«Μούφα» η μάζωξη των βουλευτών

Διαβάζω λοιπόν εδώ και ημέρες για συγκεντρώσεις δεκαπέντε βουλευτών (δημοσιεύονται και ονόματα) στο Ποσίδι της Χαλκιδικής, που θα φιλοξενηθούν από τον Γιάννη Δριβελέγγα για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και τα εσωΠΑΣΟΚικά και να αποφασίσουν να αναλάβουν κάποιες πρωτοβουλίες.

Η μόνη αλήθεια του ρεπορτάζ της νέας κυριακάτικης εφημερίδας, είναι πως αρκετοί -νέοι στην πλειονότητά τους- βουλευτές, που δεν διαχειρίστηκαν στο παρελθόν κυβερνητική εξουσία, βρίσκονται συχνά-πυκνά και συζητούν πολλά και διάφορα. Όπως λένε, δεν έχουν ομάδα, ούτε τους ενδιαφέρει να συγκροτήσουν τέτοια. Απλώς, τους συνδέει η αγωνία για την πορεία του κόμματός τους και η εναντίωσή τους σε δελφινισμούς και φραξιονισμούς που θεωρούν πως υπονομεύουν τη νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Οι Κατσιφάρας, Δριβελέγγας, Αηδόνης, Αράπογλου, Μερεντίτη, Μπόλαρης, Σιδηρόπουλος, Τσάγκρη, Ντόλιος, Παπαχρήστος, Βλατής και μερικοί ακόμη, υποβάλλουν από κοινού ερωτήσεις και επερωτήσεις, ενώ δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η συνεργασία τους στο συνέδριο.

Τα σενάρια για συγκέντρωσή τους στο Ποσίδι της Χαλκιδικής δεν αποτελούν παρά προϊόντα φαντασίας ή κακοήθειες, προκειμένου να σπείρουν διχόνοιες και να χαλάσουν την καλή σχέση ανάμεσά τους ή να προκαλέσουν την εχθρική συμπεριφορά των άλλων βουλευτών και της ηγεσίας, λέει σε όσους τον ρωτούν ο φερόμενος ως οργανωτής βουλευτής Χαλκιδικής.

Οι μόνοι που φιλοξενήθηκαν για μερικές ημέρες ήταν η Σούλα Μερεντίτη και η Χρύσα Αράπογλου, ενώ χθες ο Γιάννης Δριβελέγγας περίμενε τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος θα περνούσε για μια βουτιά, μετά την επίσκεψή του στο Λιτόχωρο.

Κέντρο το Ποσίδι

Το Ποσίδι πάντως, έχει μετατραπεί στην περιοχή που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των περισσότερων πολιτικών της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Προχθές, οι Κιλτίδης και Αράπογλου εθεάθησαν να πίνουν τον καφέ τους μαζί με τον κουμπάρο της Ντόρας, Λεωνίδα Φάκα. (Λέτε να τους δούμε μαζί στην Παναγία Σουμελά στις αυριανές εκδηλώσεις;).

Μόνιμοι θαμώνες της περιοχής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Γιάννης Ιωαννίδης, που έχουν τα εξοχικά τους στα πέριξ (ο δεύτερος στη γειτονική Σίβηρη), καθώς και οι γνωστοί ΠΑΣΟΚοι Κώστας Μαμέλης, Γιώργος Χαλβατζόγλου, Χάρης Κουρίδης, Λουδοβίκος Κουρτίδης.

Πάντως το Ποσίδι θα βρεθεί στο επίκεντρο στις 27 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πολιτική συνάντηση που παραδοσιακά εδώ και μερικά χρόνια οργανώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η φετινή συνάντηση αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, καθώς από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού διοχετεύονται πληροφορίες πως θα προσκληθούν πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, καθώς και επώνυμοι πολιτικοί από τον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Για να δούμε, τι θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ