταν με τη Χεζμπολάχ, παρά το γεγονός ότι έχει καταχωρισθεί στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων από την κυβέρνηση του Καναδά…

Στις 17 Μαΐου του 2004 ο Χαλίλ πέταξε από το Μόντρεαλ προς τη Νέα Υόρκη, για να συναντηθεί με ένα άγνωστο άτομο το οποίο θα του εξασφάλιζε πλοίο, για να μεταφέρει ένα φορτίο κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών. Την ίδια μέρα και την επομένη συναντήθηκαν δύο φορές σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν… Όμως ο Λιβανέζος δεν φανταζόταν ότι ο «συνεργάτης» του ήταν πληροφοριοδότης του FBI!

Οι συνομιλίες τους καταγράφονταν λεπτομερώς, με εικόνα και ήχο, από υπερσύγχρονες συσκευές που χειρίζονταν από απόσταση οι πράκτορες της παντοδύναμης ομοσπονδιακής αστυνομίας. Ο Χαλίλ καταγράφηκε να αποκαλύπτει ότι το φορτίο περιείχε στρατιωτικές ηλεκτρονικές συσκευές και έπρεπε να φτάσει στην Αθήνα, ενώ ο συνομιλητής του απαντούσε ότι «έχει φίλους που θα κάνουν τη δουλειά» και του έκλεινε ραντεβού με έναν συνεργάτη του…

Ο Λιβανέζος συναντήθηκε με τον συνεργάτη και του έδωσε ονόματα και διευθύνσεις ατόμων που θα παραλάμβαναν το φορτίο στην Αθήνα, αγνοώντας ότι αποκάλυπτε σ’ έναν… πράκτορα του FBI ποιοι αποτελούσαν την πτέρυγα της Χεζμπολάχ στην Ελλάδα! Ο μυστικός αστυνομικός συμφώνησε να δημιουργήσει έναν φανταστικό αριθμό φορτωτικής, ώστε να μην εντοπιστούν τα πραγματικά στοιχεία του αποστολέα και έκλεισαν νέο ραντεβού.

Στις 19 Μαΐου, ο Χαλίλ πήγε στο ραντεβού -στη Δυτική 44η οδό 645 στο Μανχάταν- μαζί με τον Ισραηλινό Τομέρ Γκρίνμπεργκ, υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρείας Tomber Group που εδρεύει στο Μπρούκλιν. Ο Λιβανέζος άνοιξε τα κουτιά και αποκαλύφθηκαν 14 διόπτρες νυκτός Generation 3 τελευταίας τεχνολογίας, καλύπτρες και σκόπευτρα με υπέρυθρες ακτίνες για αυτόματα όπλα τύπου Μ-16!

Στη συνέχεια, μαζί με τον Γκρίνμπεργκ τα φόρτωσε σ’ ένα βαν, το οποίο ο δήθεν συνεργάτης- πράκτορας θα οδηγούσε στο λιμάνι για να φορτώσει τα κιβώτια στο πλοίο που θα τα μετέφερε στην Αθήνα.

Τη στιγμή που ο Χαλίλ πλήρωνε 2.500 δολάρια στον πράκτορα για τη μεταφορά, επενέβησαν οι κομάντος του FBI και τον συνέλαβαν μαζί με τον Ισραηλινό.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές, που βρίσκονταν σε επιφυλακή λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και με αστραπιαία επιχείρηση, που κρατήθηκε μυστική, συνέλαβαν στην Αθήνα τους δύο Λιβανέζους που θα παραλάμβαναν το φορτίο! Και οι δύο παραδόθηκαν στο κλιμάκιο του FBI που βρισκόταν στην Ελλάδα, το οποίο τους μετέφερε μυστικά στις ΗΠΑ με αεροπλάνο που τους παρέλαβε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας!

Ο Λιβανέζος κρατήθηκε για πάνω από έναν χρόνο στις αμερικανικές φυλακές και πριν από λίγες μέρες παραπέμφθηκε σε δίκη από τον Εισαγγελέα της Νότιας Νέας Υόρκης Ντέιβιντ Κέλεϊ, με τις κατηγορίες της απόπειρας προμήθειας υλικής υποστήριξης και στρατιωτικού εξοπλισμού σε τρομοκρατική οργάνωση και της απόπειρας εξαγωγής ευαίσθητου στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, χωρίς την άδεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείου Εμπορίου.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα αποφασιστεί σε ειδική συνεδρίαση στις 2 Φεβρουαρίου 2006, αλλά δεν θα είναι μικρότερη των 30 ετών κάθειρξης και πρόστιμου ύψους 750.000 δολαρίων. Όσο για τον ισραηλινό συνεργάτη του, στις 28 Ιουλίου κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία στην εξαγωγή ευαίσθητου πολεμικού υλικού από τις ΗΠΑ και περιμένει να ανακοινωθεί η ποινή του.


Σχολιάστε εδώ