Ζήτησε ο εφέτης κ. Βαζαίος να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του

Ήδη, με αιτήσεις που κατέθεσε ο δικηγόρος του Βαζαίου Αλέξανδρος Στρίμπερης προς την Αγροτική Τράπεζα και την ALPHA BANK, ζητάει να χορηγηθούν αντίγραφα της κίνησης των λογαριασμών του από το 1998 μέχρι σήμερα, καθώς και τα αντίγραφα παραστατικών καταθέσεων στους λογαριασμούς αυτούς από οποιονδήποτε.

Πρόκειται για ενέργεια που ασφαλώς δεν θα έκανε οιοσδήποτε κατηγορείτο για χρηματισμό που προκύπτει από καταθέσεις.

Η έντονη αντίδραση του κ. Βαζαίου οδηγεί σε ερωτήματα, όπως μήπως κάποιοι χρησιμοποιούν την περιβόητη «επιχείρηση κάθαρσης» για δυσφήμηση και εξόντωση δικαστικών με τους οποίους έχουν αντιθέσεις και προστριβές ή θεωρούν εμπόδιο σε παιχνίδια και παρεμβάσεις. Αν κάτι τέτοιο, έστω και κατ’ ελάχιστον, συμβαίνει, τότε θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαζαίος βρέθηκε στο στόχαστρο από τη στιγμή που συνεργάσθηκε με δικαστές απ’ όλα τα κόμματα, και κατήρτισαν κοινό συνδυασμό και έτσι εξελέγη, κόντρα στις κατεστημένες δυνάμεις, προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εξάλλου, ως προς την κατηγορία ότι χρέωσε τις 28 υποθέσεις για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου στην ανακρίτρια κ. Μπουρμπούλια, ήταν η μόνη που δεν είχε καθυστερήσει και όταν άρχισε να εντοπίζει προβλήματα την ώρα που οι εφημερίδες εξεθείαζαν την Μπουρμπούλια και την αποκαλούσαν «σιδηρά ανακρίτρια», αυτός έθετε το θέμα στον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ματθία, ο οποίος όμως δεν φάνηκε να ανησυχεί, αλλά είχε εμπιστοσύνη στην Μπουρμπούλια.

Το ίδιο και όταν αποφυλάκισε τους κατηγορουμένους για τις «φούσκες» στο Χρηματιστήριο, που η ίδια είχε προφυλακίσει.

Λέγεται ακόμη ότι μετέτρεψαν σε στοιχείο εις βάρος του κ. Βαζαίου το γεγονός ότι αρνήθηκε να μετάσχει σε κρουαζιέρα, που τον είχε προσκαλέσει ο Κολιούσης!

Αντίθετα ο κ. Βαζαίος, θυμίζουμε, ήταν ο δικαστής που επέβαλε περιοριστικούς όρους στον Κόκκαλη.

Ήταν κατά των διώξεων το 1989!

Όμως, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ότι ο κ. Βαζαίος, που το 1989 είχε αποσπασθεί στο γραφείο του Μητσοτάκη, είχε υποβάλει γνωμοδότηση στον τότε πρωθυπουργό της κυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΝ, Τζανή Τζαννετάκη, με την οποία συνιστούσε να μη γίνει καμία δίωξη κατά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί τα στοιχεία δεν ήταν ισχυρά.

Εκείνη η γνωμοδότηση δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, για να μην ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη, που χωρίς αυτούς ίσως δεν θα γινόταν πρωθυπουργός!

Τέλος είναι πιθανόν ο κ. Βαζαίος να ζητήσει με εξώδικο που θα στείλει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον ενεργούντα τις ανακρίσεις αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, εξηγήσεις και αποκατάσταση του προσώπου του ως δικαστού.

Δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η παραίτηση που είχε υποβάλει ο κ. Βαζαίος, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να μην κριθεί προακτέος, λόγω καθυστερήσεων, δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαζαίος θα επιμείνει στην παραίτησή του.


Σχολιάστε εδώ