ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, αρχικά φωτογράφισε και εν συνέχεια μίλησε για ξέπλυμα χρήματος απο ναρκωτικά στο ποδόσφαιρο. Αφορμή η καταδική προ ετών του Χούλη. Ο χρηματοδότης του Ηρακλή δεν απάντησε, αλλά και δεν εξαφανίστηκε. Και βγήκε ο Κούγιας να κάνει καταγγελία, να δημιουργήσει θέμα. Δεν αντέδρασε κανείς, ούτε υπουργός, ούτε εισαγγελέας, ούτε άλλος παράγοντας.

Τελικά ο Χούλης τι είναι; Θύμα μιας περιπέτειας του παρελθόντος που τον στιγμάτισε ή το… μίασμα του πεντακάθαρου συστήματος που αποτελεί και συνδέεται με το ποδόσφαιρο μας; O χρηματοδότης του Ηρακλή προκλήθηκε και μίλησε για το θέμα: «Να σταματήσει ο κ. Κούγιας τις προκλήσεις. Αν έχει στοιχεία για όσα υποστηρίζει και άλλα που αφήνει να εννοηθούν γιατί δεν πάει στον εισαγγελέα. Γιατί δεν κάλεσε εμένα ένας εισαγγελέας μετά από όσα είπε ο κ. Κούγιας; Έκανα ένα λάθος στη ζωή μου, εις βάρος του εαυτού μου και το πλήρωσα. Εχω ένα γιό 14 χρονών και δεν θα αφήσω να συντηρηθεί άλλο αυτή η ιστορία. Εγώ Λαζόπουλος δεν θα γίνω. Ούτε είναι λύση να τρέχω στα δικαστήρια κάνοντας μηνύσεις και αγωγές. Για όλα υπάρχουν στη ζωή κόκκινες γραμμές. Είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε θεσμικού οργάνου της δικαιοσύνης και οικονομικού κρατικού μηχανισμού για έλεγχο». Γιατί όμως η Επιτροπή Παπαλάκη απέρριψε την μεταβίβαση μετοχών του Ηρακλή στο όνομα του κ. Χούλη; «Δεν συντρέχει απολύτως κανένας νομικός λόγος που να δικαιολογεί αυτή την απόφαση. Υπάρχουν ατράνταχτα επιχειρήματα, αλλά και αποφάσεις τις οποίες γνώριζε ο κ. Παπαλάκης. Ούτε στην Ουγκάντα ένα θεσμικό όργανο όπως η Επιτροπή Παπαλάκη έχοντας σοβαρές εκρεμμότητες εν όψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος δεν βάζει λουκέτο και πάει για μπάνια. Έχουμε έτοιμη αίτηση επανεξέτασης κα περιμένουμε. Ο κ. Παπαλάκης έχει κάνει τεράστια ζημιά στον Ηρακλή με αυτή την απόφαση. Πάγωσαν τα πάντα. Τραπεζικοί λογαριασμοί, χορηγίες, συναλλαγές».


Πινγκ πονγκ

Και ενώ ο Παπαλάκης κάνει τα μπάνια του εισπράττοντας και τα… εύγε του Ορφανού για την… «κρυστάλλινη» δουλειά που κάνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ο Χούλης συνεχίζει: «Με ρώτησαν πού βρήκα τα λεφτά για να αγοράσω τον Ηρακλή. Τους είπα ότι τον αγόρασα… 1 ευρώ. Εβαλα στην πλάτη βαρύ φορτίο τα χρέη του, που τα πληρώνω από την πρώτη ημέρα προς πάσα κατεύθυνση και στην ώρα τους. Και γνωρίζουν ότι δεν είναι λίγα. Με ρώτησαν πώς θα εξοφλήσω τα χρέη του Ηρακλή, όταν έχω φορολογική δήλωση 50 εκατ. ευρώ. Είχαν τις ίδιες απορίες, τις ίδιες ενστάσεις όταν άλλες ΠΑΕ έμπαιναν στο άρθρο 44 για τα νέα τους “αφεντικά;”» και η αφήγηση της παρτίδας πινγκ – πονγκ με τον Παπαλάκη συνεχίζεται: «Με ρώτησαν πού βρήκα τα 800.000 ευρώ μέχρι τότε που είχα ξοδέψει στον Ηρακλή, γιατί τώρα έχουν φτάσει 1.200.000 ευρώ, ενώ έχουν χαρτί ορκωτού λογιστή. Ας μας στείλουν μια λίστα με τα χαρτιά που θέλουν γιατί αυτά που θέλει ο νόμος τούς τα έχουμε πάει. Να τελειώνουμε. Τους πήγαμε bussiness plan σαράντα σελίδων και τους εξηγήσαμε αναλυτικά πώς θα πορευθούμε. Με βάση την πραγματικότητα και τα δεδομένα και όχι εικονικά πράγματα. Δεν θέλω χάρες από κανέναν. Θέλω το νόμιμο. Ό,τι ισχύει για μένα, να ισχύει για όλους. Γίνεται έτσι; Αυτό ισχύει για όλους;».

Μαϊμού

Ο Παπαλάκης διορίστηκε απο τον Βενιζέλο τον Απρίλιο του 2003. Ο Χούλης ήδη πληρώνει δόσεις για βεβαιωμένο χρέος στην εφορία 1,5 εκατ ευρώ. Και προέκυψε πακέτο άλλου χρέους προς την εφορία 3,5 εκατ. ευρώ. Γίνεται το μπλόκο στους λογαριασμούς του Ηρακλή. Λέει ο Χούλης: Να μπω στη ρύθμιση Ορφανού και να πληρώνω. Ναι του λένε, αλλά η ρύθμιση ξεκίνησε από πέρυσι και θα πρέπει να μας σκάσεις 10 μήνες μαζεμένους και τα υπόλοιπα σε 120 δόσεις. Και εγώ αναρωτιέμαι. Ο Ηρακλής πώς πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής τα δύο προηγούμενα χρόνια από τον κ. Παπαλάκη και την Επιτροπή του. Ενώ είχε χρέη, δεν τα είχε ρυθμίσει και δεν τα πλήρωνε; Και δεν μιλάμε για χρέη ψίχουλα βεβαίως… Πού είναι η… μαϊμού και πού η μπανάνα, κ. Παπαλάκη;

Koρνίζα

Γιατί ο πρώην πρόεδρος του Άρη Θεσσαλονίκης Σωτήρης Καραμπερής έχει βγει δημόσια στην «Δίκη» του Θωμαΐδη και είπε πως με άδειο φάκελο και με ένα τηλεφώνημα του Βενιζέλου πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής. Ούτε ο Βενιζέλος έκανε διάψευση, ούτε ο Παπαλάκης επειδή θίχτηκε αντέδρασε. Και στα φετινά. Πότε πρόλαβε μέσα σε ένα 10ήμερο ο κ. Παπαλάκης να ελέγξει όλους τους φακέλους των ΠΑΕ και χορήγησε πιστοποιητικά; Τρεις ΠΑΕ πήραν πιστοποιητικό και εκ των υστέρων έβαλαν τα λεφτά της εγγυητικής επιστολής, ναι ή όχι; Υπάρχει ΠΑΕ που δεν πληρώνει από πέρυσι τις δόσεις στη ρύθμιση Ορφανού και πήρε πιστοποιητικό, ναι ή όχι; Ούτε μετά τα μπάνια θα απαντήσει ο Παπαλάκης. Ούτε στον Κόκκαλη απάντησε για την καταγγελία πολυϊδιοκτησίας που είχε κάνει για Παναθηναϊκό με την υπόθεση του ΟΦΗ. Στο πρόστιμο έμεινε. Θα κάνει κορνίζα τα εύσημα του Ορφανού και παραμένει ακλόνητος.


Οφέλη

Γυρίζω και πάλι στον Χούλη. Γιατί τον ρώτησα και άλλα πράγματα. Του περισσεύουν για να πληρώνει χρέη και να μπαίνει μέσα; «Οι ΠΑΕ δεν είναι για να μπαίνουν μέσα. Δεν είναι λίγα τα έσοδα. Εγώ δεν υποσχέθηκα Τσάμπιονς Λιγκ. Ως εταιρεία αντιμετωπίζω τον Ηρακλή. Επενδυτικά μπήκα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί και να βγάλω χρήματα. Από τη στιγμή που ξεκαθαρίσω τον χώρο της εταιρείας και κάνω πετυχημένες κινήσεις. Κάνω ακαδημίες, θα βγάλω παίκτες για τον Ηρακλή, αλλά και για να πουλήσω στην Ευρώπη». Γιατί πήρε μια προβληματική ΠΑΕ και όχι μια άλλη επιχείρηση; «Η ΠΑΕ έχει δυναμική και προοπτική. Έχω οφέλη επιχειρηματικά μέσα από τον Ηρακλή. Είναι μεγάλη διαφήμιση για την εταιρεία μου. Ήδη εισπράττω την ανοδική της πορεία. Μπορεί μια ΠΑΕ να γίνει αυτοδύναμη. Όταν οργανωθεί σωστά. Να μην έχει ανάγκη κανέναν Χούλη».

Στοίχημα

Όσο για το Στοίχημα και την συμμετοχή των ελληνικών ομάδων ο Χούλης είπε: «Πρέπει να πάρουν οι ΠΑΕ λεφτά από το Στοίχημα, υπό μορφή ανταπόδοσης. Ο ΟΠΑΠ θα χρησιμοποιεί το προϊόν δωρεάν; Πώς έπαιρναν ποσοστό από τον ΟΠΑΠ για το ΠΡΟΠΟ. Ας συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για έργα βελτίωσης γηπέδων, βοηθητικά, υποδομές». Τέλος, στο ερώτημα αν φύγει από τον Ηρακλή, είπε: «Δεν θα εγκαταλείψω με τίποτα την ομάδα. Είμαι ειλικρινής μαζί τους, είναι δίπλα μου και δεν κάνω πίσω».

Αλητείες ολίγων

Ανακοίνωση έβγαλε η ΠΑΕ Πανιώνιος. Αγανακτεί για την ηγεσία του Άρη, που οδηγεί σε ολισθηρό κατήφορο την ιστορική ομάδα. Ο Σκόδρας και οι συνεργάτες του δηλαδή λέει με άλλα λόγια η ΠΑΕ Πανιώνιος απομακρύνουν τους Αρειανούς αλλά και τους μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλησαν να βοηθήσουν οικονομικά. Αποκαλούνται μικροί ο Σκόδρας και οι υπόλοιποι, και είναι οι βασικοί υπαίτιοι του υποβιβασμού του Άρη. Και μετά την εισαγωγή πάει στο κυρίως θέμα. Σαν να ακούω το Μπέο να μιλάει σε τηλεοπτικό παράθυρο. Αντί να κοιτάξουν τα του οίκου τους προσπαθούν να διατηρήσουν ένα ανύπαρκτο νομικά και ουσιαστικά θέμα. Για να αποπροσανατολίσουν τους οπαδούς, που δέρνουν προπονητές και παίκτες (Δάνης – Διγκόζης). Γίνεται λόγος για αλητείες ολίγων. Και μετά τις ευχές για επιστροφή αγωνιστικά στην Αʼ΄Εθνική επισημαίνεται και η πολυακουσμένη ατάκα: «Οι εποχές πολιτικών παρεμβάσεων έχουν παρέλθει γιατί το άσπρο μαύρο δεν γίνεται». Για την εποχή Βενιζέλου ήταν το τελευταίο. Στο φινάλε της ανακοίνωσης του Πανιωνίου τονίζεται ότι δεν υπάρχει διάθεση για συνέχεια. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Ακολουθεί όμως η μπηχτή: «Παρατηρείται το φαινόμενο να παρεμβαίνουν ανεπιτρέπτως για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους άτομα (εδώ εννοεί τον Βίκτωρα Μητρόπολο Αʼ΄αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ), τα οποία δεν νομιμοποιούνται θεσμικά να παρεμβαίνουν. Τους λέμε ότι οι θέσεις τους είναι ξεπερασμένες, όπως και οι ίδιοι».

Ταμπακιέρα

Την ανακοίνωση του Πανιωνίου βεβαίως δεν την έγραψε ούτε ο τραγουδοποιός Λευτέρης Πανταζής που εμφανίζεται ως πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου, ούτε ο Μπούκης, που είναι μια ζωή Πανιωνάρα. Από τις ατάκες και μόνο καθαρή φωτογραφία του Μπέου είναι. Για την ταμπακιέρα δεν κάνει κουβέντα ο Αχιλλέας. Στο πνιχτό περνάει το θέμα της ευθύνης της ΕΠΟ. Ανεξάρτητα αν ο φάκελος έκλεισε από τη ΦΙΦΑ. Αλλά αυτό θεωρείται και ως αυτονόητο από την πλευρά του Μπέου. Όμως ούτε το όνομα του Μητρόπουλου να μην αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης που βγήκε χθες και μίλησε για σκάνδαλο; Ο Βίκτωρ το έκανε για να εκθέσει τον Γκαγκάτση. Για να εκθέσει τον Ορφανό και έκοψε να πηγαίνει στην Κηφισίας 7, παρ’ ότι ο Λυκόπουλος στενοχωριέται που χάθηκε. Για να κόψει τον βήχα του Μπέου εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΕΠΑΕ την Τρίτη.

Παραίτηση

Πάντως στη γενική συνέλευση της ΕΠΑΕ θα τεθεί θέμα παραίτησης του ποινικολόγου προέδρου της ΕΠΑΕ Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Το θέμα δεν είναι ότι θα το θέσει ο Μπέος. Αλλά πόσοι θα το υποστηρίξουν και όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση σε ποιο βαθμό κάτι τέτοιο προκύπτει ως αντικειμενική κατεύθυνση. Αξιοσέβαστη προσωπικότητα ο κ. Λυκουρέζος, αλλά έχει βγει, έχει εκτεθεί, έχει υποσχεθεί και μέχρι εκεί. Τι υλοποιήθηκε από αυτά που ως πρόεδρος της Λίγκας και ο ίδιος ευελπιστούσε; Μέχρι στιγμής τίποτα. Η στάση τόσο του Ορφανού όσο και η άρνηση στήριξης της ΟΠΑΠ ΑΕ στον σχεδιασμό της ΕΠΑΕ ουσιαστικά άδειασε και τον κ. Λυκουρέζο. Που ήταν κυβερνητική επιλογή και στηρίχθηκε για να εκλεγεί πρόεδρος.

Κόντρα

Η ΕΠΑΕ δεν έστειλε το πρόγραμμα των ομάδων στον ΟΠΑΠ. Το θέμα του Στοιχήματος το πάει στη γενική συνέλευση. Ο κ. Λυκουρέζος είχε υποσχεθεί ανταποδοτικά οφέλη για τις ομάδες από την είσοδό τους στο Στοίχημα.

Η μετοχοποίηση του 17% επέφερε 430 δισ. κέρδη και ανάσανε ο Αλογοσκούφης αλλά και η κυβέρνηση. Και η δέσμευση εισόδου των ομάδων στο Στοίχημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. ΟΠΑΠ και ΕΠΑΕ επικοινωνούν πλέον με επιστολές. Κανένας διάλογος, καμία συμφωνία. Πάνε οι ΠΑΕ στη γενική συνέλευση. Υπάρχει το μπλοκ της Σούπερ Λίγκα των 10 ΠΑΕ. Απέναντι οι υπόλοιπες, η Βʼ΄ και η Γʼ΄ Εθνική.

Με εξαίρεση Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, τι θα ψηφίσουν οι υπόλοιπες ΠΑΕ όταν τεθεί το ερώτημα για την ανταποδοτικότητα της εισόδου τους στο κουπόνι του Στοιχήματος; Ποιοι θα αρνηθούν τα οφέλη για τις ομάδες τους; Θα βολευτούν ο Γούμενος στο 1,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια που πήρε διαφήμιση και οι υπόλοιποι στα ψίχουλα; Η Βʼ και Γʼ΄Εθνική, που είναι στην πείνα, τι θα ψηφίσουν; Και τι γίνεται αν μπουν οι ομάδες στο κουπόνι, δεν γίνει καμία προσέγγιση, φουσκώσει η κόντρα, οδηγηθεί σε διακοπή των πρωταθλημάτων και φουντάρει η μετοχή του ΟΠΑΠ πέρα από την όποια ζημιά;

Εξαγγελίες

Πέρυσι πριν από τα τελειώματα του πρωταθλήματος, συνέντευξη στο Λύδρα Μάριοτ με Ορφανό, Λυκουρέζο και Χάτζο στο πάνελ, φαγοπότι μετά και εξαγγελίες για αυστηρούς και προς πάσα κατεύθυνση ελέγχους ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο.

Αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ και επιτροπή στην ΕΠΑΕ. Ο Χάτζος έμεινε με τις υποσχέσεις, το ΕΣΚΑΝ ψάχνει κατεύθυνση και φτάνουμε στο διά ταύτα. Τι θα γίνεται φέτος; Έλεγχος ντόπινγκ σε έναν αγώνα κάθε αγωνιστική που θα προκύπτει από κλήρωση. Στη Βʼ΄ Εθνική με ερωτηματικό αν θα γίνεται έλεγχος. Η εξαγγελία για δημιουργία παραρτήματος της ΕΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη μένει… εξαγγελία. Δεν υπάρχουν ευρώπουλα. Την ίδια τύχη έχει και η εξαγγελία για παράρτημα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει βγάλει απόφαση ο Ορφανός για τη στέγαση και την πληρωμή τους. Τι θα γίνει τώρα; Θα αντιδράσει ο Ορφανός ή θα τα αφήσει να περάσουν μέχρι να ξεχστούν;

Ρεκόρ

Παρένθεση. Αφιερωμένη στον γίγαντα Μιχάλη Λώλο. Έναν άνθρωπο που στα 65 του συνεχίζει να έχει ως τρόπο ζωής το ποδόσφαιρο. Με παγκόσμιο ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες. Επί 28 χρόνια προπονητής στον Αστέρα Εξαρχείων. Ομάδα που με τον Λώλο προπονητή έβγαλε τον Παυλόπουλο (Έβανς) που είχε παίξει στον Πανιώνιο, τον Γιάννη Αντωνόπουλο που έπαιξε Εθνικό – ΠΑΟΚ. Ο Λώλος κυνηγούσε και τον γραμματέα της ΝΔ από τα μπιλιάρδα της οδού Αραχώβης στα 16 του, σέντερ φορ τότε του Αστέρα, για προπόνηση.

Τα τελευταία χρόνια, με σέντερ φορ τον διεθνή μπασκετμπολίστα Κώστα Παταβούκα. Και τον μακαρίτη τον Βλάσση Μπονάτσο είχε στην ομάδα Ολυμπιάς παίκτη ο Λώλος. Ο πιστός άνθρωπος του επί σειρά ετών προέδρου της ΕΠΑΕ αείμνηστου Γιώργου Δέδε. Η σκιά του ήταν ο Λώλος.

Άνθρωπος που μαζεύει τα πιτσιρίκια στα Εξάρχεια και τα πάει για μπάλα με ταξί και πληρώνει από την τσέπη του. Και έχει και τη φωτογραφία με τον Κρόιφ στο Καραϊσκάκη το 1971 που χάσαμε από τους Ολλανδούς 5-1 και καμαρώνει ο Λώλος. Γίγαντας, γιατί είναι αγνός.


Κολλητός

Ως… μίνι Βενιζέλος λειτουργεί ο Ορφανός. Πάντως η δουλειά γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Τι και αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Γούμενος ήταν κολλητός του μακεδονάρχη του ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργού Βενιζέλου; Τι και αν βάρεσε φαλιμέντο η χρηματιστηριακή; Πήρε το πακέτο από τη NetMed για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ ο Γούμενος. Βούλωσε τις τρύπες με προσφυγές και οφειλόμενα. Και ακολούθησε και το 1.200.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ χορηγία για λεζάντα στο πίσω μέρος της φανέλας. Αρχηγόπουλο ο Γούμενος στην Τούμπα.

Και στο… ψιθυριστό να το λέει ο Γούμενος οι ΠΑΟΚτζήδες θα το ακούνε ότι ελέω Ορφανού ο ΠΑΟΚ πήρε 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλους ο πρόεδρος Κωστάκος προτείνει ψίχουλα. Και ενώ παίρνει το πακέτο ο Γούμενος από τον ΟΠΑΠ στο φιλικό ΠΑΟΚ – Ηρακλής βροχή οι διαφημίσεις εταιρειών στοιχήματος. Και πλακώνει τα τηλέφωνα στον Κασιμάτη, μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ, ο Κωστάκος για να βγουν οι ταμπέλες στο ημίχρονο.

Α. Διγκόζης: «Να τους χαίρεται ο κ. Ορφανός»

Έναν ακόμη εφιάλτη έζησε ο αμυντικός της Λάρισας Άγγελος Διγκόζης στο προχθεσινό φιλικό του Άρη με τη θεσσαλική ομάδα. Ο Διγκόζης γλίτωσε από λιντσάρισμα των ανεγκέφαλων οπαδών του Άρη, που φαίνεται λειτουργούν ανεξέλεγκτα στο Χαριλάου. «Όρμησαν να με χτυπήσουν με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, στη φισούνα των αποδυτηρίων. Πώς βρέθηκαν εκεί; Υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας, αθλητικός δικαστής; Λειτουργεί τίποτα; Χτύπησαν τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη, τον Αγγελίνα. Γιατί βγήκα και μίλησα για τα λεφτά που μας έκλεψαν, τα λεφτά που έχω δουλέψει εγώ και οι συμπαίκτες μου, να κινδυνεύει η ζωή μου; Αυτοί που έριξαν τον Άρη στη Β΄ Εθνική είναι υπεράνω νόμων, υπεράνω των πάντων και κάνουν ό,τι θέλουν; Ας τα βλέπει ο υφυπουργός Αθλητισμού Ορφανός που τους κάνει χάρες. Γιατί δεν παίρνει θέση στα αίσχη που κάνει ο Άρης; Ο ρόλος του είναι να σκέφτεται τους ψήφους των Αρειανών; Ήμουν τυχερός γιατί δεν αντέδρασα. Ευτυχώς που με πήρε αγκαλιά ο κ. Δώνης και φύγαμε. Είναι πληγή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτοί που φαίνεται ότι έχουν ασυλία και κάνουν ό,τι θέλουν στον Άρη. Είναι ντροπή να κωφεύει ο κ. Ορφανός όταν κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα παικτών και προπονητών. Δεν υπήρχε αστυνομία, τίποτα, πλήρης ασυδοσία».

Καπάκι

Σιωπή είναι η αντίδραση για όλα αυτά. Ετοιμασίες για συλλαλητήρια και τις γνωστές ιστορίες πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι Αρειανοί. Ο Καραμανλής δεν έχει κάνει ανασχηματισμό και βαθμολογεί στο μαύρο τετράδιο. Καπάκι από τη Φινλανδία, πριν από τη Μύκονο που έχει φτώχεια και γίνεται αγώνας για να αγοραστούν κάτι σκάφη, λέει, και θα πεταχτεί τώρα της Παναγίας να τον βαρέσει αλμύρα τον άνθρωπο, περνάει από το Χαριλάου.

Η Κηφισίας 7 είναι στον… αυτόματο πιλότο εδώ και ημέρες. Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εργασίες, ώστε το γήπεδο να πληροί τις προϋποθέσεις για τους αγώνες του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Να το ξηλώσουν με… ευρωπαϊκό στυλ. Επίσης ζητήθηκε να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων ώστε η έδρα του Άρη να μετατραπεί σε σύγχρονο γήπεδο. Στον… αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε ο κ. Ορφανός παρευρέθηκαν ο κ. Γρανόντης από τον Άρη, ο επιβλέπων το έργο κ. Χατζημπεντίδης και εκπρόσωποι των εργολάβων. Και… ζουν αυτοί καλά και εσείς κάντε το παγόνι. Αρνούμαι να σχολιάσω περισσότερα.


Ρήτρα Σαλπιγγίδη…

Ο διεθνής ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του έναν χρόνο πριν από τη λήξη του, έχει βάλει ρήτρα σε περίπτωση μετεγγραφής;

Δηλαδή αν το ερχόμενο καλοκαίρι ενδιαφερθεί ένας ευρωπαϊκός σύλλογος για τον Σαλπιγγίδη, υπάρχει πλαφόν που λέει ότι θα μας φέρεις τόσα για να φύγεις; Ή μήπως ο Σαλπιγγίδης ως γνήσιος ΠΑΟΚτζής ανακοίνωσε το συμβόλαιό του με τη δέσμευση του Γούμενου να μην μπει εμπόδιο στη φυγή του;

Να μην του κόψει τον δρόμο ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γούμενος, που κάτι η επιστροφή του Ζαγοράκη, κάτι η ανανέωση του Σαλπιγγίδη, τον έκαναν πρώτο μάγκα στη Θεσσαλονίκη.


Εμπαιγμός του μπάσκετ

Tην περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι περίμενε την απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, ο πρόεδρος της FIBA EUROPE Γιώργος Βασιλακόπουλος για το θέμα της Α2 που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ακόμη περιμένει την απάντηση του Ορφανού. «Μου κάνει εντύπωση η αδιαφορία του. Αλλά είναι κάτι περισσότερο. Εμπαιγμός του χώρου. Δείγμα έλλειψης σεβασμού. Δεν μπορεί να πει ότι τον αιφνιδιάσαμε. Ότι δεν γνώριζε το πρόβλημα. Πέρυσι μας είχε πει ότι θα δώσει παράταση στο ισχύον καθεστώς γιατί δεν προλάβαινε και είχε δεσμευτεί να το κάνει φέτος. Έκλεισε τα κινητά του και πήγε στη Φινλανδία.

Μπορεί να τον επηρεάζει το κύκλωμα των μάνατζερ που έχει μετατρέψει σε βρώμικο και ύποπτο τον χώρο του αθλητισμού. Για τους μάνατζερ βγήκε κανονισμός προϋποθέσεων και προσόντων.

Δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή γιατί δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη υπουργική απόφαση.

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η δικαιολογία του κ. Ορφανού είναι ότι δεν στέλνει εκπρόσωπο η ΕΠΟ που λειτουργεί βάσει του κανονισμού της FIFA.

Και γιατί δεν εξαιρεί την ΕΠΟ ο κ. Ορφανός;

Γιατί αγνοεί όλα τ’ άλλα αθλήματα και δεν εκδίδει την υπουργική απόφαση, να ξεκαθαρίσει ο χώρος του αθλητισμού από μάνατζερ που ουσιαστικά καταστρέφουν τον αθλητισμό;».

Και επειδή ο κ. Ορφανός λειτουργεί ως… παπάς και τα μισά σωματεία της Α2 δεν βγάζουν τη χρονιά ως ΚΑΕ, με απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης γίνεται η κατηγορία Βʼ΄ Εθνική και τελειώνει το θέμα.


Σχολιάστε εδώ