Αναταραχή πάλι στις τράπεζες

Ειδικότερα, η πρώτη σύγκρουση με τους τραπεζίτες θα είναι την ερχόμενη Τρίτη, 16 Αυγούστου, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εμπορικής Τράπεζας και θα ακολουθήσουν ανάλογες κινητοποιήσεις, τόσο στην Εθνική και στην Αγροτική, όσο και στην Alpha Bank, όπου οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα πολλαπλής πίεσης.

Σε ό,τι αφορά τη μεθαυριανή γενική συνέλευση της Εμπορικής, στο πλαίσιο της οποίας η διοίκηση της τράπεζας θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με τους εργαζομένους, η ΟΤΟΕ θα διατυπώσει τις θέσεις της. Έτσι, έχοντας ενισχύσει τη φαρέτρα τους με τη γνωμοδότηση των καθηγητών Α. Καζάκου, Α. Μανιτάκη και Δ. Τραυλού-Τζανετάτου, περί μη συμβατότητας του Νόμου 3371/05 με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, θα υποστηρίξουν ότι η μονομερής καταγγελία της σύμβασης είναι παράνομη. Επιπλέον αναμένεται να επισημάνουν ότι οι ενέργειες αυτές της διοίκησης δημιουργούν καθεστώς ανασφάλειας και σύγκρουσης το οποίο έχει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι για την προσεχή Τρίτη η ΟΤΟΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία και προγραμματίζει κινητοποιήσεις εν όψει της ΔΕΘ. Έτσι, έχουν σταλεί σχετικές επιστολές σε όλα τα σωματεία της χώρας και τα νομαρχιακά παραρτήματα, προκειμένου να επιτευχθεί μια δυναμική παρουσία στη Θεσσαλονίκη.


Σχολιάστε εδώ